פאזה אחידה..

unagy

New member
פאזה אחידה..

שלום, רציתי לדעת מה זאת אומרת פאזה אחידה ברשת החשמל בבית? על מנת להתקין רשת אינטרנט ביתית צריך שרשת החשמל בבית תעבוד על פאזה אחידה. איך אני בודק אם יש לי פאזה אחידה או פאזה אחרת.. תודה מראש, יואב.

יש דירות שיש להם פזה אחת

צורכים מעט חשמל . אז במונה קטן ויש נתיך 1 של 25A בבתים גדולים שצריכת החשמל גדולה . מתקנים 3 פזות 3*25A .. זה מעין 3 מעגלים . שונים שאין קשר בינהם . אז אים תתקין את האינטרנט בבית של 3 פזות . יכול להיות שלא יהייה תיקשורת בין המחשבים . אים תביא חשמלאי מוסמך . הוא יכול להגיד לך איזה שקעים מחוברים על אותה פזה . ואז ניתן לחבר את המחשבים גם בבית עים 3 פזות . מקווה שהיבנתה

רשת מחשבים.

אין קשר בין התקנת רשת מחשבים לבין מערכת החשמל בבית. תקשורת בין מחשבים לא עוברת דרך רשת החשמל. התקשורת עוברת באמצעות כבלי תקשורת מיוחדים או באמצעות כרטיסי רשת אלחוטיים.

תלמד.... יש ציוד שעובד על רשת החשמל. מחייב שכל החיבורים יהיו על אותה הפזה.

מאגר

New member
תלמד גם אתה חובב ציון זה עובד על

פזה חוזרת אחידה (המינוס החוט השחור של אז והכחול של היום) לא על הפזה החיה. ומדובר בדרך כלל במערכות אינטרקום מאוד מאוד מיושנות לא בתקשורת מחשבים.

חובב ציון יקר,,,,,

אם אתה חובב את המחשב שלך כמו שאתה חובב את ציון, לא הייתי ממליץ לך לחבר אותו לרשת החשמל בכניסה שאינה מיועדת לכך. התחכמויות בסוף גורמות לבעיות. ידוע שקיים פטנט כזה וחברת חשמל גם מעבירה תקשורת פנימית על רשת החשמל הארצית, אבל לנו פשוטי העם יש כבלי תקשורת, ראוטרים וכ"ו ובזה אנו משתמשים. בברכה,,,אילן.

../images/Emo3.gif אמר לי פעם משהוא שחושב שרק הוא יודע ....ורק הוא מאגר של ידע.... : שלא יודעים , לא כותבים..... לא תמיד חייבים להראות שאתם לא יודעים הכל. וגם לך אילן , לא יזיק ללמוד. מצרף קישור בנושא. אני לא המצאתי את זה.

הפטנט קיים עובד אבל לא מומלץ

יותר יקר ובקצב איטי יותר מאשר רשת רגילה וכמובן לא מתאים לתלת פאזי בלי לסדר שכל המחשבים ישבו על אותה פאזה. יש בעיות אם יש רעש על הרשת למשל אם מפעילים מייבש שיער הקצב עלול לרדת עד לכלום. אבטחת המידע בעייתית כי המידע נמצא גם על החשמל של השכן. פתרון עובד אבל לא מומלץ.

מאגר

New member
עדיין חובב ציון היקר המערכת עובדת

אל ה-0 של מערכת החשמל ולא על הפזה וזו עדין מערכת של אינטרקום שהוסבה למחשבים וכדאי לך לפשפש קצת במאמרים נוספים בנושא ותראה כמה דברים שיפתיעו אותך הן במחינה בטיחותית למחשב הן בחינות אחרת. שבוע טוב

../images/Emo52.gif../images/Emo35.gif אני לא המלצתי על השימוש במערכת.וגם לא ניסתי להסביר כיצד ואיך היא עובדת. שאלו פה שאלה בקשר למערכת כזאת.והתיחסתי בהתאם. מפה , ועד לומר בפסקנות שאין דבר כזה , המרחק רב.

wil

New member
והסבר איך להבדיל:

הסתכל על לוח החשמל הביתי שלך. תראה בו מס' מפסקים (בהתאם למספר המעגלים השונים בבית) + פחת + מפסק ראשי. אם המפסק הראשי הוא "רזה" באותו עובי כמו היתר (למעט ה"פחת") - יש לך חיבור חד-פאזי. אם המפסק הראשי נראה כמו 3 מפסקים מחוברים בזרוע אחת (כך שניתן לנתק/להפעיל רק ביחד) - יש לך חיבור תלת-פאזי.

למעלה