עתיד ירושלים

Blasphemy2000

New member
עתיד ירושלים

בואו נסתכל על מדינת ישראל בעוד 50 שנה מהיום. האינתיפאדה כבר מזמן נגמרה, מדינה פלסטינית הוקמה בגדה המערבית וברצועת עזה. יאסר ערפאת כבר מזמן מת, ומנהיג צעיר וכריזמטי תפס את כס השלטון במדינה החדשה. איך אתם חושבים שירושלים נראית במצב כזה? האם היא חולקה? האם היא נשארה לגמרי תחת ריבונות ישראלית? האם יש שם שלטון משותף של יהודים וערבים?

CANDY MAN

New member
זה ממש לא משנה כי גם ככה...

ירושלים של היום מחולקת. תאמין לי שאני אוהב את המדינה הזאת בכל ליבי ואני הולך לתרום לה הכי הרבה שאני יוכל אבל ממש לא איכפת לי מירושלים המזרחית. חיים שם מלא מלא ערבים וגם ככה אף אחד מאיתנו לא מתקרב לשם אלא אם הוא רוצה למות, אז מה אני יגיד לך, שיחלקו אותה כבר. כמה שאני תומך בשרון ובדרכו אני רואה בו אדם ציוני אמיתי אבל הוא לא מתאים לתקופתנו מבחינה אידאולגית. בימים אלו אין טעם להשאיר את ההתנחלויות שבגללן חיליים מתים (כי גם ככה כולם של פלשתינאים) ואין טעם לשמור על ירושלים המזרחית(כי גם שם כולם מוסלמים) בתוך ריבונות ישראלית. בקיצור, אני בעד לחלק את ירושלים אבל אני בעד להציב כוחות משותפים שלנו ושל הרשות הפלשתינאית משום שברגע שמחבל אחד ייכנס לצד המערבי אני בעד כניסה ישירה לתוך האזור. נ.ב לפי מה שכתבת אתה מאד אופטימי שזה דיי מרשים בימים אלה...

Blasphemy2000

New member
ואיך ישמרו על הגבול?

הרי שאי אפשר להציב מחסומים פיסיים בין השכונות הפלסטיניות לשכונות הישראליות, אך גם אי אפשר שלא להציב, מכיוון שאז כל מטורף עם רובה יוכל להתחיל במסע רצח פרטי, בלי קשר לשום ארגון טרור.

הרדופית

New member
אם במילא אנחנו לא נכנסים לשם

מה הבעיה עם גדר פיזית שגם תמנע פיגועים?

שמאלני

New member
למה שירושלים תהיה מאוחדת??

מעולם ירושלים לא הייתה מאוחדת וכן גם היום היא לא מאוחדת. לפני מלחמת ששת הימים מישהו בכלל חשב לכבוש שטחים ולהחליט שהשטחים של ערבים יהיו שלנו. אף אחד לא חשב ככה,אז למה לאחר שכבשנו את השטחים הימנים החליטו שירושלים תהיה מאוחדת. וגם היום ירושלים לא מאוחדת,תסתכל מה קורה במזרח ירושלים. אומנם יש כוחות בטחון ישראלים,אבל הרוב הגדול שגרים שם הם ערבים. חוץ מכמה יהודים בודדים שהחליטו שהם רוצים לגור בשטח הכבוש. במקודם או במאוחר ירושלים תחולק,אבל היא תחולק לאחר שנדע 100% שיש לנו שלום עם מדינות ערב ובטחון.

למעלה