עתודה

elula17

New member
עתודה

מי שרוצה להתקבל לעתודה חייב לעשות פסיכומטרי עוד כמה ימים ? או שהוא יכול לעשות בשנה הבאה ולהתקבל (אני עכשיו בי"ב) ושמעתי שצריך להוציא מינימום של 650 בפסיכומטרי כדי להתקבל לעתודה זה גם נכון? והצבא משלם לי את כל השכר לימוד? או רק 3 שנים מתוכם?

תשובה

בס"ד אתה חייב לעכשות פסיומטרי עוד בשלב המיונים שלך לעתודה. המועד האחרון- מפורסם ע"י הצבא. תוכל לבדוק באתר שלהם, או לשאול את לשכ"ג, או את המד"נית שלך. בנוגע לציון- זה תלוי במסלול שאליו אתה הולך. יש כאלה ש650 יספיק יש כאלה שלא. בנוגע לתשלומים- הצבא לא משלם בהכרח את כל שכר הלימוד. הוא משלם לך לבנק סכום סמויים כל שנה (אני חושב שהשנה זה עמד על 8500). הוא משלם את זה כל שנה שאתה לומד

פסעpmac

New member
תשובה-תוספת

כתופסת לדבריו של סבא נחמה...כדי להתקבל למקצועות העתודה ההדסיים (מחשבים אווירונאטיקה חשמל מכונות וכו)צריך בד"כ מ650 ומעלה כדי להקבל לרפואה ומקצועותיה צריך מעל 740כדי לך לשקול אתה הנושא של עתודה אקדמאית וב מאוד זה מסלול ארוך ומחייב (10 שנים)תקראי את המאמרים ואת הפורום של עתודה. ואת תאכלי את הבול שיט שהצבא מספק במידעון כי זה ממש לא נכון להלן קישור

miracle16

New member
מה? באיזה אוניברסיטה אפשר להתקבל

לאלקטרוניקה עם 560? אתה מדברת על הנדסאי?

כן, אני מדבר על הנדסאי...

אני כמעט בטוח שזה ככה מהדברים שאני זוכר שהוא סיפר לי. ובקשר לאוניברסיטה זה לא אוניברסיטה..זאת שלוחה של בר אילן אני חושב...אבל זה נמצא בכרמיאל.

RedGrass1

New member
...

אפשר לעשות פסיכומטרי עד מועד אפריל לעתודה, אבל אם את עושה אחרי מועד פברואר אז כבר לא ספיקי לעשות פעם שנייה. ניראה שהציון פיסמכטרי הוא 540 מהשו כזה ומעלה, בלי זה הצבא לא מצרף אותך לתוכנית, אבל אחרי זה אתה צריכה לעבור את הדרישות של האוניברסיטה שזה תלוי במקצוע כבר. נגיד הרף הרגיל זה סכם 600 למקצוע מסויים אז עתודאי צריך יותר. יש פורום עתודה שם בטח ידעו יותר.

למעלה