פגישה ראשונה

בחורחמד

New member
פגישה ראשונה

שלום רב! כבר הרבה זמן אני נהנה לקרוא את התגובות המעניינות פה בפורום על כל שלל הדעות המגוונות. כעת הייתי רוצה להיעזר בכם קצת אם אפשר. ביום חמישי בעז"ה אני הולך לפגישה ראשונה,ופשוט אין לי שמץ של מושג מה עושים-על מה מדברים (אני יודע שבגדול צריך רק לזרום ולא להיכנס לדברים יותר מדי מהותיים,אבל בכל זאת,די ברור לי שלא מדברים על המשחק האחרון של בית"ר,אז על מה כן?),איך מתגברים על השתיקות המביכות(שבטוח יגיעו) ובכלל איך אוכלים את כל הדבר הזה שנקרא פגישה???

פשוT אJי

New member
קודם כל הצלחה...רבה....

קודם כל פגישה ראשונה מתמקדת בעיקר בפרטים היותר "טכניים" כמו: כמה אתם במשפחה ,איפה למדת, מה למדת..ומכאן בד"כ זה מתפתח...למי שרק מתחיל פגישות זה עוזר א.לנתב את השיחה ב. לקבל קצת רקע על האדם שממול. (מי שכבר עמוק בתוך זה יכול לדקלם את השאלות והתשובות גם יחד....) בד"כ פגישה ראשונה קצרה בשביל שיווצרו בה הרבה שתיקות מביכות...ואם הבחורה לא מידי שתקנית (תשעה קבין...) אז זה אמור לזרום.. אל תהיה מידי לחוץ...ותתפלל שהמסע הזה יגמר מהר ובקלות בע"ה!!!!

שיחה כללית כמו

עם זר, אבל עם הרבה סימפטיה ונימוס. אל תדבר על עצמך יותר מידי.. תשתמש בהבנתך הבסיסית והאנושית ולא צריך הכנות ואימונים. בהצלחה

שואלים את השאלות הרגילות...

יודעת לבשל???לשטוף??? ואח"כ עוברים לקביעת עובדות {אני אטפל בילדים ואת תטפלי בחתולים} ומשם תשאל אותה אם אתה יפה ואם אחרי כל זה לא מיצית את השיחה אתה בבעיה.. ורגע של רצינות, אל תחשוב על מה מדברים, אל תחפש טקסטים מראש.. פשוט מגיעים וזורמים עם האדם שמולך, מפתחים שיחה,מכירים.. {זה נורא פשוט...} מה כל אחד עושה בחיים עכשיו.. מה כל אחד אוהב לעשות... תחביבים מכרים משותפים משפחה לימודים קצת על עצמך, אירועים שקרו לך לאחרונה, דברים שאתה מתעניין בהם. ואל תשכח:בפגישה לא רק מדברים,גם מקשיבים!!! תקשיב!!! {עם העיניים והשפתיים וכמובן האזניים} הקשבה היא אחד המפתחות של יצירת האהבה. בקיצור.........קשקשו להנאתכם..... והעיקר: לא לפחד מרגעי שתיקה... הם גם ככה יהיו אז חבל ל"פחד" מהם מלכתחילה בכל מקרה, כשיש שתיקות מביכות , אפשר להפשיר את הקרח בלהגיד שזאת שתיקה מביכה... ב"הצלחה

