עתודה בביולוגיה...

Saucerful

New member
עתודה בביולוגיה...

למישהו יש מושג מה הסיכוי היחסי שלי להתקבל ללמוד ביולוגיה בעתודה? אני יודע שזה מקצוע שולי וזניח יחסית לשאר המקצועות, ולכן אני תוהה...

Saucerful

New member
ושכחתי להוסיף קצת פרטים...

אני התקבלתי לאוני´ ירושלים, ללימודי ביולוגיה כמובן, בממוצע בגרות 105 ופסיכומטרי 582, ואני יודע שאלה נתונים נמוכים, אבל זה מה שיכולתי להציע... אז?

eitan007

New member
ראה הודעה קודמת מבוטלת

אני חושב שאם תעבור את קינן שפי, יש לך סיכויים מצויינים., היום דיברתי עם מישהו שברר את העניין והוא אשש את מה שאופיר (הגאון) אמר, ומסתבר שהטכניון ואת"א מתחשבים במכסות בעת קבלת עתודאים. כלומר שאם האונ´ קיבלה אותך, כל מה שצריך זה קינן-שפי וזהו. בהצלחה !!!

איתן

it sounds too promising to be true... הרי בטוח שישנן מכסות עתודאים גם לעתודאים במקצועות ´זניחים´.

eitan007

New member
זה לא סותר את מה שאני אומר.

בוודאי שיש מכסה בביולוגיה, ואם האונ´ קיבלה אותו, סימן שהוא נכנס במכסה. ולכן מהבחינה הזו הוא לא צריך לחשוש מהצבא.

eitan007

New member
שלום לך, זו הפעם הראשונה שלך פה ?

אם כן, מה עם "שלום" ? להציג את עצמך, הייתי אומר שזה קצת לא מנומס להתפרץ כך. אם לא, אתה בוודאי יודע שרוב האנשים פה מועמדים בדיוק כמוך, ואם לא תגיד לנו את נתוניך (סכם/ציון התאמה), לא נוכל לעזור לך הרבה. אם עכשיו אתה עולה ליב´, הדרך עודנה רחוקה בשבילך. מלבד זאת, אם השאלה שלך היא כמה אנשים הצבא צריך בתחום זה, קל וחומר לא תכול לקבל את התשובה כי זהו נתון סודי. לאן נרשמת ובכמה אתה עובר את הסף ?

wiz

New member
לדעתי זאת לא חוצפה...

בכל מקרה, צר לי לבאס (ואני מאוד מאוד מקווה שאני טועה...) אבל למיטב ידיעתי, מכסות הצבא לעתודאים בביולוגיה נמוכות עד כדי 2-3 עתודאים בשנה (או סמסטר, אני לא בטוח...). את זה אמרו לנו עוד במכינה, כתשובה לשאלה של מישהו.

Saucerful

New member
שלום!

שמי גל, מועמד לעתודה, סיימתי יב´, נרשמתי כמועמד למקצוע ביולוגיה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב. קיבלתי מכתב קבלה מהאוני´ העברית (אני בחצי נקודה מעל סף הקבלה שם). בקשר לאוני´ ת"א, אני ב-32 נק´ מעל סף הקבלה (של שנה שעברה). אודה לכם מאוד אם תוכלו להגיד לי אם יש סיכוי שועדת עתודה תסתכל עלי בכלל? ואם כן, אז עד כמה הוא נמוך...? תודה רבה... גל

the new L

New member
יש סיכוי

הוא פשוט אינפיניטסימלי

bodas18

New member
עעעעעעעעעלללללללללקקקקקקק

אתה הבנאדם הראשון שאני רואה פה שנרשם לביולוגיה. כמוני! אני מחפש "שנים" מישהו כזה... :). גם אני השתוממתי מול הדרישות הנמוכות מאוד יחסית של הפקולטאות בביולוגיה. עוד יותר מוזר היה שלא קיבלו אותי לשם עם סכם שגבוה ב- 13 נקודות (כנראה שבאמת המכסות דופקות...). נרשמת במקרה לביולוגיה גם באת"א? כי אני בונה על זה שלפחות לשם יקבלו אותי... ובקשר לשאלה שלך: יש לך סיכוי גבוה מאוד. כפי שאמר איתן (בהמשך השירשור) בהצלחה!

Saucerful

New member
גם אתה!?

באמת יש להם דרישות נמוכות, במיוחד לאת"א (וכן, נרשמתי גם לאת"א)... אבל איך קבעתם שהסיכוי שלי גבוה? הציונים שלי נוסקים למטה הרי... ובקשר אליך, לאן אתה נרשמת? מה סיכוי הקבלה שלך?

bodas18

New member
הגם אתה, ברוטוס?!

כן גם אני... יש לך סיכוי גבוה בתנאי שלא תידפק כמוני. בטכניון נרשמתי בעדיפות ראשונה לביולוגיה... יש לי סכם של 88.15 (כשהדרישות הן בין 75-77) ולא התקבלתי. למה? מכסות... אם באת"א נרשמו לביולוגיה מס´ עתודאים שלא עולה על המכסה או בדיוק המכסה אז יש לך סיכוי כי יש לך קבילות אקדמאית. גם אם עברו את המכסה, אולי יש עוד גרועים ממך (נשמע מגעיל, אבל זו לא הכוונה...). קיצר, אני מקווה שיקבלו אותי לביולוגיה באת"א כי זה מה שאני באמת באמת רוצה ללמוד. יש לי ממוצע בגרות מספיק גבוה בשביל שיקבלו אותי בלי פסיכומטרי (שאותו דפקתי...), אז אני מקווה שיהיה טוב. בהצלחה!!!!

or99

New member
אני לא מתכוון ללמוד ביולוגיה...

אין מה לדאוג

eitan007

New member
אבל אני זוכר שהוא אמר שהוא לא ילך

אני זוכר שהוא התחרט על זה שהוא בחר בזה כי אילולא הבחירה הזו הוא לא היה הולך לקינן שפי.

Saucerful

New member
wiz - בקשר למכסה... ../images/Emo93.gif

באיזה מוסד אמרו לך את זה? המכסה של 2-3 עתודאים בשנה מתאימה למוסד הזה בלבד? אני יודע שזה לא ישנה את העובדות כי במילא מקבלים את החלטות הועדה תוך שבוע, אבל אני סקרן וקצר-רוח... באיזו מידה אתה חושב שאתה זוכר מה שאמרו לך אז במכינה? אההה קבלו קריסה...

wiz

New member
אני חושב שזה היה משהו

בסגנון: "אתה יודע כמה עתודאים בביולוגיה צה"ל צריך
מעטים מאוד... משהו כמו 2-3...". עוזר לך

למעלה