פדיון קרן פנסיה

AmitSa

New member
פדיון קרן פנסיה

שלום לכולם,
פעם ראשונה בפורום ויש לי שאלה.
אני מתגורר כבר מספר שנים בגרמניה ואני מעוניין למשוך את כספי הפנסיה שנצברו בישראל עד למעבר, משהו כמו 100 אלף שקל, אבל מכיוון שמנורה מבטחים לא עונים לי למיילים ולטלפונים,
אני אשאל כאן אם יש למישהו נסיון בזה?
האם אני עדיין מחוייב במס 35 אחוז בישראל למרות שאני תושב חוץ?
מהם הטפסים שאני צריך לשלוח?
ובגלל שאניני מחזיק בחשבון בנק בארץ מה נדרש ממני?
תודה רבה רבה.

forglemmigej

New member
תתן יפוי כח למישהו שיעשה אישית מולם

יפוי כח מקבלים בחתימת הקונסול בשגרירות , אני ככה הוצאתי איזה קרן מהם , גם עם יפוי כח הוציאו לי את הנשמה.

republik

New member
זה הליך בעייתי

זה הרבה מעבר למס הגבוה, בבירור שאני עשיתי מול מנהלי הפנסיה שלי, יש שתי אפשרויות-
* להעביר את הכסף לחשבון על שמך בארץ (יכול להיות גם חשבון שאתה שותף בו, נגיד עם אשתך)
* לעביר את זה לחשבון על שמך בחו"ל, שבשביל זה צריך (ומנקודה זו זה ציטוט מהמייל שנשלח אליי)- אישור הקונסול במקום מגוריו של המבוטח בחו"ל, כי צילום הדרכון הוא של בעל החשבון וכי בוצע אימות כי האדם שהתייצב בפניו זוהה עפ"י הדרכון שהוא מציג.
· צילום המחאה הכולל את פרטי הבנק בחו"ל (כולל כתובת הבנק) או אישור הבנק על ניהול חשבון הכולל את פרטי החשבון.
· בקשה מפורטת של המבוטח (בעל הפוליסה) להעברת הכספים לחו"ל כולל פרטי חשבון.
· וודא כי ברשותך כל הנתונים הנדרשים לצורך העברה עפ"י טופס העברת מט"ח לחו"ל (אחרת לא תינתן אפשרות העברה):
§ ACCOUNT NAME
§ BANK NAME
§ SWIFT/BIC CODE
§ IBAN, להעברות לארה"ב - ROUTER NUMBER
§ ACCOUNT NUMBER
§ ADDRESS

יכול להיות שזה עדיין שווה לך (בכל זאת מדובר במעל 60 אלף שקל), אני פשוט גם גר רחוק מהקונסוליה הישראלית כאן וגם זה לא סכום מאד גדול שאני חייב לפדות עכשיו, אז ויתרתי. מה שכן, הייתי פונה אליהם (אני עשיתי את זה דרך טופס יצירת קשר מהאתר) ומבקש לקבל אישור יתרה לפחות אחת לשנה, כי אחרת זה פשוט ייעלם לך.

AmitSa

New member
קודם כול תודה על התשובות המהירות

השאלה שלדעתי עדיין לא נענתה היא, האם המס של ה35 אחוז לתושב חוץ שאינו חייב במס במדינת ישראל בגלל האמנה למניעת כפל מיסויי מתבטל?
האם יש מיסויי שונה לכספי פיצויים ולכספי תגמולים?
והאם בכלל אני יכול למשוך הכול או שאני יכול למשוך רק את החלק של התגמולים?
המידע באינטרנט בנושא לא כול כך ברור לי.
ושוב תודה רבה.

republik

New member
המס לא קשור לתושבות חוץ

המס של 35% נגבה במקרה של משיכה מוקדמת של הפנסיה, בין אם אתה גר בארץ או בחו"ל.
את החלק של הפיצויים אתה יכול למשוך (שוב בכפוף לתנאים שכתבתי בתגובה הקודמת), והם פטורים ממס עד סכום של כ-12,000 שקל לכל שנת עבודה (למשל אצל המעסיק שהפקיד לי את הפיצויים בארץ עבדתי 3.5 שנים, סך הפיצויים שנצברו לי היו 24,000 בערך, וקיבלתי אותם בלי לשלם מס). עשו עכשיו חוק חדש שקשור למי שמקבל מעל 30,000 פיצויים לשנה, אבל גם אם אתה מהקבוצה האקסקלוסיבית הזו, החוק לא יהיה תקף מהיום להיום ובוודאי שלא רטרואקטיבית.
על החלק של החסכון הפנסיוני אתה תשלם 35% מס. אתה יכול לבחור למשוך את הפיצויים אבל לא את הפנסיה (אני מניח שגם להיפך) ואתה יכול למשוך את הכל (ואז תשלם 35% מס על החלק הפנסיוני).

למעלה