עשית משהו בחג?

siviva

New member
עשית משהו בחג?

הפסח נגמר וחוזרים לאט לאט לחיים הרגילים, מישהו רוצה לשתף אותנו בסיפורים, הגיגים, חוויות מהחג? טיילת?, צללת?, ראית משהו מעניין?

אני ראשונה?!

אוקיי... אני משתייכת לגרעין להקמת ישוב אקולוגי בערבה... לפני שכולם מתנפלים עלי
אני רוצה לציין שאני ברגשות מעורבים כלפי הענין (אולי כי עצם הקמת ישוב חדש באיזור הזה הוא לא מעשה אקולוגי, אם כי הבנייה מתעתדת להיות אלטרנטיבית ומתחשבת בסביבה וכן חיינו שם) וכיוון שיש לנו עוד כמה חודשים, אני לא ממש בגרעין הקשה אלא במתענינים הרציניים... אז בחול המועד היה לנו מפגש גרעין בשטח. בילינו ארבעה ימים בחום הערבה הלוהט... אכלנו... נחנו... השתזפנו...
רחוקים מציווילזציה... לחזור אח"כ למרכז היה שוק רציני... אבל מבחינתי המעבר לערבה זה רק ענין של זמן (ואני מתכוונת הקיץ). מחפשת אלטרנטיבות לגרעין... אולי קיבוץ? אולי אפילו אילת ??!!

כל הכבוד ליושר האינטלקטואלי.

אכן הקמת יישוב נוסף בערבה הנו צעד המנוגד לאקולוגיה ולאיכות הסביבה. ותבורכי על יושר הלב. אך לא רק ישוב חדש, עצם הרעיון של בזבוז דלק מאובן לצורך התפלת מים, או ייבוש מאגרי התהום, לצורך גידול חקלאי מסובסד ע"י עובדים זרים, או יצירת מצוקת מקרקעין אצל המוני ישראל כדי לסחור בנדל"ן בצורות שונות - או בקצרה "קיבוץ", הוא מעשה המנוגד לטבע, לכלכלה ולאנושיות.

שלום יאיר ../images/Emo140.gif

ראשית, הגרעין שלנו הוא "יוזמה" של המועצה המקומית ערבה תיכונה שמאחוריו שיקול כלכלי בלבד (לזכות המועצה כמובן). אבל אני תוהה- בתור מישהי שמעונינת לגור באיזור זה של הארץ ומתוך פשטות ומיחזור וכיבוד הסביבה, איזה אופציות יש לי ?! זאת במידה ואני לא רוצה להשכיר בית באחד המושבים... האם לדעתך ישוב קטן (אני מאמינה שיהיו בשיאן עד 15 משפחות) ובו בנייה אלטרנטיבית, שימוש בחומרי הסביבה מתוך רצון להשתלב בסביבה ולא להזיק לה... כל כך מנוגד לאקולוגיה? או שאולי בצעד זה דווקא נקדם את רעיון האקולוגיה ואף נשמש דוגמא לישובים אחרים?!

