עשרת הדברות

lady h

New member
עשרת הדברות

היום נקראה בבית הכנסת פרשת יתרו. תחילה הפרשה מספרת על הגעתו של יתרו למדבר, שם הוא פוגש במשה וזה מספר לו על כל הנפלאות שעשה ה' לעם ישראל. כמו כן בהמשך מובאים עשרת הדברות. כשקראנו היום את עשרת הדברות חשבתי לעצמי שהדיבר שהכי קשה לקיים לדעתי, הוא "לא תחמוד...". הרי כל אחד יכול להמנע מגניבה או רצח אבל הדבר הזה בעצם מורה לך לשלוט במחשבות שלך ואוסר עליך לקנא בחבריך. מה דעתכם?

lior02010201

New member
קודם כל תתחדשו על הפורום

דבר שני אתמול ראיתי את התוכנית של הרב אילון בערוץ 1 בראשית והוא אמר ככה: שהדיבר הזה הוא בעצם סמלי ובא להראות שאם נעשה את כל השאר אנחנו מסוגליים להגיע גם ל"לא תחמוד"

אתה צודק

שזהו הדיבר היותר קשים לדעת רוב ולדעתי דיבר זה הוא המפתח לכל הדיברות האחרות זה נכון שזה הכי קשה כי כל אדם חומד בצורה כזאו או אחרת אך מי שמתגבר על זה בודאי יכול עשות את כל שאר הדיברות. יש משפט נורא יפה שאני שלמדתי אותו מחברה שלי ואני נוהג להשתמש בו מדי פעם: "העיניים רואות-הלב חומד" הכל מתחיל מהעיניים והמחשבות פשוט רק צריך להתגבר עליהם ולדעתי כל הדיברות יעשו בצורה יותר קלה.

aphrodita19

New member
עשרת הדברות

1. לא תשא את שם אלוקיך לשווא כי לא ינקה ה' את אשר ישא את שמו לשווא.
2. אנכי ה' אלוקיך אשר הוצאתיך מבית עבדים, לא יהיה לך… לאוהבי ולשומרי מצוותי.
3. כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על האדמה אשר ה' אלוקיך נותן לך.
4. זכור את יום השבת לקדשו…. על כן ברך ה' את יום השבת ויקדשהו.
5. לא תנאף.
6. לא תרצח.
7. לא תענה ברעך עד שקר.
8. לא תגנוב.
9. לא תחמוד אשת רעך ועבדו ואמתו ושורו וכל אשר לרעך.
10. לא תחמוד בית רעך.

aphrodita19

New member
האמת היא ש.....

מה שאת אומרת הוא הגיוני, כי קל מאוד לא לרצוח, לא לשקר, לגנוב או לנאוף. אלה דברים שהם ללא ספק רעים ולכן המצפון מונע מאיתנו מלעשות אותם. אבל אז מגיע "לא תחמוד"... ושם זה כביכול תחום יותר 'אפור' כי אנחנו רק חושבים ובעצם כאילו לא מזיקים לאף אחד. למרות ש.... לי אישית זה לא נראה דיבר קשה כ"כ לביצוע.

avivbarnoy

New member
זאת גישה מאוד מעניינת

באמת יש בזה משהו- אם לא תחמוד לא יהיה לך מניע לגנוב, אם לא תחמוד לא יהיה לך מניע לגנוב וכו' אני חושב בצורה הסתכלות מסויימת אפשר לשייך את זה לכל אחד מהדיברות- שבת לדוגמא- הרעיון הוא לא לעבוד בשבת (לבצע מלאכה), אם תחמוד את כסף רעך, תרצה לעבוד בשבת כדי שגם לך יהיה כסף וכו'

למעלה