פגיה-בית-פגיה-בית.....

ש א ק ט י

New member
פגיה-בית-פגיה-בית.....

ערב טוב ברביעי האחרון ילדתי את שגיא-אור בניתוח חירום עקב הפרדות שליה שגיא נולד בשבוע 30 במשקל 1600 ק"ג ונמצא כרגע בפגיה של קפלן יש לי בבית פעוטה מתוקה בת שנה ו8 שמאוד צריכה אותי ומאוד מודאגת שנעלמתי לה לכמה ימים איך אני אמורה לתמרן בשבועות הקרובים? אני מאוד רוצה להיות עם שגיא בפגיה כמה שיותר. לגעת בו ולדבר איתו (עם השאיבות אני מסתדרת יפה בבית) אבל אני לא יכולה לעזוב את אלה לככ הרבה זמן כרגע אני עדיין מדדה בקושי אחרי הניתוח וצריכה מלווה לכל ביקור בפגיה (שזה אומר צוות מלא של 3 אנשים לכל יציאה מהבית....) ועוד שאלה, למי שהיו בפגיה בקפלן - יש איזו חניה או כניסה סודית שיכולה לחסוך קצת מהמסע המפרך מהחניה לפגיה? תודה מראש על התשובות והעצות

ברוכים הבאים ומזל טוב../images/Emo140.gif

קודם כול שולחת לך קישור לחוברת שלנו שתעזור לך , גירסה מודפסת כחוברת יש ברוב הפגיות. התימרון בין בית ופגיה הוא בהחלט לא פשוט, אני רואה לפי חתימתך שלביתך אין מסגרת של פעוטון, אז אין ברירה אלה לעזר במשפחה,חברים ו בבן הזוג . בני הגדול היה בן שנתיים ו 7 בזמן שאלירן נולד[ לפני כן הספקתי להיות מאושפזת 10 ימים] , לא פשוט, הוא היה במסגרת חצי יום ובצהרים עזבתי את הפגיה לקחת אותו מהגנון ולהיות קצת יחד. אחרי הצהרים הגענו בדרך כלל איתו , ועשיתי משמרות עם הבעל אחד עם הילד מטייל בחוץ ולעיתים נכנסים ל חדר ההורים לראות טלויזיה , ואחד עם התינוק בפגיה. זה לא פשוט אבל כך גם לא הפסדנו זמן איכות עם הילד הגדול. לא מכירה לגבי קפלן. אלירן נולד בשבוע 26+4 כיום בן שנתיים ו 10 חודשים..

ש א ק ט י

New member
אלה עדיין איתנו בבית

למזלי בעלי עכשיו בתקופת כתיבה ולכן זמין יחסית ונמצא הרבה בבית יש לי גם עזרה מבני משפחה ומשכנה שהסכימה לשמש כבייביסיטר בינתיים הרעיון של ללכת איתה לביה"ח ולעשות משמרות שם נשמע לי כרגע טוב מאוד וננסה אותו ברגע שארגיש בטוחה מספיק להיות איתה לבד (כרגע אני מפחדת שלא אוכל לרוץ אחריה/להרים אותה וכד') תודה

קודם כמובן את צריכה להחלים מהניתוח, ולהרגיש

שאת מסוגלת, כי גם ביתך עדיין קטנטונת, וכשבאים אפשר להביא לילדה ספר\משחק נחמד , לוח מחיק היה הפיבוריט אצלנו, להעביר את הזמן . שיהיה בהצלחה .

רוקי75

New member
פגים

טלי מזל טוב! גם לי יש שני פגים. הבת שלי היום בת 6 נולדה בשבוע 28 במשקל 820 גרם שהתה חודשיםם בפגייה. הבן שלי היום בן שנתיים וחצי נולד בשבוע 30 במשקל של 1300 היה חודש וחצי בפגייה. אני ממליצה לך לבלות יותר זמן עם הגדול,הקטן פחות צריך אותך. לבת הגדולה שלי היתה תקופת דכאון-הייתי מאושפזת שבועיים לפני הלידה ולאחר מכן תקופת הפגייה,כשחזרתי הבייתה היא לא רצתה להיות איתי-הייתי צריכה לקנות מחדש את אהבתה

שוקוקוס

New member
מזל טוב

וברוכה הבאה. אין לי מושג פיצי היא ביתי הבכורה. אני משערת שזה לא קל בכלל.

ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo39.gif

איתן היה בן שלוש ורבע כשלהב נולד, אלה הולכת לגן/מטפלת או שהיא איתך בבית? איתן היה בגן עד ארבע (הייתי בשמירת הריון ארוכה ארוכה לפני הלידה,ןלפני כן עבדתי במשרה מלאה) ואח"כ היה עם סבתא או עם אבא. תמיד חזרנו הביתה לארחת ערב משותפת מקלחת סיפור והשכבה לפני ביקור אחרון בפגיה. לא קל אבל אפשרי

ברוכה הבאה ושיעבור בשלום

אין נוסחת קסמים. הפגיה זה קשה, קשה מאוד, ובטח למי שיש לו כבר ילד בבית. אם ישנה אפשרות לעזרה מהמשפחה- זה הזמן. שיעבור בשלום!

