עתודאים שנה א´!

kizinet

New member
עתודאים שנה א´!

לכל העתודאים שמתחילים ללמוד שנה א´ סמסטר ראשון שלהם בהצלחה!!! דרך-אגב אם יש פה מישהו שסיים טירונות בבט"ר זיקים, או מישהו שנה א´ בב"ש מוזמן להפגין נוכחות!

amitai1

New member
אני רוצה לשמוע סיפורים על הטירונות

איך היה שם? מה עשיתם? כמה זמן זה היה?

kizinet

New member
טירונות 02

קודם כל, זה טירונות 02, זאת אומרת הטירונות הכי קלה שיש לבנים שאורכה בערך חודש (32 יום). זה יכול להיות בית זונות אחד גדול (כמו שהיה אצל כמה חברים שלי) או טירונות שמתחילה קשה וממשיכה בית זונות, תלוי באיזה בסיס תהיה ומי יהיו המפקדים שלך (ככל שיש להם יותר נסיון, הם פחות אגו-מניאקים, פחות מטרטרים וכן יש טרטורים ונותנים מענה כשצריכים אותם לבעיות אישיות). פרטים על 02: אורך חודש במהלכה תלמד את הבסיס של הצבא: שימוש ב - M16, שימוש במ"ק (מכשיר קשר) ועוד שיעורים משעממים שבהם כ ו ל ם ישנים כמו אב"כ ועזרה ראשונה. (לא שאני מזלזל בשיעורים, פשוט חסרים שעות שינה). יהיו לך מטווחים אבל לא יותר מידי, בתוכנית של הטירונות מוזכרים 3 ימי שדאות שבהם ישנים בשטח (הכוונה באוהלים של מטר על מטר, כי בטירונות תמיד ישנים בשטח) ולומדים להסתוות, פזצטות ושאר כל מיני דברים שיתנו לך הרגשה של עאלק קרבי. תקווה שיהיה לך אותם כי הם נורא כיפיים, לי היה רק יום אחד בגלל תנאי מזג אוויר (התגייסתי בשבוע שבו היה הכי הרבה גשם באזור שלי ב-10 שנים האחרונות, מה שגם אמר לקום ב4:30 בבוקר ולפרוק נשקים בברד). עוד דבר שאתה צריך לקוות זה להתגייס כשיהיו הרבה פלוגות בבסיס כדי שהשמירות יתחלקו טוב. כל לילה יש שמירות מאהל, שזה שמירות קלות חצי שעה-שעה ולישון. לעומת זאת השמירות הבסיסיות יכולות להיות קריעת תחת, לדוגמה: כשאני נשארתי שבת (נשארים לפחות אחת), לא היו הרבה פלוגות בבסיס, מה שאילץ אותנו לשמור 2:6 כל השבת ו2:4 מיום חמישי עד ראשון. (2:4 אומר שעתיים שמירה, 4 שעות שינה, אבל בגלל הזמן שלוקח להתחלף ולחזור לאוהל, ולרדת ממדים ובלה בלה זה בערך שעתיים שמירה שעתיים שינה וזה לא מספיק, חיילים פשוט נפלו מהרגליים אחרי 72 שעות של שמירה כזאת). מכיוון שאלו כל התכנים שצריך לעבור, נשאר המון זמן לא לעשות כלום ופה ההבדל בין הבסיסים והמפקדים, יש מקומות שבאמת לא עושים כלום ויש מקומות שבזמן הפנוי מריצים אותך ממקום למקום, מורידים למצב שתיים ובעיקרון כל היום מותחים אוהלים, עושים מסדר בוקר וישנים. דבר אחרון ששכחתי זה ימי עבודות, יכול להיות שיהיה לכם, זה עבודה קשה אבל שבירת שיגרה. ועוד דבר: קרב-מגע ומד"סים - כיף אמיתי.

