פאלדין...

uriah113

New member
פאלדין...

ני שומע בהמון מקומות בפורום..באתרי משחקי תפקידים וכו'..את המושג פאלדין..ועדייןלא הבנתי מה זה פאלדין..מישהו יכול בבקשה לומר לי מה זה פאלדין?!

AndyBear

New member
פאלאדין,

או אביר-קודש כמו שנכתב בתרגום העברי, הוא לוחם למען הצדק והטוב, הוא(לרוב) יצית לחוקים, כמעט תמיד יעזור לחלשים, ועוד כל מיני. לרוב הם מאמינים באלים. הם כאילו כמו "האביר הלבן", או משהוא כזה.

Larik

New member
../images/Emo32.gif

מישהו שאני מכיר מתחיל לשחק דמות ב NWN... כשהוא יסים עם הדמות הזאת הוא יהיה רמה 10 פאלאדין ורמה 10 BLACK GUARDIAN בינתיים זה פועל טוב ויפה על הנייר, אבל איך לדעתכם דמות כזאת תהיה?

shadowfax

New member
אבל זה משחק מחשב

מה הטעם אפילו לחשוב על העניין? אתה רוצה בונוסים הכי טובים? קח לוחם עד דרגה 20 שום דבר לא יכול לעמוד מולו בדרגה 20 עם תוסף של +20/+15/+10/+5, 700 כישרונות ובטוח שתמצא מספיק שיקויים ומגילות כדי לא להזדקק לקסם, אם אתה ממש רוצה קח כמה דרגות ככוהן כך שתוכל לרפות את עצמך. אדם שואל מה זה פלאדין כדי שיוכל לשחק אותו בNWN,זה מעציב...

דרגורן

New member
האם אתה שואל את זה לגבי מכניקת משחק

או לגבי משחק דמות? כי במכניקת המשחק הוא יאבד יתרונות פאלאדינים מסוימים, וההתיחסות היא רגילה למדי מעבר לזה. מבחינת משחק הדמות זה חתיכת שינוי! לדמות כזאת יהיו הרבה קונפליקטים פנימיים, וההתיחסות שלי שאר העולם אליו תנוע בין "להרוג!" לבין "אל תתקרב אלי!" ולרוב תהיה שלילית...

Gilgam69

New member
הוא אכן יאבד יכולות של פאלאדין

אך בתמורה יזכה ביכולות מיוחדות של בלאקגארד שלהם זוכה רק מי שהיה בעבד פאלאדין והפך לבלאקגארד (אלי הרשע והאופל הכי אוהבים את אלה שהיו טובים וטהורים והפכו למרושעים ורקובים).

אלדריון

New member
טוב,

אלי האופל, כמו כל חברה גדולה שמכבדת את עצמה, דואגים יותר ללקוחות לשעבר של המתחרים שעברו אליהם יותר מאשר ללקוחותיהם הנאמנים

כל האלים אוהבים מומרים

אפילו במסורת היהודית כתוב ש"חביבים גרים על הקדוש ברוך הוא". ואף ישנו משל על כך: מעשה במלך שהיו לו המון כבשים, ויום אחד הוא מצא צבי קטן. הוא גידל את הצבי ביחד עם הכבשים שלו, וכשהיו יוצאים למרעה, הוא דרש מהרועים להתייחס לצבי הרבה יותר יפה מלכבשים, לדאוג שלא יקרה לו כלום, ולטפל בו בקפידה. כששאלו אותו למה מכל הכבשים הוא מתעניין כל כך דווקא בצבי, הוא אמר שהכבשים כבר רגילות להיות כבשים, אבל הצבי מכיר אלטרנטיבה אחרת, וכל זאת מסתוב איתן ומתנהג כמוהן, ולכן יש לצ'פר אותו. וכך גם האלים, וחברות הסלולארי - הרבה יותר אוהבים ומצ'פרים את מי שהייתה לו אופציה אחרת והוא ויתר עליה. למרות שזה לא כתוב בשום ספר חוקים (עליו יש האומרים "כזה ראה וקדש"), סביר להניח שפלדין שבעברו שירת את כוחות האופל ופנה אל האור, יהנה מכמה יתרונות שאין לפלדין "רגיל" - בדומה לכתוב במקורותינו "במקום בו בעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד".

פלדין

הפלדינים (השם נובע מ"פלטין" - ארמון, כשהכוונה לנאמני המלך ובני ביתו) המקוריים היו רולאן וכמה מחבריו, שהיו נאמנים אישיים של קארל הגדול. רולאן ניספה בקרב לא חשוב נגד כמה בסקים אי שם בפירנאים, כאשר רכב במשמר המאסף של מלכו. ב"שירת רולאן" הקרב הפך למאבק אפי נגד המוני מוסלמים, במהלכו רולאן הפגין גבורה עילאית ושאר גינונים היאים ללוחם נוצרי. במשחקים בני ימינו, יש נטייה להפוך את הפלדין למין פארודיה על "הבחור הטוב" או לדחוף לו כל מיני משמעויות טיפשיות ואנאכרוניסטיות של "קוד הג'דיי" או "כבוד סמוראי". אבל ביסודו, הפלדין אמור להיות האביר המושלם והנוצרי המושלם בגוף אחד. לוחם למען מטרות צודקות, נורא בשדה הקרב, צדיק במשפט, מכובד לידידיו ונערץ על שונאיו, המרחם על רחמנים וממגר את האכזרים. אם בשיטה שלך יש נטיות, הפלדין ישתייך לנטייה "סדר-טוב" - יש כאלה שהאוהבים לדחוף לכאן דילמות מופרכות בין ה"סדר" ל"טוב" - אבל פלדין אמיתי לא רואה דילמות כאלה - בעיניו, הסדר והטוב מתיישבים יחדיו ל"צדק" - סדר שאיננו טוב, איננו צדק אלא עוול, וטוב הוא מה שעולה בקנה אחד עם הסדר האמיתי - ולא חוקי האדם הם שקובעים את הסדר והטוב, אלא חוקי האל הנצחיים. בקיצור, הפלדין הוא אביר, דתי וג'נטלמן ללא מרכאות. אם אתה מחפש ראיית עולם שיכולה לאפיין פלדין שכזה בעולם המשחק שלך, השלך הצידה את ספר השחקן ועיין בכתביהם של אבות הכנסייה הנוצרית ("עיר האלוהים" של אוגוסטיניוס במיוחד, וגם "סומה תיאולוגיה" של תומס אקווינס)

סנדרין

New member
אני עומדת לשלוח לינק להודעה הזאת

לחברה שלי, שחקנית-פלאדין מטבעה
^^.

למעלה