פגים בשבוע 38?

פגים בשבוע 38?

שלום לכולם, אני מעיזה ומציצה לפורום, לא בטוחה בעצם לאן אני שייכת. "הוטסתי" לכאן היישר מפורום היריון אחרי טיפולים ופורום תאומים ושלישיות. ביום חמישי נולדו לנו במזל טוב התאומים
אחרי זירוז (בניסיון ה-3 זה הצליח) בשבוע 38 וחצי. הלידה היתה מדהימה, אך ההפתעה שחיכתה לנו הייתה המשקלים של השניים: 1860 (הוא) ו1660 (היא), וזה אחרי שלפי הערכות המשקל הם שניהם היו צריכים להיות מעל 2000 (הוא השמנמן - 2300 לפי ההערכה האחרונה). השניים נחים בפגייה, בעוד שאני חזרתי היום הבייתה. אני בטח לא צריכה לתאר לכם מה עבר עלי (אבל אם למישהו יש שיטה להעלים סימנים של עיניים נפוחות מבכי - אשמח). מה שהכי מטריד אותנו עכשיו, מלבד שהשניים ישמינו במהרה, הוא הסיבה למשקל הנמוך. בפגייה לקחו מהם וממני בדיקות ל CMV ושאר זיהומים אפשריים. האם למישהו ישנה עצה? ממני, האמא לשניים, שמחכה לשובם הבייתה,

26יפעת

New member
מזל טוב!

בטח תקבלי תשובות, לצערי אין לי מה לענות לך חוץ מזה שיש יותר סבירות אצל תאומים ושהערכות משקל לא תמיד מדוייקות (בטח בגלל זה קוראים להן הערכות...). מאחלת לך שהם יגדלו וישמינו כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות סיבוכים. ובנתיים אנחנו פה בשבילך!

קרן משם

New member
מחכה יקרה../images/Emo140.gif

לא יכולה להגיד ששמחה לראות גם כאן בגלל הנסיבות אך טוב שהגעת לכאן בשביל לשאוב מידע חשוב! קודם כל מזל טוב להולדת התאומים! לדעתי בדיקת CMV לוקחים בהתחלה עם הרבה בדיקות נוספות לכל פג שאושפז בפגיה, אני לא הייתי נלחצת דוקא מזה. אני חושבת שאת צריכה ללחוץ על הרופאים ולקבל תשובות לשאלות שלך. עיצה שלי? תסתכלי על חצי הכוס המלאה, לא דיווחת על בעיות פגות קשות והמשקלים על אף שהם פגים הם בהחלט מעודדים ואני מעריכה כי בקרוב הם ישוחררו הביתה. עוד טיפ תנוחי כעת והרבה ונגבי את הדמעות, את חייבת להיות חזקה וכעת יותר מתמיד! לגביי הערכות מה אומר לך? ילדיי היו בהערכות יותר מקילו כל אחד ות´אכלז אף אחד מהם לא עבר את הקילו במשקל הלידה...בעיקרון הסטייה בהערכות היא כ500 גרם לפה או לשם ובשביל פגים 500 גרם זה הרבה מאוד! שולחת לך המון
ומקווה לשמוע בשורות טובות במהרה! תעדכני
קרן

בוקר טוב שלומית- ו-../images/Emo49.gif

קודם כל- תשמחי, ואל תלחצי.. הפגיה היא לא רק פגיה, היא גם "טיפול נמרץ בפגים ובילודים" והילודים שלך נולדו קצת רזים וזקוקים למקום נוח על מנת להעלות במשקל. על מנת לא לקחת סיכונים ולפסול את הסיבות שהמקור למשקלם הנמוך הוא זיהום או בעיה אקוטית אז בודקים קודם כל מסביב, ובד בבד יעזרו להם להשמין כך ש(נקווה) שלא תצטרכו להיות בפגיה יותר משבועיים, מקסימום שלושה - וזה סביל. אם תצטרכי עיצות בנושאים שונים (אפילו חניה)- כולנו פה בקיאים....אני חושש. תמברי להם ד"ש.. (לתאומים..)

למעלה