פגיעה במטבוליזם

Magsman

New member
פגיעה במטבוליזם

אהלן,
לפני חמישה חודשים התחלתי לאכול הרבה פחות ובו בזמן לעשות הרבה יותר ספורט.
במהלך השלושה חודשים הראשונים הורדתי באזור ה- 11 קילו כאשר אני אוכל באזור ה-700 קלוריות ליום ורץ שעה ביום ארבע פעמים בשבוע. בחודשיים האחרונים אני עם סביבות ה1000 קלוריות ליום והעלתי את תדירות הריצה ל6 פעמים בשבוע. כרגע אני שוקל 66 קילו (לפני ההרזיה זה היה באזור ה81). רב הדיאטה בנויה על חלבונים קלים וירקות ופירות.
לאחרונה לאחר עזרה של חברים הגעתי למסקנה שאני נמצא במקום לא בריא ושאני לא אוכל להשאר עם כמות האכילה הזאת לעד. לכן אני ממש אשמח לעזרתכם כמה שיותר מהר.
רציתי לדעת אם פגעתי במטבוליזם שלי? אם כן האם יש דרך לתקן זאת? והמלצתכם לחזרה טובה ובלי יותר מדי עליה במשקל למספר קלוריות נורמלי והאם זה אפשרי בכלל לחזור? דרך אגב אני בן 23 גובה מטר 82

תודה רבה וחג שמח לכולם,

denur1

New member
לדעתי אם יש לך ספק, פשוט תעשה בדיקות.

כל עוד אתה מרגיש נוח עם מה שאתה עושה ומרגיש טוב בריאותית איו לך מה למהר למסקנות על סמך עיצות של חברים,
הטוב ביותר הוא לבצע את הבדיקות ובראשן בדיקת דם מקיפה, זו זכותך לבקש זאת בקופת חולים.
זה יתן לך תמונה של מצבך היום, עם תוצאות הבדיקות תוכל לבקש פגישה עם רופא מומחה לתזונה, כדי שידריך אותך להמשך.

נטע20111

New member
הצעה ידידותית , מנסיון אישי

בדחיפות לפנות לדיאטן/נית כדי לקבל ייעוץ איך לא להעלות את כל מה שהורדת,
מנסיוני האישי, אסור ממש לעשות דיאטות כאסח
בסופן , נשברים ומעלים בריבית דריבית.

אני כל כך מבינה אותך , מאחלת לך הצלחה בהמשך
אני למשל שגיתי ולא פניתי לייעוץ המשך , וחזרתי אחורה ...
ושוב אני צריכה להתחיל מחדש.

Magsman

New member
תודה

זה מה שעשיתי ופניתי לדיאטנית רק רציתי לקבל עוד מידע מאנשים אחרים...
אין איזה מומחים שמסוגלים לשפוך עוד קצת אור על הנושא הזה?

נטע20111

New member
יש דיאטניות בפורום

ואתה תענה.
בגדול , ההסבר המקצועי , טוען שהגוף הוא באמת מכונה מאד מאד מתוחכמת וקשה לעשות עליו מניפולציות.
הגוף מתוכנת לאגור שומן .
בדיאטה ,ובמיוחד בדיאטת כאסח, הגוף נאלץ להתמודד בחסך.
ברגע , שזונחים קצת את הדיאטה וטיפ טיפה מוסיפים לתזונה , הגוף במקום לשרוף קלוריות , את כל הקלוריות
הוא אוגר כשומן .
לכן , עולים במשקל בצורה מטאורית ומהר , גם כשלנו נידמה שכמעט וכלום לא אכלנו.
אגב זה מה שקרה לי - כי אני ממש הייתי סקפטית להסבר הזה .... נראה לי כהמצאה , ובדיעבד ממש לא

ביי , בהצלחה

Gidi Shemer

New member
אתה אכן פוגע במטבוליזם שלך ובבריאות שלך

להוריד רמת קלוריות בכזו דרמטיות ולרמות נמוכות שכאלו אכן יגרום לפגיעה במטבוליזם ובבריאות. מאד ממליץ על חזרה לאיזון. לפי הנתונים שנתת אתה מדבר על שריפה יומית של מעל 1700 קלוריות במנוחה (ואתה עוד עושה פעילות גופנית מאומצת יחסית). אתה יכול בשקט לעלות בכמה מאות קלוריות. אפשר לחזור וצריך לחזור.

Magsman

New member
תודה לשניכם

הבעיה היא ששניכם אמרתם דברים מנוגדים טיפה כשאחד המליץ לחזור לאכול רגיל והשניה לא.
אני לפני שבוע העלתי את כמות הקלוריות בעוד 250 ליום. השאלה היא האם אני יוכל לאכול רגיל מתישהו? ואם כן אז לעשות את העלייה באופן מדורג כי יש פגיעה קשה כרגע והגוף צריך להתמודד או שכדאי לעשות את העלייה מהירה יותר כדי לא להחמיר את הפגיעה?
תודה רבה לשניכם

פצית219

New member
נשאלת השאלה למה בכלל התחלת את תהליך

ההרזיה כשהיית במשקל נורמלי לגמרי? ולמה בצורה כל כך דרסטית? אתה לא חייב לענות כאן, אבל תחשוב על זה עם עצמך כי אולי אתה צריך טיפול פסיכולוגי כלשהו.
בקשר למטבוליזם, לא יודעת להגיד אם היתה פגיעה או לא אבל בכל מקרה אם תאכל יותר ממה שאכלת עד עכשיו, גם אם זה לא יהיה
רגיל" כנראה שתעלה במשקל כי אתה כרגע בתת משקל די רציני. וסביר להניח שגם נוצרו כל מיני חוסרים תזונתיים.
בכל מקרה אף אחד לא יכול להגיד לך כמה בדיוק אתה יכול/צריך לאכול, תצטרך לנסות להעלות בהדרגה את כמות הקלוריות ולעקוב אחרי המשקל בקפדנות. אין נוסחה שמתאימה לכולם, לכל אחד הקצב המטבולי שלו...