לישוב יהיה חיבור לכביש - צומת

והצומת תהא מוארת כנדרש, ומסומנת ומתומררת. כביש הערבה יבצע התרחבות במקום ואולי אף שינוי קל של התוואי. כל זאת דורש אנרגיה רבה, השקעה בעבודות עפר ואספלט, וכל זאת כדי שכמה אנשים יחושו "אקולוגיים". לישוב יגיע קוו מים, ויצא ממנו קו ביוב. גם קוו חשמל וטרנספורמטור ענק יוצבו לשירות האקולוגיים, והכשרת הקרקע וקרן היסוד וקרן קיימת ומשרד השיכון ותקציבים ופקידים בשפע. לאקולוגים התמימים נדמה שבניה בבוץ או מאבן מקומית מביאה בשורה, לא ולא. האקולוגיה יותר מכל דבר אחר זקוקה להקטנת מרחקי הנסיעה ושינוע התשתיות. כדאי לדעת, כל 40 ק"מ נוספים של צנור מים דורשים 1 קווטש נוסף של חשמל לשאיבת מ"ק. כל 15 ק"מ נוספים של כביש דורשים ליטר דלק, וכל 100 ק"מ של קוו חשמל גורמים להפסד של כ 6 אחוז בניצולת, (לפני הפסדי טרנספורמציה). הדרך האקולוגית הנכונה היא ביטול סבסוד החקלאים, ומתן אפשרות לבני ישראל להתגורר בבתים נחמדים צמודי קרקע במקום שטחי הסורגום לסובסידיה של ברקאי ושטחי שעבוד התאילנדים מייבשי מאגרי המים בגליל ים והחותרים. ביטול סבסוד החקלאים וביצוע רפורמה אגררית יאפשר לכל אדם בישראל לרכוש במחיר שווה לכל נפש בית צמוד קרקע בין חיפה לאשדוד אשר עץ הצל שיתמר מעליו הוא הרכיב האקולוגי החשוב ביותר. עץ הצל שיושקה ממי המקלחת והמטבח, ונגר הגשם מהגג, ובמקום שטחי קרקע עתירי ריסוס ודישון, נקבל גינות נחמדות ועצי צל ופרי המשובבות את נפש העם כולו ולא משרתות רק את יפי הבלורית והתואר. יתרונו של הנגב הוא בשממונו, כל השקעה באכלוס הנגב היא פגיעה אקולוגית מחד, וכלכלית מאידך. ואליבא תושבי שדרות אופקים ודימונה, גם מפגע חברתי ופגיעה באדם ובכבודו.

siviva

New member
תושבי שדרות אופקים ודימונה

מפגע חברתי? איך אתה יכול להגיד כזה דבר? (מילא לחשוב) ולמה אתה מחבר לכאן את סובסידיות החקלאים? האם כל ישוב בערבה מחייב חקלאות מסובסדת? אתה אומר ביטול סבסוד החקלאים וביצוע רפורמה אגררית שתאפשר לכל אדם בית צמוד קרקע במחיר שווה. - איך תעשה בדיוק רפורמה אגררית בלי סובסידיות? בכל העולם המערבי הסובסידיות לחקלאות נובעות מהעובדה שלא ניתן לחיות בכבוד מחקלאות לא מסובסדת בטח לא לרכוש בית צמוד קרקע באזור מרכזי. אם אתה לא מסבסד - אין חקלאים. האפשרויות - לא לגדל גידולים חקלאיים בארץ ולייבא הכל מחו"ל, או לסבסד חקלאות כדי שהכמה אנשים שכן מוכנים לעשות זאת יוכלו לחיות בכבוד (כן, ואפילו אז הם יכולים להיעזר בידיים עובדות מחוץ לארץ).יש חשיבות לשימור חקלאות במידה מסויימת וישראל מפקחת די יפה על הכמויות, לדעתי לא יותר מידיד ולא פחות מידי. כן ליישב את הנגב או לא - לצערנו זה לא עניין של רוצה או לא - אין בארץ כ"כ הרבה מקומות להתרחב אליהם ובשלב מסויים הנגב תהיה האופציה המועדפת להתישבות (אם לא היחידה). מאמינה שיש אפשרות קלה להשפיע על אופי הפיתוח אך לא למנוע אותו. עכשיו לישובים אקולוגיים - עוד לא המצאנו ישוב אקולוגי שאינו משפיע על הסביבה אבל עדיין מקבל מים וחשמל זורמים. אני מאמינה ראשית בצמצום הנזק ככה שטרנד הישובים האקולוגיים הוא כן לטעמי, גם אם אני לא רואה את זה כ-הפתרון, אבל מעדיפה את זה על פני פיתוח ישובים חדשים שלא יתחשבו בסביבה. ונקודה אחרונה - על חקלאות אורגנית/ביולוגית שמעת? גם אותה לא היית מסבסד? המלצתי לחגית - קחי החלטות אחת אחת. החלטת על המיקום (אזור דרום), החלטת על האופי (כמות קטנה של אנשים ושקט?), עכשיו - קיבוץ, מושב, או עיר? הייתי מציעה לקחת אוטו ושבוע חופש וללכת להיות לפחות יומיים בכל אחד מהמקומות האפשריים. הלב כבר יעשה את שלו... - נסי לטייל בין השכונות, לדבר עם אנשים מקומיים, לקבל את האוירה האמיתית של המקום ולא להסתכל רק על הקנקן. לי - מגורים בקיבוץ/מושב עם מספר אנשים קטן נראה קצת קלסטרופובי. אבל כמובן - כל אחד והעדפותיו הוא. אם כולנו היינו חושבים אותו הדבר היה משעמם...

