פגישות ומפגשים

bp9mk6

New member
פגישות ומפגשים

היי,
אני כותב את הפוסט הזה במטרה לשמוע דעות נוספות על המצב הבא:
יש לי חבר טוב, בחור נורמטיבי אפילו שהגיע מבית לא קל, שבתקופה האחרונה פשוט שוכב עם כל העולם. הוא עבר לא מזמן לתא וזה מרגיש כאילו העיר הזו אכלה אותו. שבוע שעבר הוא שכב עם מישהו שהוא פי 2 וחצי מהגיל שלו, הוא חצי יום בגריינדר ובכל האתרים האלה ופשוט ניהיה זול מדי שזה כבר מגעיל. לא מזמן במקום לאכול צהריים ע"ח ההפסקה הוא הלך לשכב עם מישהו. הוא מראה לי לפעמים שיחות שלו עם אנשים ואני רואה אפילו ברמת הכינויים "מצוייד לעכשיו" שאני נגיד אפילו לא הייתי עונה לכינוי מהסוג הזה.

אמרתי לו יפה שלדעתי זה כבר יותר מדי והוא מגזים וזה גם מסוכן מבחינת מחלות מין או הטיפוסים של האנשים שהוא נפגש איתם. אחד מהם נתן לו לעשן סיגריה בפעם הראשונה למרות שחבר שלי לא מעשן, הוא שידל אותו לנסות/להתחיל.

התשובה שלו היתה שהוא בן אדם מיני "יותר מהממוצע" עלק והוא מקפיד להזהר ומפעיל שיקול דעת ופשוט נהנה מזה. אין לי בעיה עם סטוצים פשוט מבחינת התדירות שלהם הוא מגזים לדעתי - בערך פעמיים בשבוע.

דעתכם?
 

Acoustic 3

New member
כמה דברים על תל אביב

אנשים מתאימים את עצמם למקום בו הם נמצאים. זה חלק מייצר ההשרדות שלנו.
כאשר מגיעים לעיר כמו תל אביב שלא דומה באופי שלה לכל עיר אחרת - שינוי חייב להתרחש. אף אחד לא עובר לתל אביב כדי להשאר באווירה פריפריאלית. המתירנות המינית היא סמל תל אביבי מובהק וכשצופים בזה יום יום קשה שלא "להתנרמל" על פי זה ולקבל קווי גבולות ומוסר חדשים.

אחד מחברי הטובים ביותר הוא סטרייט שגדל בתל אביב.
הוא סיפר לי פעם על בחורות תמימות וטובות שעברו לעיר הגדולה..
הוא סיפר שהפעם הראשונה שפגש אותן היתה רחוקה שנות אור מהפעם האחרונה.
זה מעין דפוס חוזר, של בחורות תמימות שמגיעות מאיזורים מסויימים לתל אביב ולאט לאט מאבדות את עצמן. הגבולות שהציבו לעצמן בעבר מתרחבים לאיטם. התמימות והנאיביות מתחלפות בחספוס וציניות ולאט לאט הבחורות "מתאימות" את עצמן לעיר החומרית, המתירנית והמהירה.
הוא סיפר לי שהוא פשוט ראה בעיניים שלהן את השינוי, האכזבה ולעיתים גם הייאוש.
חבר אחר שלי, הומו, היה בעבר בחור שמן שהתבאס להסתכל במראה.
הוא חווה דחיות רבות והיו לו "לילות של גיהנום" בהם שכב עם מספר אנשים שונים כבר באותו לילה כתוצאה מדחיה של בחור אחר בתחילתו של הערב. מעין הוכחה עצמית ביחד עם תוכחה והלקאה עצמית.

אחרי שנגענו בתל אביב, הרשה לי להגיד כמה דברים על החבר שלך.
קודם כל, כבר פנו אלי מספר פעמים בגריינדר ברצון להפגש איתי בזמן ההפסקה. זה לא כזה דבר חריג. ולי בכלל אין כינוי שמעיד על נתונים פיזיים.
לשכב עם שני אנשים בשבוע זה גם לא קריטי.. אפילו די בסדר בקנה מידה תל אביבי.

