ע"פ הרצה 06Z...

תוכון1

New member
זה לא קשור

עדיף לקבל את אותה הכמות שירדה בסופ"ש במשך מספר ימים ממושך, ואם אפשר בין כל יומיים של גשם הפוגה. גשם קל נקרא גשם חקלאי בעיקר בגלל שהוא הטוב ביותר לחקלאים. גשם כבד וברד מזיקים ליבולים.

adi cb14

New member
אני יודע על מה אתה מדבר אבל במערכת

בזמן החזית שהיתה מהבוקר בצפון ובמרכז לא היו גשמים חזקים חוץ מלכמה דקות הגשם ברובו היה בינוני ורציף.

תוכון1

New member
בוא נגיד את זה ככה

עדיף ש-50 מ"מ שירדו ביום שבת בממוצע ברחבי הארץ, היו מתפרסים על פני 10 ימים וא על יום אחד. 5 מ"מ כל יום, זה בהחלט היה מצוין.

barnea1

New member
מה זה משנה?

השבת האחרונה הייתה פשוט נהדרת מבחינה חקלאית ולא משנה כמה יורד ביום אחד. גשם בינוני (לפעמים כבד) שיורד ברציפות במהלך כל היום - זה אחד הדברים הכי טובים לחקלאות, ולא בבת אחת. 50 מ"מ ביום אחד מגשם בינוני רצוף זה מעולה ועדיף מאשר כל יום 5 מ"מ מסכנים. המערכת האחרונה הייתה מדהימה מבחינת הכל.

תוכון1

New member
אתה טועה ובענק

מכות גשם חזקות [ובייחוד ברד] בהחלט לא טובות לחלקאים. לא סתם חלקאים לא אוהבים ברד. גשמים קלים [ולכן הם גם נקראים חקלאיים!] הרבה יותר טובים לצמחייה מאשר גשמים כבדים\עזים, וללא ספק ה-50 מ"מ שירדו בשבת האחרונה, לטובת החלקאות היו יכולים להיות מנוצלים בצורה הרבה יותר טובה [להתפרס על מספר ימים ארוך יותר].

adi cb14

New member
סדר סדר!

ברנע לא אמר שברד וגשם חזק טוב לחקלאים... לא כל גשם קל נקרא גשם חקלאי אלא גשם קל-בינוני רציף שנמשך הרבה זמן כמו שהיה ביום שבת. מהבוקר עד הערב רוב הגשם היה בינוני ורק לכמה דקות פעם ב...היה גשם חזק וגם הוא לא היה מלווה בברד.

barnea1

New member
אתה ראית שציינתי שמכות גשם חזקות

וברד טובים לחקלאות?.. ציינתי שהגשם הרצוף שירד בשבת האחרונה ירד ללא ספק באופן מושלם מבחינה חקלאית - ורק מכאלה תנאים החקלאיים מרוצים. 5 מ"מ זה מעט מאוד ביום אחד - ה-50-80 מ"מ בשבת האחרונה ברוב חלקי הארץ ירדו בצורה מושלמת.

תוכון1

New member
זה פשוט לא נכון

לעדי: נתחיל עם זה שהגשמים בשבת לא היו כאלה קלים-בינוניים. בת"א לפחות בשעתיים הראשונות של הגשם הצטברו למעלה מ-30 מ"מ. הגשמים בהחלט היו כבדים. לטל: 5 מ"מ ביום זה ממש לא מעט בשביל צמחיה. גם 2 מ"מ ביום מספיקים בשביל להשקות את כל הצמחיה. 5 מ"מ במשך 10 ימים, ללא כל צל של ספק בכלל עדיפים בהרבה על 50 מ"מ ביום אחד ולאחר מכן יובש בן 10 ימים.

barnea1

New member
אני לא מבין מה גורם לך לחשוב

שה-50-80 מ"מ בשבת האחרונה שירדו מגשם בינוני רצוף - לא טובים לחקלאות. אפשר לחשוב כבר כמה זה 5 מ"מ שזה ייעזור בהשקיית הצמחים. ללא ספק הגשמים בשבת האחרונה היו מאוד טובים לחקלאות ללא שום אירוע חמור (ברד, גשם עז בבת אחת). וגם אם ישנו פרק יובש מסויים, זה טוב, לאחר גשמים רבים ורצופים גם הצמחים צריכים קצת שמש, לא? והנה אולי תגיע מערכת חמודה בשבוע הבא וצריך לעקוב אחרייה.