Magsman

New member
האמת היא שאני לא בתת משקל

הbmi שלי הוא 20 שזה תקין, לפני זה הוא היה כמעט 25 שזה על הסף הגבוה.
בכל מקרה התחלתי בתהליך מכיוון שרציתי להרזות ולקחתי את זה צעד אחד, או כמה, יותר מדי. אתה יודע הרבה יותר קל להיות חכם אחרי מעשה.
עשיתי בדיקות דם מלפני חודשיים והכל יצא תקין שם, אבל אישית אני לא יודע אם אפשר לראות שם משהו חוץ מחוסרים תזונתיים כמו ברזל וכדומה.
אני כל כך עייף מכל התהליך וההסתכלות על הקלוריות שזה מציק כל כך, אני פשוט רוצה לחזור לאיזשהו מצב נורמלי, שאוכל וספורט הם לא החלק המרכזי בחיי אלא רק חלקים חשובים... כל מידע נוסף יתקבל בשמחה...

denur1

New member
בבדיקות אפשר לראות בברור בעיה במטבוליזם

בבדיקות אם בודקים אפשר לראות תיפקודי כבד ותפקודי כליה, ורצוי להוסיף גם בדיקת שתן לצורך תיפקודי כליה.
כל הפרעה במטבוליזם מקבלת ביטוי מיידי בתפקוד של שני האברים האלו. כל עוד התפקוד שלהם תקין המטבוליזם
בדרך כלל בסדר. כמובן שרופא צריך לראות את התוצאות ולקבוע שהכל תקין.
לגבי שמירה על מה שהגעתה אליו, לא תוכל לחזור למה שהיה לפני הדיאטה כי תשמין במהירות, כל עוד סוכר ודגניים
לא יהיו בתפריט שלך יהיה לך קל יותר לשמור.

Magsman

New member
השאלה היא

אם באופן הדרגתי אני אוכל לחזור לכמות נכונה של אוכל שישולב שם מתוקים גם קצת שירד כמעט באופן סופי ופחממות שירד כמעט לגמרי? אני לא מדבר על אותם כמויות שמלפני ההרזיה מכיוון שאז אכלתי יותר מדי גם לבן אדם שאוכל רגיל...

denur1

New member
אין ספק שכאשר תרצה רק לשמר את המשקל

תוכל לאכול יותר מבזמן שירדתה במשקל, לדעתי אין דרך אחת שמתאימה לכולם,
יש צורך בניסוי ותהייה, למרות שנמאס לך לעסוק בזה בכדי להגיע למה שמתאים לך
ולא לעלות חזרה את מה שירדתה, כמו שמצאתה את הדרך לרדת תימצא את הדרך
לשמור על הקיים.
פעילות גופנית זה דבר נהדר שיכול לסייע, אם אתה מעוניין להפסיק אותה עדיף בהדרגה
ויותר להיזהר עם תוספת האוכל רכבת הרים של ירידה ועליה תכופים מאד לא רצויה.
בהצלחה.

Gidi Shemer

New member
אתה יכול לשוב בהדרגה

וכמו שכבר כתבו לך, אתה צריך למצוא את האיזון שיתאים לך. רכבת הרים היא לא טובה לאף אחד.

בכל מקרה, חשוב מאד שתעלה כרגע בכמות הקלוריות שאתה מכניס לגוף, כי אתה גורם לעצמך נזק.

תשובה

שלום רב,
בהחלט יש חוסר איזון בין כמות הקלוריות שאתה צורך (מעט מדי) למידת הפעילות הגופנית, כמו כן מתאר דיאטה לא מאוזנת שמורכבת ברובה מחלבונים וזה לא בריא כלל וכלל לטווח רחוק. לגבי חילוף החומרים יתכן שחלה פגיעה מסוימת אבל מאחר וטווח קצר ואתה בחור צעיר ופעיל סביר להניח שהשינוי הפיך. הפורום זה לא המקום לקבל יעוץ לגבי המשך דיאטה - אני ממליצה לך לפנות ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית קלינית כדי ללמוד איך לאכול נכון ובריא כדי לרדת במשקל ולשמור על הבריאות.
בברכה
נטלי

ועוד נקודה חשובה

כך בחשבון שלפי הנתונים שנתת אתה רזה מאוד, אין לך צורך להמשיך לרדת אלא אם כבר לשמור. אל תפחד להגביר צריכת מזון גם אם יעלה לך בקצת עלייה במשקל - זה שווה את זה. עושים זאת בהדרגה ועוקבים אחר השינויים.
בהצלחה

Magsman

New member
תודה רבה על התשובה ועוד שאלה בנוסף

האמת היא שאני לא רוצה להרזות יותר אבל אני רוצה להעלות מסת שריר.
אם היית צריכה ליעץ בכמה היית מעלה את כמות הקלוריות בפעם הראשונה ולכמה זמן...כלומר איך היית עושה את ההדרגה?

תשובה

במקרה שלך בגלל שאוכל מעט מאוד אפשר להתחיל בלהעלות ל-1500 קלוריות לכמה שבועות ואח"כ תעלה יותר בהדרגה

למעלה