פגים

פזית-

New member
פגים

האם יש כאן הורים לפגים? אם כן,אשמח לשמוע מכם...האם היתה לפגות איזושהי השפעה על ההתפתחות?? האחות בטיפת חלב אמרה שצריך להתייחס לגיל ההתפתחות כגיל שבו היתה אמורה להיוולד.האם זה כך גם אצלכם???

קרן*~

New member
פזית

נעים מאוד גם אני חדשה.... אני קרן ואמא לשלישיה שלפני שבוע היו בני שנה... ילדיי נולדו פגים (840-900גרם כל אחד)... לכן יכולה אולי להשיב לחלק משאלותייך... מהיום שילדיי יצאו מהפגיה הבהירו לי חד משמעית יש את הגיל הכרונולוגי (תאריך לידתם המקורי) ויש את הגיל המתוקן (מתי שהיו צריכים להיוולד), ילדיי במעקבים צפופים בהיתפתחות הילד ובפיזיוטרפיה ובכל מקום שבו אני נשאלת מה גילם הם מבקשים לדעת רק את הגיל המתוקן...דהיינו מבחינתם הם בני 9 חודשים כעת ומבחינה התפתחותית מצפים מהם לעשות דברים שעושים ילדים בני 9 חודשים ולא בני שנה... מה אומר לך פזית...אני דיי זורמת בקטע של היתפתחותם ולא מתעקבת וחושבת מה הם היו צריכים לעשות כעת כי אז הייתי מתחרפנת...אולי כעת הם צריכים לעשות כפיים? ואולי להוציא הברות גרוניות ואולי ואולי ואולי.... הם עוד קטנים...אני נותנת להם להיתפתח בקצב שלהם...ומבחינתי ימים יגידו...

ר-חלי

New member
שתי לידות שתי פגות

בר בשבוע 32 היום בת 5 מיקה בשבוע 34 היום בת שנתיים כמעט (לא רוצות שלאמא יהיה כבד) כן גם לי אמרו שיש להתיחס לגיל המתוקן אבל עד גיל שנה שעד אז הם אמורים להדביק את בחסר כמובו אם הכל תקין ואין בעיות בפורום יש גם שירות מסרים כך שאם את רוצה עוד פרטים אשמח לתת לך רחלי

הודיה נולדה פג

בשבוע 34 היא בת שנתיים וחצי אנחנו במעקב במכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלנו בהצלחה

וכשיש צורך במעקב אז בגיל שנתיים

מפסיקים אותו ??

קרן*~

New member
לא....

הפג אמור להדביק את הפער עד גיל שנתיים... אך המעקב הוא עד גיל 5 ולפעמים יותר לפי מה שאמרה לי הרופאה...

פגים

תיקון הגיל נעשה עד גיל שנתיים. לא בהכרח שכול פג במעקב או טיפול. כול מקרה לגופו. וכמו שאמרה קרן, לעיתים התמיכה והחיזוק נמשכים גם בגיל ביה"ס.

פגים

שירה נולדה בשבוע 30 להריון ועכשיו היא בת 9 חודשים, אני מסכימה שכל עניין הגיל המתוקן הזה מאוד מבלבל, למשל כשביררתי על שחייה אמרו לי שלא מתייחסים לגיל מתוקן והתחלתי עם שירה שחייה בגיל 4 חודשים ביולוגי שזה חודשיים וחצי מתוקן. לגבי כל נושא עיכובי ההתפתחות זה תלוי גם בשבוע הלידה, וכמה זמן הפג היה מחובר לחמצן בכל אופן אני מסכימה עם קרן, אני לא מתעסקת כל היום בהתפתחות ומה היא כן עשתה או לא עשתה, אנחנו הולכים למעקב פגים ושם אומרים לנו מה לעשות מקווה שעזרתי

למעלה