פגישה............

נתיבה- מזלטוףףףףףףף../images/Emo20.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

...
אח יומולדת חגיגה נחמדת, כמה זה נחמד שכל בן וכל בת לא נולדו ביום אחד לא נולדו ביום אחד. ולי אל תשמור פרוסה מהעוגה, פצחתי בדיאטה! מאחלת לך: שהשנה הבאה תהיה טובה מקודמתה ו... פחות טובה מזו שאחריה
ולכבוד המומולדת
מ-Aני.

נתיבה

New member
שמעתי שהשנה הבאה לא יכולה להיות

גרועה יותר..תחשבו על זה.! מאתיים הרוגים יהודיים חוץ מ-445 בתאונות דרכים. [לפי היומן:"יום ששי אי אפשר בלי יומן"] .שלא כולם..סליחה כן.נימולים. [וראו במוסף ´מעריב´ מכתב תגובה על מכתב של גלעד עצמון שונא עמו-עמנו.] ובהקשר הזה הקטע על מאורעות -21-1920 מתוך ´חרב היונה´ מאוד מזכיר את ימינו..שלא נדע. וזה היה לפני 80 שנה- ביפו ובירושלים. ולמה מזכיר: עולים- יש, הרוגים- יש. סלבריטי-יש. תהלוכות -יש. ומי היה אז בדיוק מזכיר ההסתדרות בתל-אביב. נו מי.? בן גוריון.

קניה

New member
יום הולדת שמח לך נתיבה../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

מהעוגה אשמח לקבל פרוסה דקיקה שמה אגזים, וגם בלון אבל הכי חשוב שקיות יום הולדת הכנת
וקרטיב אדום הכנת אחרת איך נלך הביתה בלי כלום
ושוב עד מאה כעשרים ושתוסיף להשכלתנו כפי שעשית עד עתה כייף לקרוא אותך איזה זכרון נהדר.

עיניים

New member
כה אמר

קוהלת: מה שהיה - הוא שיהיה, אין חדש תחת השמש,,, הדברים ה"פשוטים" בהם עסקה רחל, הם אותן אהבות, אותם משברים, אותן פרידות ואותם מכאובים שאנו חווים גם היום, אלא שהיא היתה משוררת דגולה. והתקופה ההיא, שבה אהבה אסורה היתה כמו פצצת זמן, הולידה מתוכה את המילים הנפלאות שהיתה מוצאת בתוכה על מנת לתאר את ריגשותיה. היא היתה משוררת ענקית, ללא ספק, שהותירה אחריה ערימות של מילים המבטאות רגשות שרבים מאיתנו חווים היום, ללא קשר לתקופה, ולכן, גם קל מאד להזדהות עם שיריה, ואף לצטטם. אוי, לו הייתי רחל.

נתיבה

New member
איזה אהבות אסורות.? ברל קבור בין

שתי אהובותיו- לאה מירון אשתו, ורחל הבלונדינית היפה שבתור אחות עלתה ליסוד המעלה כדי להתרחק מהזוג, כך אומרים, ושם כמה עצוב, מתה ממלריה. בית הקברות שלחוף הכנרת מתחת לחצר כנרת המשוחזרת, התמלא בסיפורים כאלה [יש אפילו סיורים בתשלום.] [שם התמקם נח"ל כנרת 902-שם הייתי אז ובלי לדעת שזו חתיכת היסטוריה]

עיניים

New member
זהו בדיוק

שאז, בימים ההם, התרחקה הבלונדינית ממאהבה הנשוי, ושם, מתוך המרחק והפרידה כתבה את שיריה. היום, לא רק שהבלונדיניות אינן מתרחקות ממאהבן, אלא אף מרחיקות את האשה,,,

שקדי

New member
נדמה לי.........................../images/Emo3.gif

שמתבקש כאן פירוט...............

עיניים

New member
קפיצה קטנה ל.....

פורום השכן, (ונדמה לי שאתה מכיר כבר את הדרך) - תפרט לך בעשרות סיפורי חיים את המציאות של היום,,,

עיניים

New member
מה? מה? מה?

מה לא הבנת? רק תשאל ואני אסביר,,, בכלל, נראה לי שהפכתי לאחרונה למחלקת ההסברה פה,,,

שקדי

New member
מזל טוב נתיבה................./images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

עד מאה כמו עשרים להיסטוריון הרשמי של הפורום הכי נוסטלגי במרחב הוירטואלי. ואם .....עכשיו כבר מותר לגלות באיזה שנים היית מוצב ב902.......ענין אישי ושוב המון נחת וכייף..............................

נתיבה

New member
לא רחל המשוררת ידעתי שתטעי.

שמה היה שרה שמוקלר ויש גם תמונות רק שאני לא זוכר בדיוק היכן. ספר העליה השניה מלא קטעים על האנשים האלה. ואחד מהם היה משה דוד גליקסמןז"ל, שהיה חבר רמת דוד שנים רבות, ונפטר כשהוא יחסית צעיר כבן 65. אשתו שהיא היום כבת 100 עדיין חיה, ויש לציין שהסיםורים שלה לא פיקנטיים כמו מה שבכתובים. ומתברר שכמעט כולם היו אנשים פשוטים וצעירים, שהיו עסוקים במציאת מקום לחיות בו, עבודה היתה עבודה, ומשה דויד כנגר הקיבוץ גם עסק בבימוי הצגות. אני אישית שיחקתי במחזה ´הם יגיעו מחר´ של נתן שחם. מה שמפליא זה כמות היצירות שהותירו, וכנראה שהמפגש עם ´ארצנו הקטנטונת´ יצר רשמים מאוד חזקים. כבר הזכרנו את רחל [מילשטיין ?] ,ברנר, עגנון, ואחיו של יצחק בן צבי שהיה גם סופר שכרגע לא זכור לי שמו, וא.ד.גורדון איש הגות, וטרומפלדור שהתנגד לקיום של מפלגות וניסה להקים הסתדרות של כל הפועלים, אבל נפל ב מרץ 1920. ויצחק טבנקין מקים הקיבוץ המאוחד, שפרש ממפא"י. וכמובן דוד בן גוריון. אוסף כזה כנראה לא נראה עוד. למעשה אלה הם האנשים שהביאו להקמת מדינת ישראל לטוב או לרע, [אם כי האיש שהביא להצהרת בלפור היה חיים וויצמן..] [ואגב איפה הם ואיפה מנהיגי הפלשתינאים.]

עיניים

New member
איפה הם -

ואיפה המנהיגים של היום??? אבל, בוא לא ניכנס לפוליטיקה,,, ובעניין רחל או שרה - כפי שכבר כתבתי מוקדם יותר - אני ניזונה מדבריך,,, ובהודעתך, כתבת שרחל היתה זו שעלתה ליסוד המעלה,,, ומה לעשות שאני מאמינה למה שאתה אומר?? ואם נחזור לעיניינו - כנראה שהמפגש עם ארץ ישראל, האוירה, הלך הרוח, הם שהשפיעו על היוצרים דאז שהוציאו יצירות סיפרותיות נפלאות כאלה תחת ידיהם,,,

magy

New member
עיניים, אני לא מצליחה לצאת

מהסיפור של אתמול........ מסתובבת עם מועקה........
((((((

למעלה