עשיתי שוק

פברואר2

New member
עשיתי שוק ../images/Emo13.gif

ורציתי לשאול... אלה שלידי, הסתכלו על הירקות כאילו היו לפחות ד"ר למדעי הירקות מה הם מחפשים וממשמשים ולוחצים שם? יכול להיות שאני לא בוחרת נכון את הירקות? (הייתם צריכים לראות איזה מבט תקע בי אחד מהם) איך יודעים לבחור את הבצל/עגבניה'מלפפון/אבוקדו/קישוא/בטטה/גזר/וכל שאר הירקות (והפירות) הנכונים? ולמה עשיתי שוק? הכל בגלל סלט הדלעת של פיקסלר. התמונה טימטמה אותי...לא יודעת למה היא קיבלה מימד מגרה פתאום
(שלא נדבר על כל מיני מימדים אחרים בתחום הזה) אבל אני חייבת לתת ביס בכתום הכתום הזה

noa555555

New member
חובה לברור את הירקות שאת לוקחת ,

מספיק ירק או פרי אחד נגוע וכל השקית נרקבת לך בגללו. אני בודקת כל פרי וירק שאין עליהם מעיכות, נגעים, חתכים וכד. שיראה טוב, לפעמים אפילו מריחה (אם זה מלון למשל, או מנגו) קרוב לאף , מבלי לגעת באף, חציל חובה להרגיש ביד ,חציל כבד מדי גםיעלה לך הרבה יותר וגם יהיה מלא גרעינים , חציל קל יותר טוב לקנות. כנ"ל גם מלון. אז כן - להרגיש את הפירות והירקות ממש ביד ולבחור את היפים שבהם - אחד אחד. (למשל, תוכלי להרגיש אם הפרי לא רך מדי. איך תבחרי מנגו אם לא תרגישי את מידת קשיותו או רכותו? אולי הוא כבר רקוב לגמרי ורך כמו דייסה בפנים? או קשה כמו אבן מדי?, כנ"ל אבוקדו.) כנל פירות הקיץ, אני בוחרת אותם עם רכות מינימלית ולא יותר מדי. ולא פחות מדי גם. לא אבנים, ולא רכים. עגבניות גם כן, כל כך חשוב. צבע, רכות או קשיות. כל זה. בטטה צריך לבדוק שהיא לא חתוכה, יש המון שחותכים ממנה חלקים נגועים ואז לדעתי פחות כדאי לקנות משהו שכבר חתוך. גם הקישואים צריכים להיות קלים ביד. לא אבנים., אבל מוצקים ויפים וחתיכים. מילת המפתח: פירות וירקות חתיכים ומריחים טוב. (ובלי נמשים ונגעים).

פברואר2

New member
אפרופו חתיכים ../images/Emo8.gif

הגודל, העובי קובע? וסליחה שאני לא מוצאת ארגון טוב יותר לשאלה הזו....
מה עדיף? קישואים מלפפונים בטטות דלוריות גדולים ועבים או שאין קשר בין זה לבין הטעם שלהם? (אני זוכרת שפעם הכנתי פשטידת קישואים וזה היה מר נורא - אז איך יודעים מראש?)

../images/Emo8.gif במקרה דנן .....

הקטנים טובים יותר ..... קישואים , מלפפונים , דלורית , חצילים וכל ירק המכיל גרעינים , כשהם גדולים - הם עמוסי גרעינים ולא הכי טעימים . ה"קטנים" טעימים יותר ולו בגלל הסיבה שהם "צעירים" יותר ..... בטטה גדולה בדרך כלל מלאה שורשים וכל הסיבים נתקעים בין השיניים (לכן עדיף קטן ....
) .

פברואר2

New member
אוי אלוהים

עכשיו אני מבינה את המבט שלהם ואני זינקתי אל הגדולים והעסיסיים וכל כך שמחתי שכולם השאירו לי אותם

noa555555

New member
השאלה מצויינת,

פה דוקא הקוטן קובע ולא הגודל. שמעתי את אהרוני אומר פעם שככל שהירק יותר קטן (או הפרי) כך טעמם יותר טוב. אני משערת שזה קשור גם לתחום הנדסת המזון לעשות פירות וירקות יפים וגדולים וחסרי טעם (והשקיה רבה מדי וכד). מימיים. לכן ירק קטן מבטיח יותר טעם לדעתי. פשטידת קישואים יצאה מרה? אולי התכוונת חצילים? כי בקישואין אין מרירות. אלא אם כן אולי שרפת שם יותר מדי בצל או שום? אין מצב שיצא לך מר בגלל הקישואים. בחצילים זה הימור, אבל כדאי לקחת את הקלים ביד, ויש כאלה שעושים להם את ההשריה במלח בישול וניקוז נוזלים לפני בישול. כעיקרון כיום פחות נופלים עם חצילים, משום מה, פעם הבעיה היתה יותר נפוצה. כך שמתי לב.

kdr

New member
לגבי חצילים

מכל מלמדי השכלתי. לחציל יש גם בת זוג חצילה. זה לא היתוש עוקץ אלא היתושה. לחציל יש בקצה השני של הגבעול בליטה קטנה והוא מלא זרעים ולחצילה יש שקע ולה אין זרעים. כיום עם ההנדסה מרבית הגידולים הן חצילות. תלוי איפה שאני קונה ותלוי בפגם החיצוני. לבדוק רקבון או שהפרי'ירק בדרך לרקבון זו חובה. במקרים בהם קולפים את הפרי'ירק, אין חשיבות אם יש איזשהוא כתם, העיקר שלא יהיו עקבות הטלה של זבובים. לפעמים הפרי/ירק נמעך בארגז, לא תמיד זו ערובה לבעיתייות כל עוד אין פגיעה "חודרת". יש פירות כמו הבננה שעדיף לקנות בדרך לבשלות היות וחלק מהבננות מגיעות מגניבה חקלאית לפני הבחלה. אני קונה לרוב בכפרי האזור, מה שמבטיח (במרבית המקרים) טריות ואיכות, לגבי הטעם קשה למצוא מוצרים ללא הינדוס. יש עדיין מגדלים של גידולי "בלאדי" ולא אלה שכותבים על כל דבר "בלאדי". שווה לנסות, הטעם שונה לחלוטין.

BlackMambaa

New member
אני תמיד הקפדתי לבחור את הירקות אחד אחד

עד שהבן שלי גדל קצת, ומגיל שנתיים הוא זה ששם את הירקות בשקית.. ומאז אצלינו בבית נהוג לאמר - מה שיוצא אני מרוצה!!! (ואין מצב לא לקחת אותו לקניות... הוא קורע מצחוק ועושה את זה כל כך הרבה יותר נעים ... אז משלמים בקצת ירקות ופירות דפוקים.. לא נורא)

פברואר2

New member
ותגידו...

לימונים....גם את הקטנים? יש הבדל בין אלה עם הקליפה המחוספסת לאלה עם הקליפה החלקה? וסלט הדלעת...יצא מעולה !!!

למעלה