kizinet

New member
טירונות 02

קודם כל, זה טירונות 02, זאת אומרת הטירונות הכי קלה שיש לבנים שאורכה בערך חודש (32 יום). זה יכול להיות בית זונות אחד גדול (כמו שהיה אצל כמה חברים שלי) או טירונות שמתחילה קשה וממשיכה בית זונות, תלוי באיזה בסיס תהיה ומי יהיו המפקדים שלך (ככל שיש להם יותר נסיון, הם פחות אגו-מניאקים, פחות מטרטרים וכן יש טרטורים ונותנים מענה כשצריכים אותם לבעיות אישיות). פרטים על 02: אורך חודש במהלכה תלמד את הבסיס של הצבא: שימוש ב - M16, שימוש במ"ק (מכשיר קשר) ועוד שיעורים משעממים שבהם כ ו ל ם ישנים כמו אב"כ ועזרה ראשונה. (לא שאני מזלזל בשיעורים, פשוט חסרים שעות שינה). יהיו לך מטווחים אבל לא יותר מידי, בתוכנית של הטירונות מוזכרים 3 ימי שדאות שבהם ישנים בשטח (הכוונה באוהלים של מטר על מטר, כי בטירונות תמיד ישנים בשטח) ולומדים להסתוות, פזצטות ושאר כל מיני דברים שיתנו לך הרגשה של עאלק קרבי. תקווה שיהיה לך אותם כי הם נורא כיפיים, לי היה רק יום אחד בגלל תנאי מזג אוויר (התגייסתי בשבוע שבו היה הכי הרבה גשם באזור שלי ב-10 שנים האחרונות, מה שגם אמר לקום ב4:30 בבוקר ולפרוק נשקים בברד). עוד דבר שאתה צריך לקוות זה להתגייס כשיהיו הרבה פלוגות בבסיס כדי שהשמירות יתחלקו טוב. כל לילה יש שמירות מאהל, שזה שמירות קלות חצי שעה-שעה ולישון. לעומת זאת השמירות הבסיסיות יכולות להיות קריעת תחת, לדוגמה: כשאני נשארתי שבת (נשארים לפחות אחת), לא היו הרבה פלוגות בבסיס, מה שאילץ אותנו לשמור 2:6 כל השבת ו2:4 מיום חמישי עד ראשון. (2:4 אומר שעתיים שמירה, 4 שעות שינה, אבל בגלל הזמן שלוקח להתחלף ולחזור לאוהל, ולרדת ממדים ובלה בלה זה בערך שעתיים שמירה שעתיים שינה וזה לא מספיק, חיילים פשוט נפלו מהרגליים אחרי 72 שעות של שמירה כזאת). מכיוון שאלו כל התכנים שצריך לעבור, נשאר המון זמן לא לעשות כלום ופה ההבדל בין הבסיסים והמפקדים, יש מקומות שבאמת לא עושים כלום ויש מקומות שבזמן הפנוי מריצים אותך ממקום למקום, מורידים למצב שתיים ובעיקרון כל היום מותחים אוהלים, עושים מסדר בוקר וישנים. דבר אחרון ששכחתי זה ימי עבודות, יכול להיות שיהיה לכם, זה עבודה קשה אבל שבירת שיגרה. ועוד דבר: קרב-מגע ומד"סים - כיף אמיתי.

galga

New member
ומה אם

לעתודאי רנדומלי שאני לא מכיר, ואני סתם מתעניין, יש פרופיל ממש נמוך? אני מתכוון, יש פטורים ודברים כאלה?

bigbang

New member
מה השאלה?

אז הוא עדיין עושה את הכל חוץ ממה שאסור לו..

kizinet

New member
ברור שצוות 6 RULEZ!!!

מי זה? ולמי ששאל על פטורים -- היינו מחלקה של פטוריסטים, ז"א שאם אתה צריך פטורים אז תקבל אותם -- לא תרוץ, לא תעשה בר-אור, לא מסע, לא סחיבת משקל, לא כלום.

איזו פלוגה היית? וולקן?

אני עשיתי טירונות בזיקים בקיץ שעבר והייתי בצוות 5. היית במחלקה 3? או שבכלל לא היית בפלוגה שלי? לא נראה לי שעשינו טירונות באותו זמן כי עשיתי בספטמבר אוקטובר ולא היה גשום בכלל, מה גם שלא היה לנו שדאות, עשינו רק מטווח איפוס, מד"ס אחד (היה גם מבחן בר-אור) והקדמה לקמ"א.

bigbang

New member
מה??? מה!!?? מה קשור????!!

תיקון :היינו מחלקה של עתודאים, פטוריסטים ופינתו. מה קורה, לירן? זה איליה ______________________________________________ לקבלת המפגרת מחלקה שתיים....

kizinet

New member
הכל סבבה, רק חבל עוד מעט מתחילים

לימודים... בקרוב האוניברסיטה תקבל את המחלקה הביזיונרית שלנו!

velger

New member
מה קורה חברה?

פינטו, לא פינתו,איליה,קיזל מה קורה? נראה לי שיש לכם יותר מדי זמן פנוי ודרך אגב צוות 4 שולט!!!!!!!!!

bigbang

New member
לא, שש!

זה דמוקרטי.. או שנסכים על חמש.. מה קורה, עידן? מתי מתחילים בת´´א?

´זיקים´/ פלוגת ברדלס שולטת!

אהלן! גם אני עשיתי טירונות בזיקים בקיץ ביולי. הייתי בפלוגה ברדלס. טיורנות, בית זונות, חבל על הזמן! סוף הדרך!

אז לא עשית במחזור שלי

בית זונות? על מה אתה מדבר? אולי אם אנחנו הזונות. איזה טירונות מעאפנה היתה לי, עשיתי הקדמה לקמ"ג, מד"ס אחד, מה שלא מנע ממני לעשות מבחן בר-אור (למי שמתעניין - 60 שכיבות שמיכה, 90 בטן ומקום שלישי מתוך 60 בריצת עאלייק 2000 ), עשיתי שבוע של מטבח (לא ברציפות) שמירות מפה ועד הודעה חדשה, מטווח איפוס בלבד (מה גם שפישלתי ושכחתי לבקש אפשרות לתיקון), היתה לי המפקדת הכי קשוחה שקיימת, טירטרה אותנו מבוקר ועד ליל, מצאת החמה (בעצם קצת לפני) עד צאת הנשמה. אבל סה"כ, למרות הצרות, היה כיף. אהבתי את האווירה הצבאית למרות שעשיתי טירונות לוקסוס.

arifell

New member
אני!!!!!!!!!

סיימתי טירונות בבט"ר זיקים לפני שנה (אני מתחיל סמסטר III עכשיו אבל (alas...) אינני לומד בב"ש, אלא בטכניון, יורשה לי לשאול מיהו השואל? ארי פלמן

למעלה