פגישה לא מוצלחת

שידוכית

New member
פגישה לא מוצלחת

האם יצא לכם באחת מהפגישות (לא ראשונה) פגישה לא מוצלחת? כאילו פתאום נגמרו הנושאים לדבר... הרבה רגעי שקט... ולבסוף מסיימים מהר... ותחושה חמצמצה... מה הייתם מייעצים לעשות כדי לשפר את הרושם האחרון? מקווה לקבל תגובות ענייניות [ולא משהו בסגנון של אתם לא מתאימים... וכדו`] אני מרגישה שיש לנו עוד המון לדבר, אבל החשש מטריד אותי שזה יחזור שוב...

קרה , קרה..

תראי, אני מייעצת לך שפשוט תגידי לו שבאותו פגישה לא היית במיטבך ויש מצב שהוא לא קיבל את הרושם הנכון עלייך, ככה יהיה לך עוד צ`אנס להראות מה את באמת.. ובפגישה תכיני בראש מס` נושאים במידה והולך להיות שתיקה.. אך תידעי לך, שאם קורה הרבה שאת צריכה `לגרד` נושאים מהראש כי נוצר הרבה שתיקות, והשיחה לא זורמת בטבעיות בינכם. כנראה שיש כאן בעיה ובאמת תשקלי לראות מה קורה ואם זה מתאים, שיהיה המון בהצלחה!

מדברים בעיקר על...

איך למנוע שתיקות מביכות. עובד כמו קסם... כאשר משתרר שקט של למעלה משלוש שניות- א:"שקט פה" הוא:"אבל רק נשמתי!!!" א:"לא מקובל עליי. תנשום בקול רם,שאני אשמע.שתיקות מלחיצות אותי." הוא:"אבל..אבל...אבל..." א:"בלי אבל.ביקשתי משהו.זה כ"כ קשה???" הוא:"לא,אבל..." א:"יופי,אז בלי ויכוחים.באופן כללי שתדע שאין לך אישור לשתוק ואם אין לך משהו להגיד,תהמהם או תקריא לי משהו. אני בחורה מאוד קשובה" הוא:"את יודעת שאת שתלטנית???" א:"לאאאאאאאאא...........באמת?! עלית על זה לבד או שגילו לך???" הוא:"טוב,נראה לי שמיציתי." א:אין בעי'ה,רק שלא תשכח לשלם ותהיה נדיב בטיפ.היא לא אשמה שאתה שתקן" הוא:"אני לא שתקן!!! רק נשמתי!!!" א:"היום זה לנשום,מחר זה לבהות בי שעות בלי להוציא הגה וככה יוצאים ילדים אהבלים עם יכולות תקשורת מוגבלות. אתה סיכון גדול מדי בשבילי ובשביל ילדיי.אני חושבת שמיציתי." הוא:"אבל רגע,אני זרקתי אותך קודם!!" א:"נוח לך לחשוב כך.שוביניסט מתנשא.אני כ"כ שמחה שזה נגמר."
עוד דייט מוצלח...{כל דייט שלא נגמר במכות מבחינתי הוא דייט מוצלח... חחחחחחחחחח...טוב...תירגעו זה רק הי'ה בצחוק... אבל בינינו,אין כמו דיבור על שתיקה מביכה כדי ליטול עוקצה. את יכולה: להתחיל להשתעל ללא הפסקה עד שהמדוייט יאלץ לדפוק בחוזקה על גבך ולגרום לכל המסעדה להפסיק לרגע את הביס. לספר על המריבה שהיתה לך הבוקר עם הנהג אוטובוס על העודף לעשות לעצמך פרצופים מוזרים לעשות קולות של צלצול פלאפון- ואז לענות כאילו... להתעטש..כן כן מה ששמעת...זה כבר נותן לבנאדם השני לומר "לבריאות" ולך לענות "תודה", שזה כבר תחילתו של דיאלוג פורה. מכאן זה יכול להתפתח לכיוון "כן,קצת התקררתי" "באמת המזג אויר בעונה הזו ממש הפכפך.." אופציה קצת יותר מעניינת תהי'ה שהוא יחשוב שהתעטשת בגלל הפלפל השחור שיש על השולחן, מה שפותח את השיחה לענייני העדפות בענייני טעם וחריפות ומשם לענייני עדות ותפוצות {"הריח של הפלפל הזה מזכיר לי את הפחון של סבתא שלי..."} למה שתיקות מתפשרות כדבר רע???או מביך??? זה נותן זמן לחשוב.. להרגע.. להבין.. ולשקול לפני שמוציאים מהפה. וזה יכול אפילו להוות יתרון. לא צריך לפחד מהשקט בתנאי כמובן שרוב הפגישה מתנהלת שיחה,אין פסול בכמה דקות של שקט. לחשוב קצת על מה ששמענו,לחשוב לאן רוצים לקדם את השיחה. לפעמים דווקא כשמנסים למלא את השקט בכוח,נוצרת אי נעימות. תמיד חשוב למלא את החיים שלך בדברים מעניינים. ככה גם יהיה לך יותר כיף וגם יותר נושאי שיחה בדייט... והצעות לנושאים כמו למשל:איזה אנשים/חוויות השפיעו על החיים שלך,האם שתיקות בדייטים זה טוב או רע...

דעתי בענין.

אני אישית יצאתי עם מישו עד לא מזמן, ובמהלך כמה פגישות רצופות היו שתיקות לא נעימות, הדבר הטוב ביותר לדעתי הוא להעלות את הדברים על השולחן, את תראי שפתאום נפתחים דברים נוספים. את יכולה לומר משהו כמו: "בפגישה הקודמת הרגשתי שהיו לנו יחסית הרבה שתיקות, ואני שואלת את עצמי למה, וכו וכו'... אצלי זה זרם יופי, אבל לא הכל נגמר טוב ושתי פגישות אחרי הפגישה הזו הסיפור נגמר. (שזה בעצם טוב בשביל שנינו, רק שזה השאיר את שנינו עדיין רווקים... מאושרת- את גדולה!!!

תלכי לעוד פגישה!

זה קורה ואין מה להלחץ או לקבל החלטה בגלל אותה פגישה. יכול להיות שהייתם אחרי יום מתיש.. זה הרגשה מאד לא נעימה אבל עדין שווה לך לנסות. בקיצור, אני מכירה כמה זוגות מאושרים שפגישה שלישית/רביעית עברו את זה ומזה שהם הלכו לעוד פגישה הם היום מאושרים והיום הם נזכרים בזה בחיוך ומודים שהיו עייפים....

ההיפך..את יכולה לקחת את זה לצד

החיובי..שבאמת אתם אולי כן מתאימים וקצת נבוכים אחד מהשני..אז לאט לאט..ועצה קטנטונת תמצאי הזדמנות שאת לבד בחדרך..קחי לך דף ותתחילי לעלות בראש כל מה שבא לך וראוי לשאול..ופשוט תעברי על זה כמה פעמים כדי שלא תשכחי..ובפגישה פשוט תשאלי כל מה שכתבת את תראי שזה יזרום ב`ה..חבר שלי עשה זאת..וזה באמת הלך..בהצלחה רבה

למעלה