קודם כל מזל טובלהולדת החמוד../images/Emo95.gif

בקשר לחניה בקפלן, בהנחה שלא שינו שם עדיין עם כל השיפוצים האינסופיים... הכי קרוב זה להכנס מהכניסה מכיוון חבצלת (איפה שיש שלט גדול שרשום שאין כניסה לקפלן). צריך לפני זה להצטייד באישור מהקב"ט של בית החולים (לוקחים אישור מהפגייה שבנך מאושפז שם וניגשים לקב"ט. זה ממש שתי דקות ולא פרוצדורה מעצבנת כמו שהיא נשמעת). יש שם חנייה ממש קרוב לשער וזה שתי דקות הליכה לבניין.

ברוכה הבאה ומזל טוב ../images/Emo140.gif

קשה לי לומר לך כיצד מתמודדים עם ילדה בבית כי זיו שלי ילדתי הבכורה. זיו נולדה בשבוע 27 גם עקב היפרדות שילייה,וגם בניתוח חירום. נולדה 890 גר'. שגיא נולד במשקל מכובד , מאחלת לכם שהייה קלה ומהירה. אבקש מקרן לר (חברה בפורום) שתכתוב לך היא ילדה בקפלן ועברה פגייה ארוכה שם , כך שתוכל לתרום לך מניסיונה. לגבי הניתוח אני יכולה לומר שההחלמה לא קצרה ופשוטה אבל כל יום טוב מהיום הקודם. תנוחי הרבה,תאכלי ותשתי טוב ומקווה שתחלימי מהר... אם יש לך שאלות - אני פה או במסר.. ההריון עצמו היה תקין? המון בריאות והצלחה
רעות

karina8

New member
מזל טוב

לא יכולה לתרום מניסביוני מאחלת לך פגייה קצרה ומשעממת

MAMALY

New member
לגבי החניה

את נכנסת בש/ער מרחוב הגליל ומחנה ממש מ ול פתח המסדרון ליולדות/פגים (הצד האחורי של הפגייה ) שיתנו לך שובר כניסה חינם. וחיבוק גדול ללאה מהפגייה. אנחנו היינו בפגייה בקפלן , כתבתי לך בפורום הריון ולידה הרגיל את בידיים טובות פרופסור שינוול הוא מדהים וד"ר אורנה פלידל והאחיות שוב, אני מאוד נקשרתי ללאה. הייתי נוסעת לפגייה במונית (גם אחרי קיסרי) המונית הורידה אותי ממש ליד המעלית של הפגייה. העיקר בבריאות ומזל טוב.

ירדני35

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב

תקופת הפגיה הינה בהחלט תקופה קשה פיזית ונפשית, ביחוד כשיש ילד נוסף בבית ועל אחת כמה וכמה במצבך שהילדה כל כך קטנה. במקרה שלי, הילד היה גדול הרבה יותר (8) ועל כן בבוקר הייתי מקפיצה אותו לבית הספר ומשם נוסעת ישירות לפגיה, חוזרת בצהריים לשעתיים הבייתה ושוב לפגיה עד הלילה. אומנם המצב רחוק מלהיות אידיאלי אבל נסי להיעזר במשפחה, שכנים וחברים, לעשות משמרות עם בן הזוג וחשוב לא פחות למצוא גם את הזמן למעט מנוחה בשבילך. אני אמא לירדן, בן 10 ולמעיין, בת 2 בקרוב מאד, אשר נולדה בשבוע 30 במשקל 1,140 ג'. אני מאחלת לך שהות קצרה וקלה בפגיה.

קפלן

גם אני ילדתי בקפלן, היינו בפגיה18 יום. הצוות נהדר ותומך במיוחד בפנסיון שם יש להם יותר מרווח נשימה. מבחינת חניה תבקשי מהאחיות או מהעובדת הסוציאלית שיתנו לך מכתב לקב"ט ואז תקבלי אישור כניסה לשער חבצלת. מבחינת חניה אז עד חמש חניתי בפסיכיאטריה זה הכי קרוב שיש בבוקר, בערב לאחר השעה 16-17 חניתי במקום אחר שיותר קרוב, בשער חבצלת את פונה ימינה עד אין כניסה קצת לפני האין כניסה את פונה שמאלה. בפגיה את יכולה להיות גם עד שעות מאוחרות, גם עד 12 בלילה, בזמן היחיד בו אין אפשרות לשהות בפגיה זה בזמן ביקור הרופאים. את יכולה גם לשאוב בפגיה, חוץ מזה אם זה מתאפשר מבחינה בריאותית תבקשי שיתנו לך את שגיא לחיבוק וחיבור קנגרו. שיעבור לך מהר ובקלות

keren ler

New member
מזל טוב

גם אנחנו בוגרי פגית קפלן ,לגבי חניה אפשר לבקש מאבלין העוס היא נחמדה מאוד . וגם כל הצוות נחמד וידידותי ,הצוות של הרופאים גם מקצועי .אם תרצי לשאול שאלות את מוזמנת לשאול בפורום או המסר.תהיה חזקה תקופה לא פשוטה בכלל .

