פגישה עם עו"ס

AMIRY7

New member
פגישה עם עו"ס

אני ובעלי התחלנו בהליכי גירושין,נפתח תיק בביהמ"ש ונקבעה לנו פגישה עם עו"ס מטעם הסיוע המשפטי יש לנו בת בגיל שנה וחמישה חודשים והיא איתי למה עלי לצפות? אני צריכה להתכונן? ומה ההשפעה של חוות הדעת של עו"ס?

להיכנס להידברות ביניכם ולבטל הפגישה עם העו"ס

היכן פתחתם תיק? מי פתח? בשבילך רצוי שתמשיכי בהליכים בבית משפט לענייני משפחה ולא בבית הדין הרבני. ברבני את חייבת להתגרש אבל לא לקבל משמורת. מדוע קבעתם פגישה עם עו"ס? זה הפתרון הכי גרוע בשביל שניכם. תבדקו מה אתם יכולים לעשות ביניכם, לפתור מחלוקות ביניכם. תגיעו להסכמה שהבת במשמורתך עם הסדרי ראיה מספיק נוחים והוגנים גם לאב. תני לו לטפל בבת בלי חשדנות מיותרת. אם תצייני באילו נסיבות הגעתם לפגישה עם עו"ס (זקוקה למעט יותר רקע) אוכל להמשיך ולהדריך אותך.

AMIRY7

New member
פגישה עם עו"ס

תודה על תשובתך אני פתחתי תיק בבית משפט לענייני משפחה בראשון אני לא יזמתי פגישה עם העו"ס, היא התקשרה אלי ומסרה שהיא מטעם סיוע משפטי בשיחה שלי עם העו"ד שלי נמסר לי כי כמעט לכולם נקבעת פגישה עם עו"ס מכיוון שהתיק נפתח במאי 2009 עדיין לא הגענו בנינו להסכם הסדרי ראיה ובתביעה הוא דורש משמורת משותפת, התינוקת בת שנה וחצי ומסרבת ללכת לאביה בתוקף זה מלווה בצרחות ובהקאות עלי לציין שהוא אף פעם לא העניק מעצמו לתא המשפחתי כך שלא מובן לי מדוע הוא מבקש משמורת משותפת כי אני רוצה להגיע להסדרי ראיה הקבועים בחוק בעלי מגיע אלי הביתה 3 פעמים בשבוע ורואה את הילדה כפי רצונו ועכשיו רציתי לדעת איך אני צריכה להתנהג בפגישה תודה

העיקר כרגע לקבוע משמורת ולא ברבני

יופי, אני שמחה שאת פתחת תיק בבית משפט לענייני משפחה ולא ברבני. אם מישהו קבע לך דיון ברבני, סרבי לכך. זכרי, שאת נותנת לבית הדין הרבני סמכות לדון בענייניי משפחה שלך (למעט גירושים), אז פשוט לא לתת להם סמכות בעצם ההתנגדות לכך. לגבי העו"סית, אולי מדובר ביחידת הסיוע שעל יד בית המשפט. אם כן, גשי לשיחה אחת איתה ותודיעי לה שאת והאב מסוגלים להידבר ביניכם ושאתם מעדיפים (או אפילו שאת מעדיפה) שתדברו ביניכם ותגיעו אליה עם הסכמות. אם האב לא יסכים לא תהיה לך ברירה. שכנעי אותו שלא כדאי לאף צד שעו"ס (ואחר כך פקיד סעד) יגיע אליכם הביתה ויצפה בילדה ואולי אחר כך ינהל שיחות עם הילדה. אל תדאגי לגבי המשמורת. הילדה כל כך רכה בשנים, עדיף שתמהרי עם הדיונים בבית המשפט שיקבעו לך משמורת עם הסדרי ראיה לאב. אם המצב ביניכם סביר עדיף שתגמרי עם זה עכשיו. אם האב מגיע כמה פעמיםאלייך אין לך כנראה בעיה שהילדה תגיע אליו פעמיים בשבוע וכל סופשבוע שני. זה לא נורא. אל תתעקשי על פחות כי קודם כל מה שחשוב שתיקבע לך משמורת. לגבי מימוש ההסדרים, אלוהים גדול ונראה לי שתסתדרו. אפשר לשנות הסדרים מאוחר יותר. העיקר, כרגע המשמורת. עוד דבר, הוא רוצה משמורת משותפת בשביל להפחיד אותך ולגרום לך לוותר בתחומים אחרים, אולי מזונות אולי רכוש? נסי לחשוב אילו עוד אינטרסים יש לו במורכבות הזו?

נאבקת בכל החזיתות, אה?

עוד דבר, כינית אותו "בעלי"? אתם לא גרושים? כעת אני מבינה יותר מדוע הוא דורש משמורת משותפת. הוא רוצה לסחוט אותך לפני הגט. הקפידי לנהל את שתי המערכות במקביל ולא ביחד ולא בטור. כלומר, את מתגרשת בבית הדין הרבני ובמקביל מנהלת תביעת משמורת, מזונות ואיזון משאבים בבית המשפט לענייני משפחה. את לא צריכה לדאוד לקבלת הגט, בסוף תקבלי אותו וגם לא למזונות, בסוף תקבלי (אולי לאיזון משאבים כן). הדבר היחיד שאת צריכה לשים את מלוא האנרגיה שלך עליו היא לסיים עם תביעת המשמורת ושייקבע שאת המשמורנית.

מירוץ סמכויות

איפה שנפתח דיונים ראשון זה איפה שידיינו תראי אני חושב שעדיף לה לפתוח עים בעלה תיק ברבנות בהסכמה ולהסכים לסידורי ראייה נרחבים ולמזונות סבירים ואז בדיון אחד כול הסיפור פשוט ייגמר מיכל הלוי למה מלחמות היו נישואין מאושרים נולדה ילדה באהבה מירח דבש ושמפניה לדעתי אם הוחלט על גירושין זה צריך להיות פשוט הרי הוא לא תובע משמורת מלאה אז אפשר שיהיה לא משמורן אך סידורי ראייה נרחבים ומזונות מתחשבים ובכך פשוט כול אחד ילך לדרכו למה להלחם מיכל כולנו רוצים את טובת התינוקת

תגיעו להסכם הוגן בלי לכלוכים

אני מציע לכם או לנסות שלום בית /לחילופין גירושין בדרכי נועם הסכם מוסכם קרי מזונות סבירים ( לא יותר מ1700 ש"ח אלא אם הוא מרויח כ8000 נטו ) אל תשכחי שהוא גם ישלם הוצאות קרי לעתים ביגוד והנעלה צעצועים וכו' ובנוסף הסכם מוסכם ומושכל על חלוקת רכוש וכן אחריות הורית ( סידורי ראייה מורחבים אני שונא את המונח סידורי ראייה ) וכשהוא עם הילדה בזמן הזה זה יהיה הרווח שלך להכרויות שעות נוספות וקידום הקריירה בתנאי שלא תרחקי מהמגורים העכשוויים ובעצם כשתבואו לבית המשפט סה"כ תאשררו את ההסכם וברבנות דיון אחד בהסכמה ותיפרדו יפה תזכרו לילד יש אבא ואמא ושבירה של אחד/ת בבית משפט זו לא טובת הילד ושכול אחד יפתח לעצמו פרק ב' בלי שנאה הדדית בהצלחה !!!1

למעלה