עשיתי ספירת דם

Hemoglobin

New member
עשיתי ספירת דם

ובתוצאות שקיבלתי, רמת ה- Hemoglobin ורמת ה- Hematocrit היו מתחת לנורמה (12.8 ו-38.4) מה הם התפקידים של הרכיבים האלו? ומה פירוש התוצאות? -תודה מראש

מאיר72

New member
בהנחה שלפי הכתוב בכרטיס האישי שלך

ואתה גבר, אז יש לך אנמיה קלה. אבל רמת ההומוגלבין שלך לפי מה שרשמת כן נמצאת בטווח התקין את רמת ההמטוקריט אני לא זוכר בדיוק אבל גם היא נראת לא רחוק מהטווח. במידה ואת אישה ועשית את הבדיקות בזמן מחזור יש לבצע בדיקות נוספות כשבוע לאחר המחזור. תפקיד ההמוגלובין הוא לשאת את תאי הדם האדומים שיוצאים מהריאות (מכילות חמצן רב) לתאים. המטוקריט - זה נפח תאי הדם האדומים בדם, שינוי (לרוב השינוי הוא כלפי מטה) בנורמה של ההמוקריט יכול להעיד על פציעה/אנמיה. בכל אופן גש לרופא הוא ודאי יודע טוב מאיתנו. רפואה שלמה

Hemoglobin

New member
אני גבר, ומתאושש מפציעה (קלה)

איך אני יכול להחזיר את רמת ההמוגלובין וההמתוקריט לתחום התקין?

מאיר72

New member
קודם כל מנוחה

זה הכי חשוב, תן לגוף להתאושש. אתה יכול להוסיף לתזונה שלך למשך תקופה קצרה, כבד עוף. ותה מאנגליקה סינית שלוש פעמים ביום למשך שבוע. (זה נמכר כמעט בכל בית מרקחת) וכן אפשר להוסיף לזה סוכר.

Hemoglobin

New member
תודה רבה, דבר אחד אחרון:

עוד נתון שחורג מהנורמה הוא ה- MPV - Mean Platelet Volume התוצאה שלי היא 12.3 כשהמקסימום הוא 12 מה התפקיד של הרכיב הזה, ואיפה אני אוכל למצוא חומר מקצועי בשפה העברית המפרט על ספירת דם?

מאיר72

New member
mpv= נפח טסיות הדם בדם.

החריגה אינה גבוה מהנורמה כך שאין לך מה לחשוש כל כך במיוחד לאחר שאמרת שנפצעת (ולכן הערך הזה גם הוא גבוה). דבר נוסף לידעה על נורמות של בדיקות זה - זה ממוצע של טווח רחב מאוד של אנשים, אבל עדין ממוצע ולכן תמיד יש חריגים מהממוצע שדווקא החריגה הזו (בתנאי שהיא קבוע) זה הנורמל שלהם. בקשר לאתר יש את אינפומד

למעלה