עתודה בצבא

עתודה בצבא

שלום, אני אמנם רק בן 16 אבל כבר מתכונן לצבא. רציתי לדעת גם אם ילדים עם ממוצע 80 יכולים להתקבל לעתודה (מקצועות הומניים מורידים את הממוצע)? ץודה מראש, אורן.

eitan007

New member
שלום אורן

ראשית כל, הדבר הכי חשוב הוא להחליט מה אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה, ואח"כ להחליט אם אתה רוצה ללמוד את זה דרך עתודה או לאו. אם אתה לא יודע מה אתה רוצה ללמוד, אבל אתה רוצה ללמוד את זה דרך עתודה, יש לך בעיה, וכמו שאנשים חכמים ומנוסים ממני ניסחו זאת כבר בפורום הזה :" עתודה היא האמצעי ולא המטרה" (פרפראזה למשפטו הידוע של אהרון דוד גורדון). עוד משהו שאתה כנראה לא מבין, וגם אני לא הבנתי כשהייתי בגילך (בדיוק לפני שנתיים), הוא הדרך שבה מחשבים סיכויי קבלה לאוניברסיטה. אין לי כוח לפרט הרבה, אבל אין לזה כמעט שום קשר למה שאתה קורא ממוצע בתעודה (שליש שני בכיתה י´ למשל), התעודה- תפקידה רק לרמוז על הצלחתך הכללית, ותו לא. שנית וזה הדבר הכי משמעותי שאתה כנראה לא מבין, הוא שאין קריטריון זהה לקבלה לכל המקצועות שניתן ללמוד אותם באמצעות העתודה ולשאול עם איזה ציונים ניתן להתקבל זה היינו הך כמו שאני אשאל אותך כמה שוקל בן אדם ? או כמה עולה אוטו ? (מצטער שאני גונב לחלק מכם את הציטוטים, מודה ומתוודה). המשותף לשאלות האלה הוא אי הכרה במושג טווח. קבלה לארכיאולוגיה למשל, קלה פי מונים מקבלה לרפואה. הייתי בחום ממליץ לך למצוא מישהו ביב´ (כמוני), שיסביר לך איך מחשבים ממוצע סופי של תעודת בגרות (כמוני), אם זה מעניין אותך.

ramil

New member
ציונים נמוכים מורידים את הממוצע

וברצינות - הממוצע של תעודת הבגרות הוא ממוצע משוקקל, כלומר המשקל של מקצוע 5 יח"ל יהיה גדול פי 5 מהבגרות באזרחות, שהיא 1 יח"ל. למקצועות של 4 ו5 יח"ל מוסיפים בונוס של 10 ו-20 נקודות בהתאמה, מה שאומר שני דברים על המקצועות שתלמד מוגבר: א. המשקל שלהם גבוה יותר בממוצע ב. הציון בהם גבוה יותר. נניח ציון 90 בפיזיקה 5 יח"ל יחושב כ- 110. בעיקרון, אין הבדל בין מקצוע הומני וריאלי. למעשה, מקצוע הומני אפילו מעלה את הממוצע, כיון שבמילא אתה לומד אותו ברמת 2 יח"ל (הסטוריה, תנ"ך, ספרות). יוצא, שאתה עושה פחות יחידות, ולכן המשקל היחסי של הבונוס גדל... עליתי על זה בתחילת י"א, עברתי ללמוד ספרות ותנ"ך, וכך הגעתי למשפטים. (יתרון נוסף הוא שאתה לומד פחות שעות - היה נחמד מאוד להגיע בעשר בבוקר כשלחברים שלך יש שעת אפס
) יש גם צד שני למטבע - הטכניון דורש תעודת בגרות עם רקע ריאלי מסויים, ולדעתי גם חוגים ריאליים אחרים (מדעי הטבע, מדעי המחשב) נותנים עדיפות למקצועות ריאליים בבגרות ומחשבים את ממוצע הבגרות אחרת. מסקנות: 1. אם אתה רואה את מדעי הטבע כאופציה ריאלית, ואתה טוב במקצועות ריאליים - לך עליהם ברמת 5 יח"ל. 2. אם הכיוון שלך הומני - בחר מקצועות הומניים. 3. אם אתה טוב בהכל, ולא חושב על מדעי הטבע (אלא על משפטים, מנהל עסקים, פסיכולוגיה וכו´) - עדיף לך ללמוד דווקא ספרות, תנ"ך והסטוריה, מהסיבות שהזכרתי קודם. 4. בהנחה שאתה שואף לממוצע בגרות מעל 100, כולל הבונוסים - אל תטרח ללמוד מקצוע בחירה בהיקף של פחות מ- 4 יח"ל. זה יוסיף לך עומס מיותר בתיכון, ובסופו של דבר המחשב באוניברסיטה "ישמיט" את הציון מתעודת הבגרות שלך כדי לא להוריד לך את הממוצע. 5. מתמטיקה ואנגלית אפשר ללמוד כמעט תמיד ברמת 5 יח"ל. לך על זה, כיון שהם מקצועות חובה - אז לפחות תרויח את הבונוס (25 נקודות על 5 יח"ל). 6. וכמו שציינתי לעיל - ציונים נמוכים מורידים את הממוצע. שאף לציונים גבוהים בכל מקרה, בכל מקצוע אותו אתה לומד. ושיהיה בהצלחה....

