עתודה צבאית

freakmiky

New member
עתודה צבאית

אשמח אם תסבירו לי הכל בקשר לעתודה צבאית. הייתה לנו הרצאה, אבל לא הבנתי הרבה. הבנתי שצריך פסיכומטרי לפחות 550, לומדים 3 אנשים לתואר ראשון, אח"כ צבא במסגרת מה שלמדתי ואח"כ קבע שנתיים, לתואר שני לומדים עוד 4 שנים - במידה ויש יג'-יד' זה מתקצר (לא?), הצב"א מממן כ-80% (לא?). זה כל מה שהבנתי, אם אין טעויות כמובן. בכל מקרה, אני צריך שקצת יותר תפרטו ותסבירו לי את כל התהליך. תודה!

תשובה

בערך ממה שהבנתי.. פסיכומטרי- אתה צריך לפחות 550 שזה כאילו עובר בעתודה אבל זה לא אומר שזה ציון טוב.. כלומר זה המינימום אבל כמובן שצריך הרבה יותר גבוהה, הטוב ביותר זה מעל 720 ואז אתה יכול לגשת גם למשפטים וגם לרפואה. בקשר לשנות לימוד- תלוי איזה מקצוע אתה בוחר ללמוד, נראה לי הנדסאי זה או 4 או 3 שנים ורפואה נגיד זה 7 שנים אחרי זה קבע. לפי מה שהיא אמרה י"ג ו-י"ד לא מתקצר ולכן זה לא שווה לעשות י"ג י"ד אם אתה במילא רוצה ללכת אחרי זה לעתודה אקדמאית. הצבא מממן 85% מהמחיר, אני מכירה מישהו שהצבא מממן לו 40 אלף. תיכנס לאתר של הטכניון יש שם מחשבון חישוב, אתה צריך גם להכניס פסיכומטרי אני הכנסתי 550 אבל ברור שאני אקבל יותר- יצא לי שאני יכולה ללמוד הכול חוץ מרפואה [האמ, זה מה שאני רוצה ללמוד למען האמת]. ואם אתה מהשכבה שלי אז תזהר כי יש לך מתחרה עם שכל של אינשטיין [כן אני אוהבת להחמיא לעצמי. כפרעליי].

למעלה