פאצ'ה פיצ'י מאמאיה..

mars4

New member
פאצ'ה פיצ'י מאמאיה..

מיד אחרי שהפליאה על פרץ הנדיבות של שותפי הנאמן שהזמין אותי לצהריים ועוד על חשבונו חלפה החלטנו לסעוד במעדה רומנישטי מה קורים אותה מאמאיה השוכנת ברח' בן יהודה. לאחרונה עסקנו המסועפים הביאו אותנו עד רומניה והסתקרנו להשוות את האוכל הרומני בארץ לזה שאנחנו אוכלים בבוקרשט. התפאורה... כמו שנראתה בוקרשט לפני המהפכה. ישן, עייף, כבד כזה. ההי טק קומוניסטי בהתגלמותו. מפות לבנות וריהוט בלוי משהו. אבל כל זה התגמד נוכח מה שאכלנו. החלטנו ללכת על "הארד קור" דהיינו אוכל רומני כהלכתו. קיבלנו צלחת מחמצים הדהימה , שכובשים במקום. מלפפונים, כרוב, עגבניה, והעל מלא שום כמו שצריך. להשקיט את הבטן ההומיה הזמנו צלחת איקרה שמגיעה עם טון בצל חתוך דק דק על יד, צלחת פילפל קלוי, מטיאס בשמן ו..... נכון בצל (לא מומלץ על סוג הארוחה הזו במידה ויש תיכנון כל שהו להמשך) ולחם לבן , טרי טרי של פעם. מנת ביניים צ'רבה , המרק הרומני המסורתי. המינסטרונה של הרומנים. סמיך, מהביל , מכיל ירקות טריים. מעולה. עיקריות: מנה מטיטה , קבב רומני בשרני , מבשר שנטחן במקום , מתובלן ונוטף מיץ. כרוב ממולא מדהים ברוטב , מלווה בסלט קטן . ככה נטו בשר! . קינחנו בפפאנש , עודנ מנה מפוארת מבית היוצר הרומני, מין פחזנית שגולת הכותרת שלה הוא השמנת החמוצה "של פעם " כמו שאמר לנו המלצר שמהברילנטין שעל שערו אפשר לשמן את הכביש לחפיה. הקונטרסט בין המתיקות של הפחזנית והשוקלד לבין השמנת היה עוצמתי וטעים. כוס תה ןחזרה למשרד שבפקקים של ת"א לקח בערך כמו טיזה מבוקרשט. מחיר: כ- כ-200 ש"ח כולל שתיה ותה. חוויה...

slarti

New member
נשמע (ונקרא) טעים

ומעורר את כל הגנים הרומניים שלי והזכרונות מהאוכל של סבתא לרמה שממש מפתחת לי תיאבון, אפילו שסיימתי ארוחת צהריים ענקית לפני פחות מ-20 דקות. צריך לדגום בהזדמנות - וכנראה שהפרטנטר האידאלי הוא אבא... :)

למעלה