עשית תריסים?

עשית תריסים?

שואלת השכנה? ואני תוהה מה הכוונה שלה,האם עשיתי תריסים שינוי מקצוע לעת בגרות ? אבל שאלה שהחזירה אותי רחוק לעבר- התחרות בין הנשים לקראת פסח מי הספיקה כבר לנקות לסייד לכבס וילונות לדפוק שטיחים במחבט ל"עשות ארונות"מטבח? לצפות מדפים בנייר פרחוני? לשים את החמץ בצד. גם כאלו שהיו לא כל כך יהודיות כשרות במובנים אחרים(מקווה,שבת,מאהב ועוד) היו נכנסות למירוץ המטורף הזה. אפילו המורות והגננות קיבלו שבועיים חופשה לפני החג כדי שיספיקו לנקות ולהכשיר את הבית. איזה כייף שהמירוץ הזה הוא רק נחלתן של שכונות דתיות כיום, ושל השכנה שלי גם.

גל-עמית

New member
בוקר טוב........."וויאבערס"....

אמש התחלתי לשמוע "שיחות נשים" בנושא..... בצעירותי - ברחתי מהבית ב"טרום עונה"........לא נעים אמנם.... בבגרותי, למדתי לקחת חלק בשגעון, בפרט בדברים הדורשים מאמץ פיזי גדול יותר או "הסעים"..... היום, מטבע הדברים - היקף הפעילות מצומצם יותר - תודה לאל.....

גל-עמית

New member
...וזה מזכיר לי.....

את השיפוצים...והצביעות.....ומתוך זה - הדבר שהכי זרק אותי ל"קנטים": איך השכנות (עפ"י רוב יוצאות עדות המזרח.......מזרח אירופה...) היו מתלחששות מאין לפלונית אלמונית יש את הכסף לעשות "ראמונט"...ועוד צבע שמן גם...ובמיוחד את הדוגמאות עם ה"מסרק" ב"הול"....... "בטח קיבלה "רנטה" לפני החג.....", והיו מסתכסכות גם בגלל הצבעי...מסיתות צבעים זו כנגד זו....והבעלים העצבניים- חבל"ז.....והצעקות.....והריחות של הצבעים...והשמלות הפרחוניות....עם כיסויי הראש....ממש עובר לי בראש כמו סרט של מנחם גולן.............. שרק יהיה "א-גוטען יונטעף"....א-כושארען פייסאח"......יענו: חג שמח ופסח כשר...(למי ש"שומר"...)

אטיוד5

Active member
רעיון טוב

לנקות את הבית פעם בשנה בלבד. לא? תראי כמה את חוסכת. רק פעם אחת בשנה. וכדי להקל עלייך, אפילו קבעו מתי. עכשיו בעניין המאהב. כתוב לא תנאף. לא כתוב לא תנאפי.

עשית ארונות?

"בעשית ארונות" הזה היתה מגולמת עבודת פרך פר-אקסלנס. מתחילים בארונות הבגדים. מוציאים את כל הבגדים לאיורור בשמש מחליפים את הניר בארונות והכי חשוב......הדנטלים. מדפי הארונות קושטו בדנטלים פרי מסרגתה של סבתא, אמא היתה מכבסת, מעמלת ומגהצת ומצמידה אותם למדפים בנעצים. גמרנו עם ארון הבגדים? תור המזנון (הבופט) הגיע. גם שם מחליפים ניירות, מצמידים דנטלים חדשים וכמובן רוחצים ומבריקים את כל הסרוויסים. שבוע לפני הפסח עוברים למטבח. מחליפים את הניירות הצבעוניים בניירות חדשים . והכי חשוב - לרסס בפליט! שבועיים לפני הפסח הבית הריח מפליט. אם נוסיף לחגיגה את הילדים בחופשה - בלגן לא קטן לעקרת הבית העבריה. שמחה רבה שמחה רבה - אביב הגיע פסח בא.

magy

New member
ככה עושים על הבוקר?

מזכירים לי איך נדנדו לי עם הדנטל בארונות? ובגלל גודלי, הייתי עולה על הארון, ומשם לחלונות הגבוהים שמהם אפשר היה לצאת לגג. אני הייתי צריכה לנקות שם. "ארבע מטר גובה". לא פחדתי. תמיד אהבתי גבהים. אבל למה הכריחו אותי? למה כל דבר הפך לחובה קדושה? בפסח קנו לנו נעליים חדשות, אביביות, בחנות "פרפר" בחיפה. כמובן שסבא וסבתא קנו, להוריי לא היה כסף. יאלללללללה, לא בא לי להזכר כרגע.....

נעלים רק ב-"נעלי פיל"

החנות המיתולוגית שבאלנבי. חנות ענקית במושגים של פעם. חילקו בלונים לילדים. יש ל"מישהו" תמונה של "פיל" מפעם? בר"ג, ברח´ ביאליק זכורה לטוב "במבי" שלהבדיל מ"פיל" משגשגת גם כיום. והנעליים? צורה להם, גבוהות עם שרוכים,בצבעים של חום ואדום לבית הספר ולבן לשבת. את נעלי השבת מרחנו במישחה לבנה בטקסטורה של סיד שליכלכה את הידיים וכל מה שמסביב. זוכרת שבגיל 11 קנו לי נעלי סירה! איזו שימחה הרגשתי איתם ממש גדולה. ועל הבגדים החדשים לפסח...בפעם אחרת. בוקר טוב.

