פגיעה בברך

פגיעה בברך

ניפגעתי בברך שמאל ישנם נוזלים בברך וקשה לי לכופף אותה ישנם כאבים בקדמת הברך מתחת לפיקה ובצידי הברך ,כמו כן במידה ואני עומד על רגל אחת ומוריד משקל גוף קדימה על אותה רגל אני לא מצליח לעמוד ישנם כאבים חזקים בצידי הברך. ביצעתי u.s ברך אך מבצע הבדיקה אמר כי קשה לו לראות מה קורה בפנים. האם בדיקה זו מהימנה לצורך קבלת החלטה על המשך טיפול? אורטופד המליץ לי על קיבוע imobilizer. אודה על חוות דעתך.

כאבים בברך

שלום אריק, אין לי דרך לומר מה הבעיה כי לא בדקתי אותך ואין בידי הבדיקות שבוצעו. ברור לפי תיאורך שיש בעיה בברך על רקע הנוזלים והכאבים. אינני יודע מהיה הנחת העבודה של הרופא המטפל ולכן לא אוכל לומר מהו הטיפול מהתאים. US אינה בדיקה מתאימה לברכיים בד"כ אלא אם מבוצעת ע"י בודק מאד מנוסה וגם אז התוצאות לא בהכרח מהימנות מספיק. אם יש חשד לפגיעה גרמית יש לבצע צילומים או CT. אם הבעיה היא ברקמות רכות, MRI יכול להתאים. בכל מקרה, זמן שעובר מאפשר נסיגה של הנפיחות ובדיקה גופנית טובה יותר עם פחות כאבים. ייתכן שזו היתה כוונתו של הרופא כשהמליץ על מייצב הברך. עלייך לפנות לרופא שלך עם תוצאות הבדיקה ולהחליט יחד על המשך הטיפול. בברכה,

למעלה