תוכון1

New member
לא אמרתי שזה לא טוב לחקלאות

לאחר המערכת האחרונה אולי התחלת לזלזל ב-5 מ"מ, אבל זו בהחלט כמות לא כזו קטנה. באירופה ברוב הימים הגשומים יורדת כזאת כמות, ותראה עד כמה היבשת הזאת ירוקה [נדיר שבלונדון למשל תמצא יום שירדו בו 50 מ"מ]. לסיכום: המערכת האחרונה בהחלט לא הזיקה לחקלאות, רק הועילה כמובן, אך ללא ספק לא מושלמת לחלקאות, כפי שתיארתם פה אותה, בייחוד שאחריה יש תקופת יובש ארוכה. אותה כמות שירדה במערכת זו במידה והייתה מתפרסת על מספר ימים ארוך יותר, ללא ספק הייתה מועילה יותר. נ.ב-אתה צודק שאחרי גשם לא מזיקה שמש, אבל ליומיים-שלושה גג 4 ימים. לא יותר.

אני כבר אמרתי לכם , יבש לפחות עד

ה-8/1 . אתם לא רוצים להקשיב לי !!!! השבוע הזה היה יבש וכך גם כל שבוע הבא , מצב זה לא ישתנה עד שהרמה באיזור רוסיה לא תזוז מישם , כל עוד היא שם שום אפיק רציני לא יגיע אלינו .

barnea1

New member
איזה שטויות, דברים יכולים להשתנות

בכל עדכון ובין כל מודל ומודל - תפנים את זה כבר.

חבל שלא הקשבנו לך.

אחרת הכל היה נראה אחרת והיינו דואגים לכך שזה לא יקרה... וברצינות - עמית, אני מסכים שלא צריכים לחיות באשליות סתם, אבל כן, זה לא מזיק לאף אחד אם אנחנו אופטימיים. גם אם זה לא מתגשם בסוף. כמו אוהד של קבוצה שמקווה לנצחון למרות שהווא ידוע שיש מצב טוב שיפסיד. מה רע? דרך אגב, אני אומר את זה מדי פעם. לא יודע למה לקוחים אצלנו כאסון לאומי כל שנה שהיא "רק" ממוצעת, או חס וחלילה, מתחת לממוצע. הממוצע לא היה ממוצע אם לא היו שנים שהן מתחתיו, ושנים שהן מעליו. ככה זה - זה מה יש ומזה אנחנו יכולים לבכות כל היום או להנות ממה שיש לנו.

lilon1

New member
כנראה שנגזר על השנה הזאת להיות

שחונה..מה לעשות

alen p

New member
שחונה?? שטויות במיץ../images/Emo70.gif

שני מערכות כמו שני המערכות היפות שעברו אותנו ובמרכז הארץ אנחנו כבר בממוצע השנתי. יש עוד זמן עד שהשנה הזאת תהיה שחונה!

taleylon1

New member
יש משהו שאני רוצה להגיד לכולכם..

אתם לא שבעי רצון??? קודם כל, מבחינת משקעים לדצמבר כולם הגיעו לממוצע(חוץ מבאר שבע, קצת מתחת לממוצע) וחלקים מסויימים מעל הממוצע! בועז צדק בכמה מהם, בתל-אביב אפילו היה יותר ממה שהוא חזה! היו 3 מערכות מעולות השנה, אחת מהן הייתה ב-22 לנובמבר(אם אתה זוכרים, ירדו כמויות מכובדות), מערכת אחת מלפני שבוע שהורידה 58 מ"מ אצלי(או יותר), ועוד מערכת מלפני כמה ימים, שהורידה 110 מ"מ במקומות שונים בארץ ואפילו יותר וכמה פחות. הקור העז שהיה מלפני כמה ימים לא סיפק אותכם?? קצת חום לפעמים זה טוב. זה לא שנת בצורת! לגמרי לא. איזה שלג ירד בצפון, בחרמון כמה שלג ירד... 1.3 מטר בעליו ובתחתון 70 ס"מ! תהיו שבעי רצון! החורף הזה הולך להיות טוב(אבל לא הכי טוב..)

lilon1

New member
ראה שלא אמרתי שנת בצורת אלא שנה

שחונה, הכוונה שחונה מהממוצע. ההפוגות הארוכות האלה מאירוע גשם אחד למישנהו אופייני מאוד לעונות שחונות ואפילו אם יהיו כמה מערכות קיצוניות שיעשו את השנה הזאת ממוצעת/מעל הממוצע ויהיו כאלה הפוגות ארוכות, אני מניח שרוב חברי הפורום יעדיפו לשכוח חורף כזה. מבחינתי עדיף חורף עם 2-3 מערכות קיצוניות ומערכות רגילות עם הפוגות מינימליות מאשר כמה מערכות קיצוניות עם הפוגות של שבועים ויותר בינהם!

alen p

New member
סבבה אבל גם ככה יש עוד זמן אחי

כדי לקבוע אם השנה הזאת תהיה שחונה או בצורתית.

למעלה