כנראה שצריך לשדרג כאן ../images/Emo15.gif

לא רק את הקבצים של הפורום - אלא גם את האנשים עצמם. היום השתכנעתי סופית שיותר מאשר את באמת רוצה להשתתף בפורום - את מסתובבת פה בעצם סתם מתוך שיעמום או כתעסוקה יזומה. מסתבר שאת לא רק חונה לרגע - את גם זוכרת הכל רק לרגע. במיוחד בשבילך - תזכורת: כמה טחנו פה כבר את הנעליים של הפיל ושל הבמבי, ובכלל - את כל הצומת ההוא. ואילו אַת - - - כאילו דיברו פה אל הקיר.

האיזכור הוא בעקבות איזכורה של מגי

ולא פעם דנו בנושא כלשהו מספר פעמים. תרגע אלומיניום.

magy

New member
צודקת, גם אני הזכרתי את פרפר

פעמיים........ אוייייייייייייייייייייייי

עוד לא הבנתי!../images/Emo7.gif

החליפו כאן את הנהלת הפורום? מי קובע, מה לכתוב כמה ולמה. האם ההסבה של הפורום. לחידון טריויה, משעמם עד מוות, נחשב לנוסטלגיה? מישהו מוכן לספר לי ? שלא אמות טיפש.

אתנה33

New member
והמשימה שלי היתה הספריה

להורי היה אוסף בן אלפי ספרים, חדר שלם בבית היה מטופט במדפי ספרים מהריצפה עד לתיקרה. וכול פסח לפני שהרשו לי לצאת למחנות של התנועה הייתי צריכה להוריד את כל הספרים לנקות כול ספר מאבק כן כן להבריש אותו מלמעלה על מברשת לנגב את הכריכה ולדפוק לו אתץ הדפים כדי להפריח את האבק מבינהם, ואז לא לשכוח לפזר חומר לבן עם ריח מגעיל נגד תולעי הספרים. וכשהייתי בצבא, הורי קיבלו תהפוכה והחליטו שדי עם השיעבוד לספרים ומסרו את רוב האוסף לספריות שונות, חילקו וחילקו אבל מה בין יתר החלוקות בלי לשאול הם מספרו את אוסף סיפרי הילדים שלי, אוסף מדהים בין מאות כותרים חלקם בהוצאות ראשונות, ואל זה אני פשוט לא אסלח להם וכול פסח אני נזכרת בספרים שלי שבטח ניזרקו להם היכן שהוא, מקווה שאני מתבדה ויש להם בית חם ואוהב שיודע להעריך את העברית הערכאית שבה הם כתובים. וכך עם החג יש טעם של זיכרונות מרירים....... אתנה

magy

New member
הסיפורים פה הם הפסיכואנליזה שלי

כעת אני מבינה למה כשמכריחים אותך כילד, לעשות דברים בניגוד לרצונך, כבוגר, אתה אנטי ...... אני שונאת לנקות....כי הכריחו אותי בחופש פסח לעשות את כל מה שתיארתם. אוקי.....לפחות יצא לי משהו מהפורום.....אני מבינה לא אני שונאת את היסטרית הנקיון של אחרים.......ואת שנאת השפשוף בית.....שלי..... אני דווקא לא מנקה לפני חגים .........שום ריטואלים שמזכירים לי את הפולחן......העתיק......... לפני פסח חיייייייייייייבים לנקות ואם בא לי לפני תשעה באב?????????????????????. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

מהפך: הורייך קיבלו תהפוכה? ../images/Emo15.gif

אז נכון שגם המהפך של חיים יבין, מאותו הלילה, הוא כבר מושג נוסטאלגי, אבל אם כבר עשית שימוש ב"תהפוכה" הנדירה - הנה עידכון נוסטאלגי רחוק יותר: ככל שהדבר נשמע מפתיע - גם ה"תהפוכה" באה לעולם בדיוק מאותו מקום שאתמול עסקנו בו: בעיקר מתוך ספר משלי, אם כי מעולם לא בצורת היחיד שלו "תהפוכה" - תמיד רק בצורת הרבים - "תהפוכות". המושג הזה התקשר אך ורק לאברי הגוף של האדם, בעיקר בתחום הפה, הלשון והדיבור (פי תהפוכות... לשון תהפוכות... ידבר תהפוכות..."), בתחום הלב ("לב תהפוכות...") - ואפילו כצירוף של הפה והלב יחד ("ליבך ידבר תהפוכות"), וכן בתחום המוח ("לחשוב תהפוכות"). כך או כך: המושג תהפוכות תמיד הוזכר כמשהו רע, וכך אף צויין: "תהפוכות רע". שלא תדעי עוד תהפוכות.

magy

New member
ואני מודאגת רק

מתהפוכות הנפש........................

זהבוש

New member
ארונות, תריסים, ספריה,חלונות../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

מה קרה אנשים לא מנקים כל השנה, זאת היתה כל פעם מחדש השאלה שלי לכל הסביבה שלי שהיתה נכנסת לבולמוס פסח האם האנשים של המאה ה- 20 לא מנקים או לא מכירים את המושג לנקות כל יום, או לפחות פעם בשבוע או, קי פעם היה סיפור אחר אבל היום בעידן של היום מי צריך את כל זה זאת היתה השאלה הקבועה שלי כל שנה מה יהיה הסוף אנשים לא מתקדמים נעצרו מאה שנה אחורנית ולא מקבלים את הקידמה בכל צורה שלא תהיה, מזלי שנולדתי לאמא שהמילה נקיון היתה אטרף בפני עצמו וכשהגיע פסח היה עוד יום נוסף בנקיונות שלה ולא משהו שןנה מכל השנה, ולכן לא דווקא בי אף הפעם הטירוף הזה אלה שמרתי את נקיונותי כדרך כל עולם במתון וללא הגזמה יתרה. ולכל המרבים במלאכה עבודה נעימה ופסח כשר למהדרין

למעלה