פגישת חתירה לקשב השלישי (לא מדוייק)

פגישת חתירה לקשב השלישי (לא מדוייק)

הקבוצה ההיא עדיין מנסה לקום. לא קבוצת תמיכה, לא קבוצת עבודה, לא קבוצת דיונים, אפילו לא קבוצת שיתופים, אלא פשוט סוג מאוד מוגבל ומסויים של קבוצת מיקוד, שזהו אופן הפעולה שלה:
אחת לחודש נפגשים כל אחד מדווח על מטרותיו לחודש הקרוב ביחס לקשב השלישי (פשוט אומר אותן בצורה יבשה ועניינית...) ועל השגת/אי השגת מטרותיו ביחס לחודש הקודם.
זה הכל. המטרה היא יצירת מצב שבו לכל אחד יש מטרות לחודש אחד קדימה ביחס להשגת הקשב השלישי. סביר להניח שכל האנשים בקבוצה יציבו לעצמם מטרות מאוד עקיפות בשנים הקרובות, מטרות ביניים-ביניים-ביניים או משהו כזה. לא מתאים למי שרוצה לבוא לקשקש לא מתאים למי שאין לו כבר מטרה קיימת להגיע לקשב השלישי לא מתאים למי שרוצה לבוא בשביל להאדיר את חשיבותו העצמית וכל השטויות האלה... בפעם שעברה שניסיתי לארגן קבוצה כזאת הגיעו כמה אנשים אבל אף אחד מהם לא טרח לקרוא את המודעה בעיון חלק חשבו שזאת קבוצת עבודה אחרים חשבו שזאת קבוצת דיונים ועוד כל מיני דברים מצחיקים. הלכתי והם נשארו לעשות מדיטציה וכל מיני דברים שעניינו אותם. אה, ויש גם כאלה שחשבו שאני אמור להדריך או משהו כזה. אני לא מדריך. זה לא שיעור. החלטתי שהפגישה הראשונה תהיה ביום שישי הקרוב בשעה 16:00. אני אעשה בעוד רגע עבודה כדי לזמן לשם את האנשים הנכונים... רגע...
זימנתי!!!
אז זכרו, זה נורא פשוט: אם אתה רוצה להגיע לקשב השלישי ואם מתאים לך הרעיון של הצבת מטרות חודשיות לשם ואם מתאים לך להיעזר בתבנית של "מזכירה" כמו שהסברתי אז שווה לנסות את יום שישי הקרוב. אל תדחה. יכול להיות שרק אתה ואני נהיה שם, או אולי עוד 4 אנשים. אינני יודע כמה נהיה. אם לא תבוא, יכול להיות שהפגישה לא תהיה - ואני אתייאש ואוותר על כל הרעיון. אז קדימה, אם זה מדגדג לך שמה, בקצה של ה-(לא משנה מה), אל תהסס אפילו לשניה, אלא פשוט צור איתי קשר במסרים, או בטלפון: 03-5270332. אם אתה "לא יודע מה זה קשב שלישי" (זה מונח שמופיע בספרים של ההוא, מה קוראים אותו, קרלוס קסטנדה), אתה מוזמן לקרוא ולברר (אפילו כאן בפורום), אבל לא להגיע לפגישה הקרובה. נו? מה אתה מתכוון לעשות? יש מצב להגיע? אה? מה?

עדכון

נכון לעכשיו, אנחנו שלושה אנשים שמגיעים לשם. מבחינתי זה מספיק (למרות שמצידי יכולים להיות שלושים) - ואני החלטתי להגיע לשם אפילו אם אני אהיה לבד. זהו זה, הקבוצה קיימת ושום כוח לא יכול להסיט אותה או לפוגג אותה, מלבדי (כי היא נולדה בגלל החלטה שלי). תודה.

עדכון - הפגישה הראשונה התקיימה ../images/Emo13.gif

התכנסנו שלושה אנשים (במקום חמישה, אם ניקח בחשבון 2 נוספים שידעו על המיקום). קודם כל, כשהגיעה השעה המיועדת שנקבעה (16:00), שינינו במהירות את המיקום שלנו, כדי להקשות על מאחרים פוטנציאליים לאתר אותנו. אחר כך התחלנו את הפגישה וגיליתי ששוב יצרתי מציאות מוכרת: לאחד מהנוכחים לא היה מושג מהו קשב שלישי. הוא אפילו לא התיימר לדעת. מסתבר שהוא פשוט לא הבין את המודעה כל-כך. הוא קרא הכל בפרוטרוט אבל פספס רק את הקטע של "קשב שלישי" וחשב שזוהי פשוט קבוצה של מטרות. אז דיברנו קצת שלושתנו ונעזרנו ואחר כך הוא פרש ושנינו המשכנו לפגישה המקורית ועשינו זאת סופסוף!!! החלטנו שהפגישה תתקיים מדי חודש וגם החלטנו על המועד של הפגישה הבאה ועל המיקום שלה. אם מישהו רוצה להצטרף (תנאי קבלה: (1) יודע לפחות בשכלו מה זה "קשב שלישי" (2) רוצה "קשב שלישי" (3) יודע מה זה "מטרה" ומה זאת "מטרת ביניים" (4) יכול להציב מטרות חודשיות לעצמו לכיוון השגת הקשב השלישי, גם בלי עזרת "קבוצה" כזאת או אחרת (5) רוצה פגישה חודשית קבועה עם עוד אנשים, במהלכה מצהירים על המטרות שאנחנו מציבים לעצמנו בנושא זה לחודש הקרוב [כל אחד בוחר את מטרותיו - ה"קבוצה" לא עוזרת לך או משהו כזה] - ומדווחים האם הגשמנו את מטרות החודש הקודם) הוא מוזמן לפנות אלי במסרים. בהצלחה לכולנו...

למעלה