פגיעה בעיניים

ענת1999

New member
פגיעה בעיניים

פעם שמעתי תוכנית רדיו ובה דיברה חולת סוכרת שהתעוורה. היא אמרה שם שתקופה ארוכה לא שמרה והיתה מגיעה לרמות סוכר של 700. מאז זה נורא מפחיד אותי, למרות שאני לא הולכת לרופאי עיניים. יש למישהו מושג, איזה סימנים יש כשמתחילות בעיות בעיניים, זאת אומרת יש סימנים מקדימים?

בקשר לסימנים...

אני לא כול-כך בקיעה בנושא הזה אבל אני מיעצת לך לפנות לרופא עיניים שגם קצת מבין על הסיבוכים של הסוכרת בעיניים. אני אישית מבקרת אצל רופא עיניים פעם בחצי שנה. זה חשוב מאוד לשמור על בריאות העיניים! **חן**

elad2040

New member
לצערנו

איבוד הראיה היא רק אחת מתוך התוצאות של טיפול גרוע בסוכרת. קיימת אפשרות מוחשית של פיתוח נמקים, דבר שגורם להרבה חולי סוכרת לאבד גפיים. יש סכנה לפגיעה קשה בכליות. לשאלתך, הפתרון (עד כמה שיש פתרון), מורכב משני דברים: קודם כל, לשמור על רמות סוכר כמה שיותר קרובות לנורמה (700 זה רע מאוד, אבל גם 250 זה לא מצויין), דבר שני, להיבדק בדיקה חצי שנתית אצל רופא עיניים. הפגיעה בעינים היא פגיעה בכלי הדם הקטנים של העין, לכן, בשלב שבו מתחילים להרגיש אובדן ראיה, הרבה פעמים מאוחר מדי ואי אפשר לעשות הרבה. בגילוי מוקדם, יש סיכויים טובים מאד לעצור את ההתדרדרות במצד ולשמור על ראיה תקינה.

esagoras

New member
אז אכלנו אותה

אז כפי שאתה אומר אני אף פעם לא מתבייש בהיותי חולה סכרת ולא מתבייש לדבר על זה או להזריק או לבדוק אבל מה נעשה עם אלה שלא שמים עין בכלל למצבך וחושבים שאתה לא כמוהם בקשר לאיבוד הראיה אז לפי מה שכתב כולם אוכלים אותה אז למה למישהי להיות עם אחד שימרמר לה את החיים אם הוא יכנס לעוורון אז שאלוהים ישמור על כולם

לא צריך לומר את זה ככה...

לא "אכלנו אותה" זה חלק מן התופעות שהיו ברורות מההתחלה (למי שידע מהן הסכנות בטיפול לא נכון). צריך לדעת לטפל נכון בסוכרת, ומי שלא יודע איך צריך ללכת לרופא ולברר את זה, אין מה לעשות... **חן**

elad2040

New member
זאת לא גישה בריאה.

כן, גם אם תטפל בעצמך בצורה מושלמת יש סיכוי שתסבול מרמה מסוימת של תופעות לוואי. אבל אתה עלול גם למות מחר בתאונה (או פיגוע). אז מה? תשמור על עצמך ותנסה לא לדאוג יותר מדי. peace :)

גם זאת לא גישה בריאה...

אני מסכימה איתך שלא צריך לדאוג יותר מידי אבל אני ממש לא מסכימה למה שרשמת "אבל אתה עלול גם למות מחר בתאונה (או פיגוע). אז מה? " זה גישה ממש לא נכונה... וגם לא בריאה... **חן**

elad2040

New member
זאת לא גישה,

זאת עובדה. אני פשוט הצעתי דרך להתמודד עם עובדת מותנו הבלתי נמנע ע"י התרכזות ב*חיים*. *זאת*, לדעתי, גישה בריאה.

למעלה