בחורחמד

New member
הבעיה היא, הבעיה היא

ראשית כל תודה רבה לכולכם! חלק מהבעיה שלי היא שכמו שכתבתי אני טירון(בכ"ז 0 פגישות זה לא כ"כ הרבה ניסיון...)ולעומת זאת פגושתי שתחי' כבר בעלת נסיון עשיר ביותר ואני כבר יכול לראות בעיני רוחי את עצמי שואל אותה את כל השאלות ה"רגילות" כהגדרתכם ממש מרותק מהדבר הזה והיא יושבת שם ומדליקה את המזכירה האלקטרונית שתענה את כל התשובות הרגילות והכ"כ נדושות מבחינתה. מה אתם אומרים על זה?, ראשית כל תודה רבה לכולכם! חלק מהבעיה שלי היא שכמו שכתבתי אני טירון(בכ"ז 0 פגישות זה לא כ"כ הרבה ניסיון...)ולעומת זאת פגושתי שתחי' כבר בעלת נסיון עשיר ביותר ואני כבר יכול לראות בעיני רוחי את עצמי שואל אותה את כל השאלות ה"רגילות" כהגדרתכם ממש מרותק מהדבר הזה והיא יושבת שם ומדליקה את המזכירה האלקטרונית שתענה את כל התשובות הרגילות והכ"כ נדושות מבחינתה. מה אתם אומרים על זה?

Corall

New member
פגושתי=מילה מגעילה

נשמע כמו פגאז` או משהו דומה. טוב, זה לא אישי כלפייך. ולשאלתך, קודם כל, זה לא צריך להעסיק אותך עד כמה היא בקיאה ורגילה בזה. להיפך, אני דוקא חושבת שזה טוב. אם תהיינה בעיות (למה שתהיינה?) היא תציל את המצב, הרי היא עם נסיון, לא? ודבר שני, יש אנשים שחושבים שבלדקלם את המשפחולוגיה זה משהו שולי שאפשר לוותר עליו. לי באופן אישי, יוצא לפתח מזה הרבה. ומה גם, שאתה מתחיל בדברים שקל לך יותר להתעסק איתם. (זה יותר טכני) ומכאן כבר יותר זורמים. והכי חשוב, תוריד לחץ. אתה לחוץ יותר מידי. מיותר ומזיק. ואין סיבה שתהיה כזה. הצלחה מרובה.

בחורחמד

New member
האמת

שזו הפעם הראשונה שהשתמשתי במילה פגושתי.בדרך כלל אני ממש להיפך.שמרן במידה נוראית ומשתדל להגיד "הנערה" (כידוע שהרב וולבה אמר ש"הבחורה" זו צורת ביטוי וולגרית). לעצםהעניין,תודה רבה. הסיבה שאני לחות היא שאני לא טיפוס זורם,גם לא עם חברים ממין זכר,ואני תמיד משתדל להימנע ממצבים של אחד על אחד עם זרים עד שאני קצת מכיר אותם(כל אחד והשריטה שלו...),אז באופן טבעי קצת מלחיץ אותי מצב כפוי של אחד על אחד צפוף עם "נערה" כלשהי. אבל בעז"ה בסימן מעבר בנ"י בים סוף,אשתדל לעבור את זה.

Corall

New member
זה לא היה אישי כלפייך.

סתם במאמר מוסגר. ו... אולי כדאי שהשדכן ינסה להשחיל קצת בצורה חכמה, שמדובר בבחור קצת ביישן בהתחלה. ושלא ימהרו להסיק מסקנות. יצא לי מס` פעמים להתקל בזה, וזה נאמר לי לפני הפגישה. ההסתכלות שלי היתה שונה, וכמובן ניתוח המשפטים נלקח בהתאם. אשמח לראות אם יש חולק עלי. שמוטב ללא הקדמות אלא פשוט לזרום. יש?

חוצ ניק

New member
כשאני נפגשתי פעם ראשונה...

אחחח... נוסטלגיה... בקיצור, היה לי בדיוק את אותו קטע. אז שאלתי אותה -את מיכל? -כן -בואי נשב שם. ואחרי שישבנו התחלתי -סיפרו לי שנפגשת לפני. אני לא נפגשתי, אין לי שום ניסיון. אז ספרי לי... צריך נסיון? מה צריך לעשות? (היא חייכה והתחילה לדבר. היה די קל להניע אותה. שיהיה לך כיף..)

Corall

New member
מה עם איפה תרצי לשבת?

מה זה, ``בואי נשב שם``?!

למעלה