siviva יקרה

זה לא רלוונטי לפורום ולכן לא ארחיב, אבל כחד הורית (ולמרות זאת- לא פרזיטית, לא נצלנית, לא גונבת גברים נשואים ולעומת זאת כן תורמת, כן חברותית, לגמרי ראש גדול ומוצלחת באופן כללי
) עדיין אני הסחורה הכי לא רצויה בקיבוצים... כך שהרעיון של לטייל ולהחליט לא רלוונטי לי, אלא אם כן יקום פה קיבוץ נועז ומתקדם שמוכן להתאתגר עם מישהי כמוני...

לא רק את "בלתי רצויה שם".

"יפי הבלורית והתואר" נמנעים מלקלוט אליהם יוצאי מזרח, בעלי דעות שונות, וכמובן שחרף רוממות השמאלנות שבגרונם, גם לא אזרח ערבי אחד.

וזה מזכיר לי ../images/Emo4.gif

שבקיבוץ מסויים שלא אזכיר את שמו מתוך תקווה שאולי יש שם כאלה שדעתם שונה, אמרה לי רכזת הקליטה "גם חולניים אנחנו לא מקבלים..."

siviva

New member
נקודת האור:

טוב, נו אז לפחות את לא חולנית!! זה יפה, באמת.
אני לא יודעת מה בדיוק 'יעשה לך את זה' אבל אם את מרגישה דחייה מהדרך בה החלטות מהותיות נלקחות בקיבוץ מסויים (כמו תהליך בחירת חברים)- שווה לחשוב אם באמת היית נהנית לגור שם. על אילת כעיר שקט אני תמיד ממליצה בחום.

לא רוצה עיר !!

אני חייבת לראות אדמה מול העינים... ומקום לבע"ח (יש לנו המון). אבל אולי זה זמן למסר פרטי אלייך... בדרך...