נכון שהמצב לא אולטימטיבי. הרצון שלך שהוא יעבור לתל אביב, יפגש עם בני גילו וינהל אורח חיים יותר צנוע - זה כי אתה אוהב אותו ודואג לו. אבל אתה משליך את הכללים שעל פיהם אתה חי ובאיזשהו מקום מגנה את אורח חייו כי הוא לא עונה לכללים האלה.
אם הוא עונה לכינוי "מצוייד לעכשיו", כנראה שהוא רוצה עכשיו לפגוש גבר מצוייד. אולי אתה לא היית פוגש אותו.. אבל הוא כן. וזה בסדר הרי, לא?

כרגע הוא רוצה לפגוש כמה שיותר, להספיק כל מה שאפשר.. ואפשר להבין את התאבון הזה כשמדובר בתל אביבי טרי וצעיר, וכזה שבא מרקע מדכא.
ככה אני מתנהג כשאני נכנס לחנות ממתקים, אגב. זה דבר נורמלי לחלוטין.


מפריע לך שהוא נפגש עם אנשים שמנצלים אותו, או ש"משדלים אותו", אבל מדובר באדם בוגר ואחראי לעצמו. אין ברירה אלא לסמוך עליו. אולי אפשר קצת לשים לב לסיפורים שהוא מספר כדי לדעת גם להעביר ביקורת כשמשהו באמת אינו כשורה, אבל השינוי שאתה מתאר וכל כך מפחד ממנו אכן יגיע ולמעשה חלקים ממנו כבר פה.
יכול להיות שזה יביא איתו הרבה טוב ויכול להיות גם שלא.
כולי תקווה שהכל יהיה בסדר ושלאט לאט הוא ישבע וימצא את אשר ליבו חפץ בו.
 

bp9mk6

New member
תשובה

לא לגמרי מסכים. לדעתי בכל עיר שתלך אליה בין אם זה בפריפריה או אפילו בירושלים, בכולם אתה תגלה את הפתיחות המינית שלא אופיינית רק לתל אביב ותמצא את אותו הדבר בדיוק. בכל עיר אתה תמצא הומואים ובכל עיר עושים סקס.
פחות זה נכון אבל לא הרבה פחות.
&nbsp
כנראה שזה באמת סובייקטיבי. תקרא לי שמרן אבל מבחינתי להיפגש עם 2 אנשים שונים שאתה *לא מכיר* בשבוע לסקס זה הרבה. לא משנה בכלל באיזה עיר אתה נמצא. אני חושב גם חלק מהתלהבות ראשונית כזאתי של מקום חדש וההיצע החדש.
&nbsp
לא אמרתי שמנצלים אותו, או שאני מפחד ממה שהוא עובר, פשוט זה הרגיש שהוא מתחיל לאבד את עצמו ובתור חבר היה חשוב לי לעצור אותו לפני שיקרה משהו שהוא עלול להתחרט עליו.
 

aשרון

New member
היי...

אולי הוא נמצא בתקופה בה הרעב המיני שלו מאוד גדול.
&nbsp
כולנו עברנו ועוברים את התקופה הזו בה אנחנו חייבים סקס כל הזמן ולא יכולים לשלוט בעצמינו. אתה חבר טוב שאתה דואג לו, אך אתה גם צריך לדעת את מקומך, אלה החיים שלו וזו ההחלטה שלו מה לעשות איתם ועם מי. הוא אומר לך שהוא מפעיל שיקול דעת ונזהר בכל הקשור ליחסי מין מוגנים, אתה צריך להאמין לו ולבטוח בו.
&nbsp
הוא נפגש עם טיפוסים שהם לא לרוחך, זה שלו ולא שלך, זו החלטה שלו עם מי להיפגש ועם מי לקיים יחסי מין. אתה כחבר נשאר לך רק לומר את דעתך ולהזכיר לו את חשיבות יחסי מין מוגנים.
&nbsp
 

bp9mk6

New member
תשובה

מסכים עם מה שאתה אומר, מה שהפריע לי זה שהוא נפגש עם אנשים ששונים ממנו בצורה אדירה. הוא ילדון כזה וילד טוב וסתם חבל לי כזה לראות את זה מהצד..
 

