עשיתי מחקר.

Darkmatter

New member
עשיתי מחקר.

הרופאים בארה"ב אמרו מזמן שלאמא שלי יש אלצהיימר, פרקינסון, בודי לואי ועוד כל מיני מחלות. אלוהים יודע איך יכולות להיות כ"כ הרבה מחלות בו זמנית. הם טענו בכלל שאת התסמונות שלה יש לעוד בנאדם אחד בעולם. אין לי מושג איך הם הגיעו לכזה דבר. זה נשמע כ"כ טיפשי. בכל מקרה, אף פעם לא קראתי וידעתי יותר מדי על המחלות האלו. והחלטתי לקרוא על זה. וזה היה די מעניין. כל מה שקראתי תיאר בצורה מושלמת את רוב הדברים שקרו לאמא שלי. היו דברים שעדיין היו חסרים, אבל בגדול זה הסביר את זה לא רע. במיוחד המיליון סימפטומים של הפרקינסון פגעו בול- כל אחד מהם , שזה היה פשוט מדהים. בכל סימפטום שהיה כתוב יכולתי לראות את המחלה שלה מההתחלה [עוד לפני שידענו בכלל שהיא חולה] ועד השלב שבו היא עכשיו. לפחות זה נחמד לדעת שיש איזשהו הסבר לכל מה שקרה. מה שכן, יצא לי גם לקרוא שזה גנטי, במיוחד האלצהיימר, ופתאום אני בטוחה שאם אני אגיע לגיל 40 [מה שעכשיו נראה לי די מגוחך ואני די בטוחה שאני לא אגיע עד לשם] אני בוודאות אחלה באחת המחלות האלו. אני פשוט יודעת את זה. ואני חושבת שאלו המחלות הכי נוראיות שיש. כי אתה מאבד לאט לאט ובצורה אכזרית כל יכולת. וכואב לי על אמא שלי, שבגיל צעיר שכזה, לקתה בכל הדברים הכי נוראיים שיש ביחד. וגם קראתי שבסופו של דבר לא מתים מהמחלה עצמה, אלא ממחלה אחרת או פשוט מחנק. וזה גם מאוד עצוב. ולא יודעת למה קראתי את כל זה... חחח...

אשבל1

New member
היי דארקי יקרה

רובנו אבדנו את האמהות וקרובים אחרים בגלל מחלה, ורוב המחלות הן גנטיות, תורשתיות, או שיש גורמי סיכון כאלו ואחרים. אני חושבת שהתחושות שלך, הפחדים והחרדות מלווים רבות מאיתנו, בכל אופן קיימים אצלי. אני חושבת שאין צורך להיות בת יענה, כלומר מה שאפשר לבדוק יש לעשות בדיקות לוודא שהכל תקין וזה מקנה שקט נפשי והרגשה נפלאה, ובנוגע לכל השאר פשוט להיות אופטימים, חשיבה חיובית תמיד עוזרת, ועוזרת מאוד גם מבחינה בריאותית, הלוא כבר הוכח שמתח נפשי מעורר בעיות בריאותיות. אני מציעה לך לעשות מה שאת יכולה על מנת לקבל שלווה נפשית, ובאמת, תנסי לראות חיובי תנסי לראות את האור ולא רק את השחור,(את רואה זה אפילו מתחרז). אז שבת שלום חמודה.

דארקי.

את כותבת "לפחות זה נחמד לדעת שיש איזשהו הסבר לכל מה שקרה ". בתחושת אי הוודאות שנמצאים בה, אנחנו מחפשים לנו את הנחמה שלנו, את הקצת שליטה בתוהו ובוהו. הידיעה נותנת מעין תחושת שליטה מסויימת, כאילו יש איזה סדר והגיון בדברים, זה לא סתם דברים ספוראדיים. מצד שני, לידיעה יש את החסרונות שלה ... לפעמים, התפכחות מאשליה מסויימת. לפעמים, מידע שלא כל כך נעים לקבל, כמו מה שציינת. מצד שני, אני מניחה שמדובר בהסתברויות, והרפואה היום מפתחת בדיקות מקדימות ופתרונות שונים. וגם - אדם אינו יודע מה גורלו. רבים חוששים מאיום עתידי כזה או אחר. ואז? ... אני מניחה שכל אחד מוצא את המשמעות שלו בחייו. אגב, כתבת על המלה בודי לואי - זו פעם ראשונה שאני שומעת עליה. את יכולה להסביר מה זה בכמה מילים?