הגליית והרחקת יהודי צפון אפריקה

ושתילתם בארץ גזירה היא אכן מפגע חברתי. בן גוריון המפא"יניק השמאלן כנושא מורשת סטאלין וכחיקוי לפיתוח סיביר ומזרח רוסיה, החליט כמוהו באופן שררתי להתעלם מרצון הציבור וחופש האדם וזכויותיו ולהרחיק את עולי צפון אפריקה וליישבם בארץ גזירה. ובכך פגע בהם ויצר מפגע חברתי ואנושי לדורות מספר. אם נתעלם ממורשת סטאלין והקולחוזים וחקיינות אירופה הנכנעת ללובי המיליטנטי הערבי או החקלאי, אין שום הגיון אקולוגי ואנושי לסבסד ענף כלכלי הדורש את שלושת הרכיבים שכה חסרים אצלנו: קרקע זולה ובשפע, מים זולים ובשפע, וידיים עובדות זולות ופשוטות. כתוצאה מסבסוד וכניעה להסתה החקלאית ודקלומי הפזמונאים על האיכר החורש וגאוות המגל והפטיש, רוב אוצרות הטבע של ארצנו נגזלו ע"י קבוצה אליטיסטית של אידאולוגים לכאורה אך רודפי בצע מזהמים וסוחרי נדל"ן ומשעבדי תאילנדים למעשה. ורוב העם נאלץ להדחס במבני קומות חוסמי אויר ונוף, הרחק מעץ צל פרטי וקצת דשא לילד, וכל זאת במחיר גבוה וזיהום גבוה לא פחות. יש בארץ שפע של מקומות להתרחב, אלא ששם מטילה הפרה הקיבוצנית את צואתה הזורמת אל הנחלים ומשם אל הכנרת ומקורות המים. אם נבטל את זכויות הייתר של בעלי האחוזות, ונחזיר את הקרקע לעם היהודי, יוכל כל זוג צעיר לבנות את ביתו צמוד הקרקע במחיר שווה לכל נפש. אך אם נתעקש להחיות באופן מלאכותי ענף כלכלי ע"י סבסודו, נאלץ כל כמה שנים להפריש עוד עשרות מליארדים לשמיטת חובות של יוסקה ומוטקה יפי הבלורית והתואר. ונאלץ לתמוך במשפחות רבות המגיעות עד פת לחם בשל יוקר הדיור והמשכנתא המעיקה. סבלם של ההמונים באירופה בזמנו הביא למהפכה אגררית, כאשר חמישה אחוז מהצרפתים שלטו על רוב אדמות המדינה הציבור יצא בקלשונים והפעיל את הגילוטינה. בארצנו עתה המצב אבסורדי עוד יותר, פחות משלושה אחוז מהאוכלוסיה, ברובם שמאלנים מכורים, שולטים על רוב הקרקע והמים, והתקשורת מצליחה לשטוף את מוחם של בני העם ולהציג זאת כאילו "אין ברירה". ובכן יש ברירה, זול יותר ופשוט יותר להביא את הבננה מתאילנד מאשר להביא את הפועל משם כדי שיקטוף כאן את הבננה עבור הבולשביק המקומי. אקולוגי פי כמה להביא קילו אחד של עגבניות מטורקיה מאשר לגרור טון שלם של מים כדי לגדל כאן את העגבניה ע"י האכר הטורקי שנקרע ממשפחתו. ואקולוגי פי כמה לגדל את ק"ג התירס ולהביאו ממקסיקו ולא לשנע לכאן שני ליטר דלק כדי להתפיל מ"ק מים כדי לגדל את התירס כאן באמצעות סובסידיה ודולרים אמריקאים. הצלחנו להגמל מהשטות של "עשה במו ידיך". ישראל ויתרה על הטפשות והבזבוז עתיר הגאווה של ייצור הסוסיתא, או המטוס מתוצרת מקומית. גם מפעלי הסוכר המסובסדים ומתפרות אתא נסגרו ברוך השם. הגיע העת להעביר את ההגיון הכלכלי והתבונה האנושית גם לתחומים נוספים. עלינו לתמוך רק בענפים שיש הגיון כלכלי ואקולוגי להקיימם בארצנו. וחקלאות, כמו כריית פחם או ברזל אינה מתאימה לתנאי ארצנו. ויש לחדול להרוס את חיינו כולנו כאן בשל השמרנות והדקלום הבולשביקי הוותיק.

מדהל ה1

New member
בואו נתישב כולנו

באו נתישב כולנו בבית קומות אחד ענק במרכז תל אביב נפנה את השטחים הפתוחים לבר שישטלת מחדש נחסוך המון אנרגיה בלסוע לקרובים מפני שהם יגורו באותו בנין. נחסוך חשמל עקב קיצור הקווים ונחסוך מים מפני שלא יהיו שדות וגינות להשקות אותם פשוט חזון אחרית הימים רק אני לא יודע אם זה גהנום או גן עדן

זה בערך המצב היום

רוב העם דחוס במגדלי קומות, והפרה הקיבוצנית מקבלת מאה דונם ויותר כדי להטיל עליהם צואתה, והקולחוזים גוזלים עשרות אלפי דונם כדי לשעבד בהם את התאילנדי ולרסס ולהרעיל את האויר והמים.

