פגיעה במיניסקוס

AIORG

New member
פגיעה במיניסקוס

אני לאחר פגיעה במיניסקוס (לפי אבחנת אורטופד) עם ברך נפוחה מבלי יכולת לדרוך על הרגל. חומרת הפגיעה כרגע לא ברורה. האם הרפואה המשלימה מסוגלת לעזור בשיקום לאחר פגיעה במיניסקוס? איזה תחום בדיוק - דיקור? אחר?

תודה על תשובה מהירה

אריק

0 אור 0

New member
כן

רפואה משלימה בהחלט יכולה לעזור,
בשלב המיידי אין מקום לטיפול מסוג של עיסוי ולדעתי גם דיקור (אם כי יתכן שמומחה לרפואה סינית יתקן אותי), מה שצריך לעשות זה קומפרסים קרים לרגל להורדת הנפיחות ומנוחה\
אפשר להעזר בצמחי מרפא או שמנים לזירוז של ההחלמה והפחתת הכאב,
בשלב הבא, לאחר שהנפיחות והכאב האקוטי יעברו יש טעם להגיע למטפל במגע ברמה גבוהה (עיסוי רפואי, שיאצו ממישהו שהתמחה בנושאים מסוג זה, דיקור) ולבחון יחד אתו מה המצב שלך ומה ניתן לעשות כדי לעזור.
חלק מהטיפול הם תרגילים ועיסויים עצמיים שתקבל הדרכה לבצעם בעצמך בבית

freearth10

New member
כן

הרפואה ההוליסטית יכולה לעזור לך למצוא את הסיבה להופעת המיניסקוס ולעשות משהו כדי לא לחבל שוב לא בברך שלך ולא בשום איבר אחר בגופנפש שלך.
ואיזה תחום כל תחום אליו אתה מתחבר ובעיקר כל מטפל, אליו אתה מתחבר.
סמוך על תחושת הבטן שלך.
מאיה

Besomet

New member
שיקום הברך

למיטב ידיעתי שני התחומים המצטיינים כטיפול בפגיעות מהסוג הזה הם דיקור וארומתרפיה.

Wing Chan

New member
אפשרי, כן - אך אחרי הטיפול הרגיל.

אחרי שתיוודע חומרת הפגיעה, מאפייניה והפיתרון, אפשרי יהיה לטפל במניסקוס מחדש. אחרי שירד מרבית הכאב (כדי שיהיה ניתן בכלל לעבוד על האיזור) ואחרי שהרופא המטפל אישר שמבחינתו כבר אפשר להכניס לשם טיפול הנלווה לטיפול שלו.
מבחינה טיפולית זה ייקח זמן, לפעמים לא מעט ויהיה צורך לחזור על אותו טיפול (בהבדלים מינוריים) לעיתים פעמיים בשבוע, תלוי בחומרה ובתוצאות שרוצים להשיג אבל ניתן להחזיר טווח תנועה לברך, לתת תרגילים שיחזקו אותה וייצבו אותה ביחד עם שאר הרגל והגוף.
(אני מדבר רק בשם תחום של עיסוי רפואי, איני יודע או מתיימר לדבר בשם תחומים אחרים)

למעלה