פאנקי ליריקס

• פותח הנושא TEko
  • פורסם בתאריך

TEko

New member
פאנקי ליריקס

שלום הקמתי הרכב פ'אנק-אסיד ג'אז אבל אני מתחבט קשות בענייני מילים. בלהקה ישנם: סקסופון. חצוצרה. קלידים. בס. תופים. ואנחנו בחיפושים אחר סולן. שאלותי הן: - על מה הטקסטים של ג'מירוקוואי/בנרד ניו האביז/פאנקנ'סטיין(בשירים השמחים...) תכל'ס מדברים? - האם לדעתכם אפשר לעשות את זה בעברית? תודה.

מנקודת מבט אישית

אני מעדיף שירה בעברית. מעטים האנשים שעושים Fאנק ציוני ועוד עם שירה ועוד עם שירה בעברית, וזה יכול להיות מאוד מעניין. בקשר לליריקה, אני ממליץ להאזין למרסדס בשירים הFאנקיים שלהם (המרסדס,בואי ונביא לך תFאנק,וגם היו לי תקופות באיזשהו מקום). זה פחות או יותר תירגום חופשי של גאמירוקוואי וחבריו. שיהיה בהצלחה, וכמובן תחזור לפה עם קטעים לשמיעה ונשמח להאיר/להעיר/לפרגן/לקלל אותך. יום טוב.

zoioz

New member
אני חושב ש...

התוכן של המילים כמו בכל סגנון הוא אישי לגמרי. בעיניין השפה, זו כבר בעיה לא קטנה להיות פ'אנקי בעברית. ואני חושב שזה פחות ענין של תוכן ויותר של משחקי משקל (מלרע במקום מלעיל ולהפך) וחיתוך דיבור (מה יש לומר). אני מודה שהסולן של מרסדס בנד עושה את זה טוב, (למרות שאני לא מת על המוסיקה). והדוגמא הכי טובה שיש לי בראש כרגע זה רוזנפלד מפורטרט - "היא-גרה ב-די-רה שכ-ורה ב-רמת-א-ביב" אחד המשפטים היותר פ'אנקיים בעברית שאני זוכר כרגע....

הליריקה בףאנק

מתחלקת בעצם ל3: מודעות חברתית/שלום ואחווה בעולם - בדרך כלל בהקשר שחור, אז כדאי לעזוב את זה, אלא אם יש לכם ממש בשורה חברתית להביא לעולם פיתוי כוסיות - בשירים האיטיים בצורה בולטת יותר, וגם במהירים יש כאלה מסיבה/שמח/כיף/פנאן/ריקודים - נראה לי שזה הכיוון הטוב ביותר. אבל - אל תשכח שחצי מהףאנק ויותר מחצי מהג'אז הוא בכלל ללא מילים, שזה הרבה פעמים עדיף על מילים בינוניות...תחשוב על זה. העצה שלי היא לבחור זמר/ת שיש לו מה להגיד, ולא רק שר יפה... הרשו לי לצטט שיר של הTEMPTATIONS, שיש לו גרסה אפילו בועטת יותר לJACKSONS 5 (נשבע לכם) שנקרא - HUM ALONG AND DANCE - aint no words to this song we just dance and hum along aint no words to this song we didnt have time to write them aint no words to this song we just dance and hum along now dance! בהצלחה לכם...ותודיעו על הופעות! FUNK ON AND ON RAW AND STRONG JUST KEEP ON WHAT YOURE DOING BUT MAKE IT FUNKY ...

1סליק

New member
אינציקלופדיה מהלכת של Fאנק!

ומיקסמונסטר לא פחות ממנו ..

למעלה