ItsikH

Member
פעמיים בשבוע? יש גם כאלו שעושים את זה
פעמיים ביום ואף יותר, והבנתי שגריינדר מגדיל את האפשרות להתפרע כך.
כדאי וחשוב להפריד בין התדמית החברתית השלילית לבין ההשלכות המעשיות, האישיות: לכאורה לתדמית עצמה יש השלכות מעשיות שליליות כי "לא ירצו אותך", בפועל אינך יכול ואינך צריך להיות מי שאתה לא בכדי "לשווק" את עצמך, תפיסת עולם ההיכרויות כשוק שגויה לדעתי - גם מעשית זה לא עובד כך [יתכן אף למצוא אהבה בסקס מזדמן - אפילו קורה לא פעם]. דוגמא להשלכה מעשית שתארת היא הסיגריה
- אם מוותרים על גבולות יכולים להגיע למקומות רעים ומסוכנים מאוד, בתלות באנשים בהם הוא נתקל. מחלות ודאי שהן סיכון מעשי כזה, וגם קונדום לא מגן בפני כל הצרות האפשריות.
שורה תחתונה - הייתי מזהיר אותו גם מפני הסכנות הידועות לי, וגם ממליץ לו להעזר ביעוץ נוסף לגבי סכנות אפשריות והדרכים להמנע מהן, אבל בסופו של דבר - אלו החיים שלו ולא הייתי שופט אותו.

סיגריה היא מקרה פרטי של התמכרויות מסוכנות, וכדאי להזהיר אותו מהתנסות תמימה כזו - כך בדיוק מתמכרים. יש חפיפה בין סצינת הסטוצים לבין שימוש בחומרים [ודאי שהסיגריות הן המקרה הקל ביניהם].
 

ItsikH

Member
מוסיף על הכפילות באדיבות תפוז, לא פחות חשוב:
לדעתי רבים אם לא רוב חברי הקהילה עוברים תקופה כזו מתי שהוא במהלך חייהם, אני עצמי עברתי. מה שהייתי מבקש להדגיש בפניו [ואתה מוזמן לצטט אותי כדודה זקנה ומנוסה
]:
יש עוד הרבה חיים לפניו, וחשוב שיזכור זאת וישמור על עצמו מפני נזקים בעל השלכות ארוכות טווח, כמו גם שיחשוב ויפעל לתכנון ההמשך ולהגעה לפרק הבא, המשמעותי יותר בחייו. שני כללי אצבע שהייתי ממליץ עליהם בחום רב:
  • מין מוגן בלבד - וזה קטגורי וגורף, אין הנחות. נכון שיש גם חולרות שאפילו זה לא מגן בפניהן, אבל לפחות לעשות את הצעד שאנחנו יודעים שמגן במידת האפשר
    .
  • לא לעשות מין תחת השפעת חומרים ולא להתפתות לחומרים [דוגמת הסיגריה אמנם לא משקפת את גודל הסכנה, אבל כלולה בדפוס המסוכן].
ועד מעט על מין מוגן: כדאי לפנות לייעוץ על מחלות אפשריות, סימפטומים ודרכי מניעה - מודה שאיני בקיא היכן ניתן לקבל ייעוץ כזה [מעבר לוועד שמתרכז בHIV כמובן], אבל יתכן שבאגודה ו/או ב"יש עם מי לדבר" יידעו להפנות. ו-חשוב מאוד לדעת-במקרה של "תקלה", חובה לפנות למיון תוך 24 שעות לייעוץ ולקבלת טיפול מונע במידת האפשר והצורך [וגם על זה יידעו להסביר יותר בוועד].
 
למעלה