פג תוקף של קסדה ???

• פותח הנושא inhh
  • פורסם בתאריך

inhh

New member
פג תוקף של קסדה ???

שאלה לי לכל המומחים האם לקסדה יש פג תוקף או שאפשר להמשיך לדווש עד אשר היא מתפרקת קסדה אשר לא קיבלה מכות רציניות היא שלמה אין היתפרקות של הקלקר והפלסטיק . שנת הייצור היא 2001 עד מתי אפשר להמשיך לרכב ולהרגיש מוגן תודה לכל המשיבים

לפח!

רוב היצרנים מגדירים משך חיים של 3 שנים לקסדות שלהם. ברור שיש כאן אינטרס מובהק ולכן יש לא מעט ויכוחים בעניין וגם דעות שמגדירות את ההמלצה כשטות. אבל, מכיוון שמדובר בראש שלך (האיבר השני הכי חשוב?...), אני בדעה שלא כדאי לקחת סיכון. יש קסדות תקניות במחירים סבירים, כך שעדיף להיות על ה- Safe side. בכל מקרה, 6 שנים נשמע ממש מוגזם. תתחדש.

inhh

New member
תודה

תודה על התשובה לכבוד יום האהבה אישתי הניפלאה הפתיעה אותי וקנתה לי קסדה חדשה

אז מה לא נכון בדיוק?

כתבתי שיש המלצה של יצרנים - ואכן יש (בדוק למשל באתר של Bell - היצרנית הגדולה בעולם). כתבתי שיש דעות שמגדירות המלצה זו כשטות - ואכן יש (למשל הדעה שלך...). מכאן - איש כטוב בעיניו יעשה. אני לא מרגיש בנוח להגן על הראש שלי עם קסדה שהיצרן שלה המליץ להחליפה. אם אתה כן, תיהנה. אתרי אינטרנט שמהווים תימוכין לכאורה אפשר למצוא לכל תיאוריה.

מכה חזקה בקסדה - להחליף מיד!!!...

...קסדה שלא ניפגעה, גם חשופה לקרינת UV מהשמש, קרינה זו בדר"כ פוגעת לאט לאט באיכות הפולימר שממנו עשויה הקסדה... אז לומר 3 שנים זה כללי, תלוי כמה היא נחשפה לאור וכמה מכות קבלה... אבל באמת עדיף להחליף ולהתחדש כל כמה שנים...

ronenal10

New member
תקפות הקסדה

קסדה מיוצרת משני שכבות עיקריות החיצונית - פוליקרבונט או חומר אחר ממשפחת הפוליאסטר. הפנימית חומר מוקצף לרוב ממשפחת הסטירן. החומר המוקצף נפגע מתנאי מזג האוויר בלבד ,לא חשוף לקרינת שמש ישירה והתיישנותו מועטה - ומשום כך עמיד לשימוש לזמן ארוך יחסית. הפוליקרבונט הוא חומר שיציבותו לתנאי מזג אוויר וקרינת שמש היא בעייתית בלשון המעטה. גם כל חומר אחר ממשפחת הפוליאסטר רגיש באותה המידה. כאשר החברה המייצרת ממליצה זמן שימוש יש להתייחס להמלצה זו בכובד ראש. ניתן לחרוג מהערך המומלץ אבל לא בשיעור גבוה - לא יותר מ50% מהזמן המומלץ ע"י היצרן. כאשר בכל חריגה יש לבחון את התנאים בהם אוחסנה הקסדה. יש להבין שכל פגיעה בקסדה מוחרפת בסדר גודל לפחות כתלות בזמן.

למעלה