ובנוסף...

בטכניון 5 יחידות מתמטיקה נחשבות כ 10 יחידות... ככה שזה למעשה מבטל את כל המקצועות ההומניסטיים אם יש לך ציון גבוה (רק המתמטיקה! לפני פיזיקה וכו´...) ועוד יש בונוס של נדמה לי 30 נקודות ל5 יחידות מתמטיקה שם...

פלטרון

New member
ועוד פרט לסטטיסטיקה ...

אמר ramil משהו על היתרון של לקחת הגברה במקצועות ההומניים , כי זה מבטל את ההשפעה שלהם כמקצועות חובה . נו טוב (רעיון מקורי , by the way ) . הנה פרט מעניין - כשהייתי לאחר תיכון חישבתי ומצאתי( תוך כדי שאני יודע את ציוניי לכל הבגרויות ) שגם עם 55 ציון סופי בכל מקצוע , פרט לפיזיקה מתמטיקה ואנגלית + ציון פסיכומטרי ( לא היה לי בשמיים כל-כך , לעומת ציונים של אחרים בפורום הזה .. או לפחות מה שהם פרסמו - לפני מספר חודשים ), אני עדיין מקבל סכם לא רע בכלל , שהיה "מכניס" אותי למדעי-המחשב , הנדסת חשמל , ... ולמעשה כמעט לכל פקולטה / מסלול פרט אולי לרפואה . מסקנה : היתרון של המקצועות הריאליים הוא כל-כך גדול ( אם מוציאים בהם ציון טוב מאוד ) , ששווה להשקיע בהם מעל ומעבר - אם אתה יודע לאיפה אתה רוצה להגיע ( כדי שתדע מה שיטת חישוב סף הקבלה למסלול אליו אתה רוצה להתקבל .. ) בכל מקרה ... שיהיה בהצלחה בבגרויות.

eitan007

New member
לדעתי

לפי דעתי, מישהו שהוא טוב במקצועות ריאליים, ייקח היסטוריה או תנ"ך מוגבר, במקום מדעי מחשב למשל, רק בשביל לזכות בבונוס שמקבל אז יותר חשיבות כפי שאתה מתאר, פשוט עושה שגיאה גדולה. אם אותו פלוני מתכנן ללמוד משהו ריאלי באוניברסיטה, אז התועלת היחסית של ללמוד פיזיקה או מדע מחשב 5 יח"ל, עולה בהרבה על הנקודה שאותו טריק שאתה מתאר (להשלים מקצוע של 2 יח"ל ל-5), מוסיף לממוצע הסופי שלך. לפי מה שאני יודע, תנ"ך, ספרות או היסטוריה מוגבר, זה הרבה שעות של חרישה, וכמות החומר היא ענקית. לפי דעתי, המקצוע הכי "שווה", מבחינת ציון חלקי מאמץ, הוא ערבית (או צרפתית), כי צריך טיפה של כישרון, לא צריך כמעט שום השקעה, בהשוואה לכל מקצוע אחר, והציון הסופי (ל-5 יח"ל) הממוצע בכיתה שלי (17 איש בערך), יעמוד על 95 בערך (כשאני הולך לקבל 97-98 סופי).