Darkmatter

New member
Lewy Body Disease

המחלה הזאת היא סוג של דמנציה, כמו אלצהיימר ופרקינסון. הבעיות הקוגנטיביות של המחלה דומות לאלו של האלצהיימר, והבעיות המוטוריות דומות לאלו של הפרקינסון. המחלה לא כ"כ מוכרת, הסיבה למחלה לא ידועה, גם לא התרופה. וזה נעשה גרוע יותר עם הזמן, וגם זה מתקדם מהר יותר מאשר האלצהיימר. זהו בערך... בהתחלה היה לאמא שלי הזיות, שזה התחלת הבודי לואי כנראה. וגם היו לה מן עיוותים מוזרים כאלו בפנים, שזה כנראה מתקשר לתחילת הפרקינסון. בעצם לא יודעת, הבנתי שהכל מתקשר להכל, והכל נשמע כ"כ דומה אז אין לי מושג. ותודה לשתיכן... :)

האניבי1

New member
דארקי יקרה

גם אמא שלי (חושבת שכבר סיפרתי לך) חולת אלצהיימר. העובדה שהמחלה היא גנטית מואד מדאיגה גם אותי, ואני יכולה לשתף אותך במחשבות שלי, לא יודעת אם זה יעזור לך... דבר ראשון אני מכינה את עצמי נפשית כבר שנים לכך שאם אני אקלוט שאני חולה במחלה, אעשה כמיטב יכולתי לגייס את האומץ להתאבד. אני יודעת בוודאות שאני לא רוצה לסבול ולגרום לבני משפחתי סבל, כמו שאמא שלי נמצאת בו כיום. אלה חיים ללא תכלית וללא שום סיכוי להירפא. שנית, במקביל, אני מנסה להחדיר לעצמי לראש את הגישה הפוזיטיבית ולא את הנגטיבית- שבטח אחלה במחלה. אני מנסה לראות את כל הנקודות שבהן אני חייה אורח חיים אחר משל אימי, ולפיכך אולי אנצל מהגזירה- לא כל מה שהוא גנטי חייב שיעבור מאם לבת, זה יכול גם לקפוץ כמה דורות. דרך אגב בטח קראת במחקרים שיש כל מיני דברים שהוכחו שעוזרים- פעילות גופנית ממריצה את מחזור הדם ולפיכך גם את החמצן המגיע למוח, לאכול חסה והרבה, הוכיחו שיש בחסה ובתפוח אדום כל מיני מרכיבים שעוזרים לחימצון אתים במוח. מדיטציה מרגיעה את התדרים במוח ועוזרת להתחדשותם. כל אלו יכולים לעזור במניעה )כמובן לא מבטיחים כלום, אבל אולי...) זה לגבי האלצהיימר, אני לא ידועת לגבי שאר המחלות של אמך. ובקיצור, תנסי לנהל אורח חיים בריא ואופטימי ככל האפשר, זה יעזור מן הסתם לאריכות חייך. אופטימי- למה ? כי תמיד שמראיינים כל מיני זקנים בטלוייזיה שהגיעו לאריכות ימים תמיד (!) הם נראים חייכנים ואופטימיים. אבא שלי שיאריך מימים, הוא בן 82 (!) בריא מפקד וצלול מאוד, הוא בן אדם שלוקח מעט מאוד דברים ללב, ויש לו גישה מאוד אופטימית לחיים, המשפט שלו הוא "יהיה טוב בקיץ חם". אז בקיצור, שווה לנסות האניבי

תודה לך על ההודעה הזאת.

רציתי לכתוב משהו בסגנון, אבל לא היו לי הפרטים. זה היתרון של פורום - אפשר לחלוק מידע רלוונטי. דארקי - מהר להכין לך סלט חסה ולקנח בתפוח אדום!
[ניסיתי כמיטב יכולתי לתרגם את הסלט לתמונות...] אם יש למישהי עוד המלצות, אתן מוזמנות להוסיף.

Darkmatter

New member
בעעע

ממש אין לי אורח חיים בריא ובטח שלא אופטימי. אין סיבה לאופטימיות. ואני לא אוהבת חסה וגם לא תפוחים. חוץ מזה, יש הרבה דברים לא ידועים והכל, ככה שאי אפשר ממש לדעת מה לעשות... ממילא אני לא אגיע לגיל 30 אז זה לא משנה.

ככה את שומרת על עצמך????

דאקרי אני מבינה שתקופה לא קלה עוברת עליך.... זכרי שזו רק תקופה.. וזה זמני.. איתך....

למעלה