טירונות 02
קודם כל, זה טירונות 02, זאת אומרת הטירונות הכי קלה שיש לבנים שאורכה בערך חודש (32 יום). זה יכול להיות בית זונות אחד גדול (כמו שהיה אצל כמה חברים שלי) או טירונות שמתחילה קשה וממשיכה בית זונות, תלוי באיזה בסיס תהיה ומי יהיו המפקדים שלך (ככל שיש להם יותר נסיון, הם פחות אגו-מניאקים, פחות מטרטרים וכן יש טרטורים ונותנים מענה כשצריכים אותם לבעיות אישיות). פרטים על 02: אורך חודש במהלכה תלמד את הבסיס של הצבא: שימוש ב - M16, שימוש במ"ק (מכשיר קשר) ועוד שיעורים משעממים שבהם כ ו ל ם ישנים כמו אב"כ ועזרה ראשונה. (לא שאני מזלזל בשיעורים, פשוט חסרים שעות שינה). יהיו לך מטווחים אבל לא יותר מידי, בתוכנית של הטירונות מוזכרים 3 ימי שדאות שבהם ישנים בשטח (הכוונה באוהלים של מטר על מטר, כי בטירונות תמיד ישנים בשטח) ולומדים להסתוות, פזצטות ושאר כל מיני דברים שיתנו לך הרגשה של עאלק קרבי. תקווה שיהיה לך אותם כי הם נורא כיפיים, לי היה רק יום אחד בגלל תנאי מזג אוויר (התגייסתי בשבוע שבו היה הכי הרבה גשם באזור שלי ב-10 שנים האחרונות, מה שגם אמר לקום ב4:30 בבוקר ולפרוק נשקים בברד). עוד דבר שאתה צריך לקוות זה להתגייס כשיהיו הרבה פלוגות בבסיס כדי שהשמירות יתחלקו טוב. כל לילה יש שמירות מאהל, שזה שמירות קלות חצי שעה-שעה ולישון. לעומת זאת השמירות הבסיסיות יכולות להיות קריעת תחת, לדוגמה: כשאני נשארתי שבת (נשארים לפחות אחת), לא היו הרבה פלוגות בבסיס, מה שאילץ אותנו לשמור 2:6 כל השבת ו2:4 מיום חמישי עד ראשון. (2:4 אומר שעתיים שמירה, 4 שעות שינה, אבל בגלל הזמן שלוקח להתחלף ולחזור לאוהל, ולרדת ממדים ובלה בלה זה בערך שעתיים שמירה שעתיים שינה וזה לא מספיק, חיילים פשוט נפלו מהרגליים אחרי 72 שעות של שמירה כזאת). מכיוון שאלו כל התכנים שצריך לעבור, נשאר המון זמן לא לעשות כלום ופה ההבדל בין הבסיסים והמפקדים, יש מקומות שבאמת לא עושים כלום ויש מקומות שבזמן הפנוי מריצים אותך ממקום למקום, מורידים למצב שתיים ובעיקרון כל היום מותחים אוהלים, עושים מסדר בוקר וישנים. דבר אחרון ששכחתי זה ימי עבודות, יכול להיות שיהיה לכם, זה עבודה קשה אבל שבירת שיגרה. ועוד דבר: קרב-מגע ומד"סים - כיף אמיתי.