המקצוע הטוב ביותר הוא מערכות חשמל

המקצוע המוגבר(5) היחיד שלי הוא מערכות חשמל למדתי אותו שנתיים לא הכנתי שיעורי בית פעם אחת והוצאתי 97. יחד עם 99 במתמטיקה5 (כוס אמא של הבוחן) 95 באנגלית5 והפסיכומטרי שלי הסכם שלי מאפשר גם לי להיתקבל להכל (פרט לרפואה ) כאשר בכל יתר המקצועות יש לי 55-60 מסקנה לא לשים זין על מקצועות הומניים. החתול מקווה לעבור את ספרות ותנך - - מה שבכלל לא בטוח

eitan007

New member
לא מסכים איתך

אני לא יודע מה איתך אבל לי זה לא נעים לקבל ציונים כל כך נמוכים במקצועות כל כך קלים כמו תנ"ך והיסטוריה. תאמין לי, יש לי סכם גבוה ב 30+ נק´ ממה שאני צריך, אבל אני עדיין הולך ללמוד להיסטוריה, תנ"ך וספרות, לא כי אני צריך , אלא מפני שאני רוצה שתעודת הבגרות שלי תיראה טוב, שיהיה מה להראות לילדים, ומלבד זה אני לא סובל כשאני לומד למקצועות הומנים. כשאני לומד לתנ"ך או להיסטוריה, אני לא עושה זאת רק כדי לקבל ציון טוב, אלא יותר בשביל להרחיב את האופקים, והציון הוא הערך המוסף. ולדעתי הגישה הזאת די מקלה את הלמידה של המקצועות הומניים, יש ליצור עניין לחומר, אחרת זה באמת התענות.

ramil

New member
גם בלוגיקה אתה לא משהו...

איך קיבלת 99 במתמטיקה? הטיעון שלך הולך ככה: 1. אני גרוע במקצועות הומניים (מכך נובע) 2. לא צריך להשקיע בהם. (מש"ל) אז נכון שאם זה המצב - עדיף לך להתמקד במקצועות שאתה טוב בהם, כדי לשפר את ממוצע הבגרות. אבל חביבי - אם היית משקיע טיפה, רק טיפה (הדרישות בתיכון הישראלי באמת לא גבוהות מדי) - היית מקבל ציונים יפים מאוד גם בספרות ובתנ"ך, ומשפר בהרבה את ממוצע הבגרות שלך. יתר על כן, היית אולי נהיה אדם חכם יותר, שיודע לכתוב בצורה תקינה ובלי שגיאות גם דברים שאינם משוואה. יהיה מאוד משעשע אם יהיה לך ממוצע בגרות מעל 100, אבל לא תהיה זכאי לתעודת בגרות כי נכשלת בהסטוריה או בספרות
וחשוב הרבה יותר מממוצע הבגרות - אני שמח מאוד שאני לא חבר שלך, כיון שאתה איש צר אופקים, ולא ממש מתחשק לי לנהל איתך או עם אף אחד אחר שיחות ארוכות על מערכות חשמל. לעומת זאת, אם תישרף לי המנורה אני אדע למי לפנות.

ramil

New member
זה בהנחה שהוא שוקל ללמוד משהו ריאלי

ואת זה גם ציינתי בעצמי. אבל מי שכבר ב ט ו ח שלא יילך ללמוד משהו ריאלי, וברור לו, לדוגמא, שהוא רוצה ללמוד מנהל עסקים, או פסיכולוגיה, או כלכלה, או משפטים (לא עלינו), לא יהנה מהבונוס המוגבר על מקצועות ריאליים. לעומת זאת, הוא נהנה ממשקל גדול יותר לבונוסים שלו, מהסיבה שציינתי לעיל.

eitan007

New member
טעות קטנה

1. לפיזיקה יש 25 נקודות בונוס (בטכניון מקדם של1.3), ולכן זה מקצוע יותר משתלם מכל מקצוע מוגבר אחר.

ramil

New member
ממש ממש לא בטוח שאתה צודק

ככל שזה נוגע למוסדות שאינם טכניון, בחוגים שאינם ריאליים. למיטב ידיעתי, והיא נכונה בודאות לפעם האחרונה שזה נגע לי (1996) - המקצועות היחידים שנותנים בונוס של 25 נקודות הם 5 יח"ל מתמטיקה ואנגלית. יכול להיות שהמצב השתנה מאז.

למעלה