Stilletto

New member
רעיון גדול !!!

וכאשר כל התפרנים יתרכזו בבית דירות ענק, יהיה מקום לשונאי קיבוצניקים להקים בית קטן ופרטי עם גינה ונענע. המרחק בין הבתים הקטנים והיפים יגדיל את אורך קווי החשמל המים והביוב וכל מה שגאוננו הטיל כאבן ריחיים על התיישבויות אקולוגיות (תאורה, תחבורה, קווי חשמל), יפסיק ויעלם כלא היה. היות ותושבי ארצנו משופעים בכסף (התפרנים בבית הדירות ההוא...) , בתים קטנים עם עץ לצל וגינה לנענע, יהיו לנחלת הכלל. המדינה תצא נשכרת כי אז לא תצטרך לסבסד אף אחד ופשוט תנצל את הנפט הזהב והאורניום על מנת להחליפם בלחם, ירקות, ומים. מקומות כמו שדרות ואופקים יסגרו ותושביהם יעברו לבתים הקטנים עם הנענע, ובכל בוקר ינשק בוסקילה את אישתו לפני שהוא עושה דרכו למפעל ההי טק במכונית החדשה שהוא קנה. חברים, מה כל כך רע בתכנית הזו ??? תנו לאיש קצת יד חופשית ואנו מסודרים. סטיל... תתארו לכם מה היה קורה אם לפני 70 שנה היו בן יאירים במקום קיבוצניקים...

הירקון היה זורם, והקישון היה נקי.

אלמלא הקיבוצנים והבולשביקים הדורסניים, הכנרת הייתה מלאה בדגה, וריסוסי הכותנה לא היו פוגעים בתוחלת החיים. לא היו מייבשים את החולה, ונחל חדרה וגם נחל התנינים לא היו הופכים לתעלות ביוב מצחינות. אם לא היו בולשביקים ממשיכי מורשת סטאלין בארצנו, ההפרטה הייתה מגיעה להישגיה כבר לפני חמישים שנה. וישראל הייתה הופכת למעצמה כלכלית כראוי לבני העם היהודי, עם שבכל מקום בו פעל באופן חופשי העצים ושיבח את הכלכלה והתרבות. אלמלא הזרמת המליארדים לכיסי משעבדי התאילנדים, רמת החיים של תושבי ישראל הייתה גבוהה, הירידה הייתה נעצרת, והציונות הייתה צומחת ובריאה. אלמלא מסירת רוב קרקעות המדינה לידי קומץ סוחרי נדל"ן בולשביקיים, כל זוג צעיר יכול היה לרכוש בית צמוד קרקע בין אשדוד לחיפה במחיר נמוך ללא השתעבדות למשכנתא מעיקה ומאכלת. עיקר הבניה בארץ הייתה מתחת גובה עצי הצל שסביב הבית, וגם הילד של בוזגלו היה זוכה לראות פרפר ופרח, ולא רק הפרה של יוסקה ומוטקה. ובאיזורנו שלנו, אלמלא שליטת כמה קיבוצנים על מליוני דונם שסביבנו, לא היינו צריכים לשלם אתנן למועצת הקיבוצנים כדי לקבור את הזבל בתמנע, ולא היינו נאלצים לשלם להם עבור השימוש במי הביוב. וכמובן כלובי זיהום המפרץ לא היו מסכנים את חיינו כאן בעיר. כן, מותר גם לבוסקילה לנשק את זוגתו, מותר גם לתינוק של אמזלג לשכב על הדשא בבית ההורים.

the band member

New member
המתנחלים שלך הם רומסי הציונות

הפרזיטים השפלים האלו שקוראים לעצמם ציונים מכפישים את הציונות! בלי התנועה הקיבוצית (מה הקטע של "קיבוצנים"?!) לא הייתה קמה לך מדינת ישראל. אתה חושב שעם תנועות קפיטליסטיות מדינת ישראל הייתה יפה יותר?! הצחקת אותי!

למעלה