ע ז ר ה

ע ז ר ה

יש לי שתי שאלות!הראשונה היא....ו ברסלברית היחידה ו אים אני כבר לא הולכת עים גופיות או שיש לי מיכנסיים מותר לי ליתרום אותם לאנשים שכן לובשים? מימלא הם לובשים בגדים כאלה וזה רק יכול לעזור להם!.... שאלה שניה....אני בת 19 ועד עכשיו הייתי כל בוקר עולה עים כרטיסיות של נוער אבל עכשיו אני צריכה ליקנות כרטיסיות של מעל נוער אבל זה תקף מי 9 בבוקר ואני הרי נוסעת ב 6וחצי השאלה היא עים מותר לי ליקניות כרטיסיות של נוער? או שזה ניקרא גזל?

shimrit63

New member
ברסלבית יקרה

תקחי את כל הבגדים הללו ותני אותם לאיזה גמ"ח העיקר שלא תראי אותם ולא תראי מי לובש אותם קודם כל תתפתרי מהם. כרטיסית נוער כפי הידוע זה עד גיל 18 לכן כל עוד לא ידעת מה לעשות אזי זה שוגג אבל מהיום תדעי לך שזה בחזקת הדיבר בעשרת הדיברות לא תגנוב. הרבה הצלחה בהמשך....

hmmmmm

New member
שמרית, שאלה לי אלייך

אגד גובים מחירים מוגזמים לגמרי. ואני לא ראוה הבדל מהותי בין תלמידי תיכון לבין אנשים שהם אחרי תיכון ואחרי צבא,ואין להם כסף לממן את היוקרה הבלתי הגיונית הזאת. האם זה באמת כל כך לא בסדר?

מה זה נוגע לנו ....?

לנו יש חשבון עם ה' יתברך ... והוא לא יחסי להתנהגות אגד ותעריפיה .... מה שעושים העולם בכלליות וכל אחד בפרטיות , לא יקל מעלינו שום דין , אנחנו ראויים לבוא זכים וטהורים לפני ה'... ר' ישראל דב אודסר זצ"ל חזר והזכיר לנו פעמים רבות שכל מה שזכה להתקרב לרבנו באמת , זה בזכות שלא נכנע לשקר . להזכירך שאצלו השאלה לא הייתה אם לשלם 4ש"ח או 3ש"ח , אלא שאלה של עוני ורעב עד לכדי חיים ומוות ....

shimrit63

New member
תגובה להודעה

אם אתה נוסע עם אגד זה סימן שאתה מסכים עם כל התנאים של הוצאות הנסיעה כך שאתה חייב לשלם את המחיר שגובים זה ללא קשר לתעריפי הנסיעה ואם לא תרצה תוכל לנסוע בתחבורה ציבורית אחרת אבל כרגע זה אגד הלוואי שיצאו מתחרים להם ואז יוזילו את מחירי הנסיעה בינתיים אין שום סיבה הלכתית מוצדקת לא לשלם את המחיר כי זה גניבה!!!

asaf2000

New member
ברלברית לגבי הבגדים

אני מציע שתקחי אותם ותשרפי אותם יחד עם החמץ של פסח ותקיימי בכך מצות "ובערת הרע מקרבך" יחד עם מצות ביעור החמץ. ואשפר גם לתת אותם לגמ"ח בגדים חרדי שמנוהל ע"י יהודים יראי-שמים והם כבר ידעו מה לעשות עם בגדים כאלה עפ"י ההלכה האם לתת אותם ליהודים או לגוים...

dinana4

New member
תזרקי ,חנויות יד שנייה מפוצצות .

חנויות יד שנייה מפוצצות ,ולא באמת צריך את הבגדים שלך .אם מבקשים ממך זה כבר משהו אחר.זה כמו שאני לא נותנת ביסים מהלחם לחברים שלי ,בגלל הנטילה אבל אם הם כבר לוקחים אז זה כבר לא האחריות שלי .יום טוב .

למעלה