CalGirl

New member
מזל טוב ושיעבור מהר ובקלות

אני נתתי עדיפות לבת ה"גדולה" שלי, שהיתה בת שנתיים וחודשיים כשילדתי, וברגע שחזרתי מהאשפוז שלי התעקשתי להיות בבית בשעות אחה"צ. לנסוע איתה לפגיה לא היה פרקטי, בגלל פקקים מטורפים בשעות אחה"צ ונסיעה שעלולה להימשך שעה הלוך, והיכולת המאד מוגבלת שלה להיות בפגיה. בשבועות הראשונים חזרתי הביתה בצהריים כדי לנוח ולהתאושש מהניתוח. אח"כ ניסיתי לנסוע פעם שניה בלילה, אבל הבנים בד"כ ישנו ולכן לא היה לי מה לעשות שם ופחדתי שאעשה תאונה כי הייתי עייפה מאד. אבל זו אופציה טובה אם זה מתאפשר לך. היה לי חשוב לא לעזוב את הבית לפגיה כשהבת שלי נמצאת, כי לא רציתי לגרום לה לקנא. בסך הכל הבנים שלי לא זכו בהרבה שעות הורים בפגיה, אבל כן החזקתי אותם כמעט כל יום (קצת) וכשהיה אפשר הנקתי. הצוות (פגיה בארה"ב) כל הזמן שידר לי (בתגובה לייסורי המצפון שלי) שאני צריכה לדאוג גם לעצמי וגם לקטנה בבית, שאני עושה את הכי טוב שאני יכולה, ושיהיה לי הרבה זמן איתם אחר כך בבית. בשבועות המאוחרים יותר, כשהתאוששתי הייתי נשארת עד שהיה צריך לאסוף את הבת מהגן. זה לא קל. הרגשתי שאני לא אמא מספיק טובה לאף אחד מהם, אבל נכון שעשיתי את הכי טוב שיכולתי. אותי הגבילו במשך הזמן שיכולתי להחזיק את הבנים, וזה בד"כ היה רק פעם ביום וגם אז הייתי צריכה לחלק את הזמן המוגבל שלי בין שניים. המשקל של שגיא מצויין, אבל הבנים שלי נולדו קצת יותר קטנים ולא רצו שאטלטל אותם שלא ישרפו קלוריות... כך שבסופו של דבר השלמתי עם הקרע הזה של בית-פגיה ולמדתי לחיות איתו, ועם מעט הזמן שהקדשתי להם. עכשיו הם בבית כבר כמעט חודשיים וחצי, והרבה יותר טוב לכולנו... אגב, הבת שלי מאד נבהלה מהרבה דברים שראתה בפגיה ופרשה לא נכון, ולקח הרבה זמן עד שהבנתי את זה...

../images/Emo49.gif

טוב שהסתיים ככה. אני רואה שמאתגרים אותך כל פעם מחזית אחרת... אין לי הרבה עצות נוספות, רק רוצה לאחל לכם מסלול פגיה קל ככל האפשר, כולו במגמת העליה ושבעוד 5-6 שבועות תהיו כולכם בריאים ושלמים בבית.

מזל טוב וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני אמא לליאל שנולדה בשבוע 29 במשקל 1138 גר' וכיום בת 5!! היא היתה בכורה כך שלא היה לי את הבעיה שלך אך אני בהחלט יכולה לדמיין את הקושי..כשהייתי בהריון עם עדי כל כך פחדתי שתהיה בפגיה ומה העשה עם ליאל..מזל שעדי נולדה בזמן! מאחלת לך שתחלימי מהר מהניתוח, ותעזרי בכל מי שניתן שתוכלי להיות גם זמן בבית חולים ובם עם בתך בבית...תמשיכי לעדכן!

ש א ק ט י

New member
תודות

העובדת הסוציאלית זמנה אותי לשיחה אחרי שבוע בפגיה נתנה לי פרטים וטפסים וככה הסברתי לה שאת רב המידע כבר קבלתי בפורום
וזו באמת הקלה לא תאומן אני מגיעה בקלות, מחנה בקלות (יחסית) ואפילו למדתי אוצר מילים חדש (ישבתי אתמול עד שתיים בלילה לקרא בארכיון הפורום) אז תודה לכל מי שתרם ומי שברך ומי שתמך שגיא-אור כבר יצא מטיפול נמרץ ל"הקבצה א" ושוכב עכשיו בפנסיון עם הפנים לכיוון היציאה עולה במשקל לאט לאט, מקבל זונדה עם חלב אם (בלי שום תוספות ועירויים
) ופוגש אותנו לקנגרו פעמיים ביום (כרגע)

למעלה