פאטיו/מדרגות

עמליה15

New member
פאטיו/מדרגות

שוב שלום.. שלחתי הודעה ראשונה שכנראה לא צלחה.. אני בונה בית במגרש דו משפחתי צר וארוך יחסית. מיקמתי פטיו בקיר המשותף לשכנים ולנו. וכן מדרגות לקומה השניה ממוקמות מעל לכניסה לבית (הנקודה הגבוהה של הגרם נמצאת ממש מעל הכניסה לבית). מה דעתכם על ההחלטות הללו? אשמח לשמוע. אני מצרפת קובץ ובו סקיצה של הבית. בבקשה הגיבו מהר כי אני אמורה כבר לאשר לאדריכל את הסקיצה ואני עדיין לא שלמה עימה. תודה

adindina2003

New member
לפני הכל אל תתני לאף אחד להלחיץ אותך

תכנון זה השלב הכי חשוב, קחי את הזמן ואל תאשרי אם את לא שלמה עם הסקיצה!!!

עצה

שלום עמליה, לשאלה שלך יש כמה אספקטים של פתרון צריך לבדוק האם גרם המדרגות לא מסכן את העוברים מתחתיו (גובה ראש בקומה התחתונה) וכן שכשעולים במדרגות, מאפשרים גובה ראש מהתקרה. אם יש לך "משחק" בין שני הגבהים האלו, את יכולה להרים או להוריד את המדרגות לאיזה גובה שאת רוצה. נקודה נוספת היא, האם את מתייעצת עם מהנדס קונסטרוקטור, יכול להיות מצב שבו תצטרכי לתמוך את המדרגות בעמוד או קורה תומכת דבר שיכול להיות בלתי אפשרי אם תצטרכי עמוד כזה מול דלת הכניסה למשל. מהשאלה שלך אני מצליח להבין כי את לא נעזרת ביעוץ מקצועי וזה חבל מאוד, כי מצד אחד, לא בונים ללא יועץ כולשהו (ולא תמיד זה אדריכל) שנית, יעוץ כמו שלי, כלומר של מפקח, יכול לעזור לך להוזיל את עלויות הבנייה כבר משלב התכנון . אם תצטרכי עוד עזרה, את מוזמנת לפנות אליי 0508775599 או למייל [email protected] ואשמח לעזור לך.

מצטרף לקודמיי בנוגע ל"זמן התכנון", שכדאי

שיקח את הזמן הדרוש לו, ללא קיצורי דרך. בנוסף, כדי לקבל החלטה מושכלת, התוכנית צריכה להיות קצת יותר "מרוהטת" באופן המוכיח את יתכנותה. צריך גם מידע מרחבי, כגון חתכים / מבטים, המראים את החלל שנוצר ובפרט היחס בין מהלך המדרגות אל הכניסה לבית. חלופות אחרות גם יכולות לעזור כדי לקבל החלטות. בסה"כ, הסכמה של הבית נראית בסדר, אבל יש מספר הצעות: אפשר לחשוב על נתק בקצה המסדרון, כפי שמודגם בסקיצה המצורפת, כדי להכניס קצת אור וגינה לבית (גם במחיר של הקלה מקו בניין). אפשרות לאי מפריד בין המטבח לשאר החלל. את האזור הציבורי הייתי פותח קצת יותר לכוון החצר העיקרית. חסר פתרון לארון בחדר השינה. כדאי לחשוב על פתרון לח. רחצה לחדר אורחים. לוודא שנשאר גובה סביר בחדר השירותים שבמהלך המדרגות.

yobara

New member
מאוד יעזור לך אם תראי את התוכנית בהדמייה

הדמייה ממוחשבת של התוכנית זה דבר פשוט ולא יקר ומדהים לראות את השינוי שבי הדו-ממידי לבין התלת מימדי.

פיטנגו4

New member
למרות ש..

למרות שביקשת נורא יפה ואני באמת רוצה, קשה לי להתיחס, כי כל מה שמחוץ לקירות חסר בכלל בשרטוט. 'צטערת. בכל מקרה, אל תאשרי שום דבר אם את לא שלימה. אל תתני לאף אחד להלחיץ אותך, ואל תרגישי לא נעים לפסול תוכניות לא מוצלחות בעיניך. כמו כל דבר בחיים, התכנון זה הבסיס, והבסיס זה הדבר הכי חשוב

עמליה15

New member
לפיטנגו4

תודה על תגובתך..באמת שהסקיצה שקיבלתי מאוד ראשונית ולוקה בחסר. אם יעזור אצרף הסברים לסקיצה: 1. הקיר הארוך,מאחורי הפטיו, זהו הקיר המשותף לדו-משפחתי השני. 2. הסלון והמטבח צופים לנוף מדהים. 3. החלום שלי היה חדר שינה צמוד לפטיו, עם יציאה אליו, וזה מה שעשיתי. 4. שני הצדדים האחרים של הבית פונים לגינה. עזר במשהו? בקשר לאדריכל, שילמתי לו מקדמה כבר וישבנו כבר כמה פגישות אבל אם לא תהיה ברירה אעזוב אותו..

למעלה