פאלם או פוקט פיסי

yoasha

New member
פאלם או פוקט פיסי

אני מעוניין לקנות מחשב כף יד ומתלבט בין פוקט פיסי לפאלם... בתור משתמש וותיק של חלונות במחשב פיסי רגיל יש לי נטייה חזקה ללכת על פוקט פיסי שהממשק הגרפי זהה כמעט לחלוטין ויש פונקציונליות עשירה. לעומת זאת הפאלם ידוע בתור מכשיר אמין ביותר וסוס עבודה שלא נתקלים בו בבעיות RESET וכן הלאה. לדוגמא, אחי משתמש בפאלם טנגסטן טי כבר חצי שנה ומעולם לא עשה RESET למכשיר, כלומר המכשיר לעולם לא נתקע... לעומתו חבר שלי שקנה אייפק 1910 (או משהו כזה..) טוען שהוא עושה RESET לפחות פעם פעמיים בשבוע ולפני כמה ימים המכשיר עשה לו HARD RESET באופן אוטומטי וכל האינפורמציה הלכה לו לאיבוד... לפי מה שאני קורא, HARD RESET אינו דבר נדיר בפוקט פיסי. אשמח להתייחסות כנה לגבי נושא האמינות והריסטים של פוקט פיסי או השוואה בין פוקט פיסי לפאלם.

mikeoreli

New member
מלחמות של אגו

פה זה פורום של פוקט פיסי ולכן כמעט כולם יגידו לך כמו בקודמים ששאלו את אותה שאלה ועוד שפוקט פיסי יותר טוב. למעשה אם היית שואל את השאלה הזו עד לפני חצי, התשובה הייתה ללא עוררין שהפוקט פיסי יותר טוב מבחינת כוח עיבוד, מנשק, מסך וכו… ולמעשה הפאלם היה ארגונית משוכללת. היום זו כבר שאלה של אגו כי הפאלמים החדשים הם בעלי אותו כוח עיבוד, אותו גודל זיכרון, עם אותן תוספות אלחוטיות, אבל יותר זמן סוללה ועם מסך באיכות הרבה יותר גבוהה ובאותה עלות. לעומת זאת היתרונות של הפוקט פיסי על פני הפאלם הם ה"ריבוי משימות" כלומר, אפשרות לעבוד עם כמה יישומים במקביל, המנשק הדומה לחלונות ולכן יותר אינטואיטיבי והקישור בין הפוקט פיסי לאאוטלוק (מכיוון שמיקרוסופט היא היצרנית של שניהם) שנפוצה מאוד בניהול המשרד בהרבה מאוד ארגונים. בכל מקרה אתה צודק לגבי הRESETS למיניהם, הם הרבה יותר תכופים מאשר בפאלם, אבל היום יש את מערכת ההפעלה WM2003 שאומרים שהרבה יותר יציבה. לגבי Hard-Reset שמתבצעים לבד, לרב זה באשמת המשתמש שלא טען את המכשיר שלו בזמן, אני משתמש כבר יותר משנה בקסיופיאה E200 ומעולם המכשיר לא ביצע Hard-Reset מעצמו, אבל דואג לבצע בעצמי כל כמה חודשים כי מערכת ההפעלה PPC2002 די מזבלת את המכשיר, אני לא יודע לגבי מכשירים עם WM2003. דרך אגב, לפני ימים אחדים התחיל ויכוח דומה בו אחד המשתתפים אמר כי אחד החסרונות של הפאלם על פני הפוקט פיסי הוא שהם מתקדמים מאוד מהר ולמעשה איך שקנית מכשיר, בר יוצא מכשיר יותר חדש. לדעתי זה יתרון, זה מראה על חדשנות ועל חברות שפועלות כל הזמן לייצר מכשירים יותר ויותר מפותחים, ומראה למעשה על פיתוחים חדשים בפאלם, לעומת הפוקט פיסי שלא חלה אתו שום התקדמות טכנולוגית כבר כמעט שנה בה עברו להשתמש במעבדי XSCALE.

yoasha

New member
תודה! תגובות ממשתמשי PPC2003?

תודה על התשובה המפורטת! הייתי שמח לקבל תגובות ממשתמשי PPC2003 לגבי אמינות מערכת ההפעלה, קריסות וריסטים... (אם קיימים כאלה:) תודה מראש!

2cookie

New member
אח שלך בכלל מדליק את הTT שלו? :)

לי יש M130, עם OS 4 שנחשבת יציבה יותר, וריסט אצלי זה עניין שבשגרה... במיוחד כשגולשים בעריסה.

למעלה