פדיון חופשה ומיסוי

פדיון חופשה ומיסוי

פוטרתי מעבודתי ואני מסיימת לעבוד בסוף אוקטובר נשארו לי כ-17 ימי חופשה מה המשמעות אם אקבל את השכר עבור ימי החופשה - כפדיון חופשה במשכורת אוקטובר או אבקש מהמעסיק לתת לי לצאת לחופשה ולקבל את הימים כמשכורת נובמבר? האם יש הבדל במיסים שאשלם?

rdss

New member
פדיון חופשה בעזיבת עבודה פטור

מדמי ביטוח לאומי. בין 5.6%-10% תלוי בגובה השכר.

שיר ורד

New member
והשיקול ההפוך

בפדיון חופשה, מקבלים רק את שכר הבסיס עבור ימי החופשה. במימוש החופשה בפועל מקבלים את כל ההטבות הסוציאליות (ביטוח מנהלים/פנסיה/פיצויים, קרן השתלמות, צבירת ימי חופשה וימי הבראה). לעיתים רבות זה שוה יותר מעשרת האחוזים אותם ניתן לחסוך בביטוח הלאומי בפדיון.

rdss

New member
פשוט לא נכון-ההטבות הסוציאליות הם ש

כר בסיס-לא כולל פדיון וכו'

שיר ורד

New member
לא הבנתי אותך

מה שכתבתי הוא נכון. על פדיון חופשה - לא מפרישים לביטוחי מנהלים/קרן פנסיה והמעביד לא מחויב לתת פיצויים, כנ"ל לגבי לגבי קרן השתלמות. כאשר במקום זה, העובד יוצא לחופשה ומנצל את מלוא היתרה וע"י כך דוחה את מועד סיום חוזה העבודה, התנאים הסוציאליים ניתנים במלואם עד תום חופשתו.

rdss

New member
אם הבנתי אותך נכון כתבת שבניצול

חופשה בפועל מקבלים גם הטבות-וזה לא נכון אלא אם כן אנחנו מתכוונים לאותו דבר והניסוחים שונים.

שיר ורד

New member
אני התיחסתי למקרה

שבמקום לקבל פדיון ימי חופשה , מאריכים את תקופת הסכם העבודה כאשר העובד יוצא בפועל לחופשה (ואיננו עובד אצל מעסיק אחר, או שהמעסיק הקודם מסכים לשלם דמי חופשה לעובד למרות שהוא עובד בתקופת החופשה). במקרה זה תקופת העבודה חופשה נוספת, נחשבת לכל דבר ועניין כחלק מתקופת קיום יחסי עובד מעביד ומזכה בכל הזכויות החוקיות והחוזיות שמקבל עובד בנוסף לשכרו (דמי הבראה, ימי חופשה, פיצווי פיטורים). לדוגמא - נניח שעובד מסוים מקבל 2 ימי חופש בכל חודש, וצבר 20 ימי חופשה. אם הוא יקבל פדיון ימי חופשה - הוא יקבל 20 ימים בלבד, אך אם יאריך את תקופת עבודתו בחודש נוסף בו יהיה בחופשה, הוא יקבל עוד 2 ימי חופשה .

פדיון חופשה ומס הכנסה

אבל האם הוא פטור ממס הכנסה? או שבגלל שאקבל בבת אחת הרבה כסף יורידו לי אחוזים גבוהים של מס? האם בעת תאום המס לשנה זו יחזירו לי 0נשארו רק חדשיים עד סוף השנה והשכורת שלי די גבוהה -40%

rdss

New member
אם את מועסקת במקום עבודה עם

חשב שכר אז הם דואגים לתיאום מס חודשי ואז עיתוי קבלת הכסף באותה שנה לא משנה למ"ה. אם אין תיאום מס אז עדיף בחודש לאחר הגמר חשבון. מבחינת שלטונות המס זה לא משנה כלל אם תמלאי דוח בסוף שנה כי הם מסתכלים בראייה שנתית.

שיר ורד

New member
פדיון חופשה איננו פטור ממס הכנסה

כמובן שפדיון חופשה בחודש בו מקבלים משכורת רגילה, גורם בדרך כלל לקפיצה במדרגות המס באותו חודש. אבל, אם במקום פדיון חופשה מממשים את החופשה בפועל בחודש הבא , מס הכנסה בגין החופשה ישאר במסגרת מדרגות המס הקיימות. אבל אם , העובד בלאו הכי לא עובד בחודש שלאחר מכן, הוא יוכל לקבל את החזר המס במסגרת דו"ח שנתי אם תאום מס. אם העובד , עבד במקום אחד בתקופת חופשה ממקום אחר, הוא גם: עובר על החוק והמעביד ששילם לו דמי חופשה , רשאי לבטל לו אותם ולקזז זאת מתשלומים אחרים המגיעים לעובד. חייב לדווח באחד ממקומות העבודה שזו איננה עבודתו העיקרית ולשלם עליה את המס השולי , או לבצע תאום מס.

למעלה