עשיתי היום ........

maxima

New member
עשיתי היום ........

סדר במגירותי ומצאתי (לא שלי) כמה פנינים ששמרתי וזה אחד מהם שמאד אהבתי הכתובה (יאיר לפיד) בפני אלוהים בני אדם ובני חוה זוהי השבועה שאנו נשבעים היום לבנות את ביתנו על יסודות האהבה ובו לשמור תמיד זה לזו מקום מקום שבו נוכל לשתוק ולהקשיב לזכור שגם תורך מגיע ועובר לדעת שגילוי הלב יכול גם להכאיב ולגלות בכל זאת לפני שיצטבר למחול על מגרעות ולהילחם בהן ביחד לא להפסיק אף פעם לנסות להשתפר לדעת לבקש סליחה ולקבלה בלי פחד ולהכיר בכך שכל אחד הוא גם אחר למצוא בתוך ליבנו שלווה ואחווה להושיט לזר ולחלש ידנו התומכת לתת לכל אחד משנינו הזדמנות שווה לצעוד בגאווה אך להצניע לכת לגדל את ילדינו בשכל ובמסירות וללמדם להימנע מכל שינאת חינם להכיר להם את יופיה של יהדות אך לקבל גם כל אדם באשר הוא אדם זוהי השבועה אשר היום אנו נותנים בפני אלוהים ובפני כל הקהל ומי יתן ועוד מאה שנים את השבועה הזו לחדש נוכל

magy

New member
רק הוא יכול לכתוב כל כך יפה.....

אוי , היאיר הזה....מה הוא לא יודע?

Sודית

New member
וזה מזכיר לי.....

משפט או פתגם, שאני מאד אוהבת... אהבה שאינה מתחדשת יום יום....מתה יום יום סודית רוצה לחדש.

redredole

New member
וזה מזכיר לי משפט

שראיתי לאחרונה בפרסומת לסרט. כל אחד מת אבל לא כל אחד חי.

פעם שאלו את יאיר לפיד איך הוא כל כך

שונה מאביו שכידוע הוא ניצול שואה. והוא ענה שלאביו לא היה אבא כמו לו עצמו ולכן הוא פטור.

B T1

New member
כל אחד והלפיד שלו.

אישית אני מעדיף את לפיד הזקן, שרבים אוהבים לשנוא אותו.

שרונהה

New member
והנה כתובה אחרת.....

אני משכתבת מתוך הספר "שיחות עם אלוהים" מאת ניל דונאלד וולש, (מומלץ) את הכתובה שכתבו ניל ואשתו: אנו נכנסים לקשר הנישואים הזה לא מסיבות של ביטחון.... הבטחון האמיתי היחיד אינו טמון בקניית בעלות על מישהו או בהיותו שייך למישהו... אין לנו לא דרישה או ציפיה ואפילו לא תקוה שמה שאנו חושבים שאנו צריכים בחיים יסופק על ידי האחר.... אנו נכנסים לקשר זה תוך ידיעה שכל מה שאנו זקוקים לו בחיים.... כל האהבה....כל החוכמה.......כל התובנה....כל העוצמה.....כל הידע.... כל ההבנה......כל הטיפוח.....כל החמלה וכל הכוח......שוכן בתוכנו... איננו נישאים זה לזה בתקוה לקבל את הדברים הללו, אלא בתקוה להעניק את המתנות האלה, כדי שלשני יהיה עוד מהם בשפע..... איננו נכנסים לקשר הנישואים הזה כאמצעי להגביל, לשלוט, לעכב או לכבול זה את זה בכל דרך שהיא.... איננו רואים את הנישואים כדבר שיוצר מחוייבות...... אלא כדבר המעניק הזדמנויות.........הזדמנויות לצמיחה, הזדמנויות לבטא את יכולת הנתינה שלנו..... הזדמנויות לביטוי עצמי מלא להעלאת חיינו לרמת הפוטנציאל הגבוה ביותר שלנו.... תהיה בינינו אחדות ולא רכושנות... יהיה בינינו חיבור אך ללא הגבלה... כי את האהבה אי אפשר לרכוש או להגביל, ואת הנשמה אי אפשר ללכוד..... בספר מתוארת גם הטקסיות..... וזה יפה מאוד.... שרונהה

magy

New member
הנייר זוכר הכל.....

אנשים, פחות. מי זוכר את ההבטחות שנרשמו על נייר לפני עשרים, שלושים שנה? כותבים ברגעים של אושר עילאי...של התרוממות רוח... אף אחד לא לוקח בחשבון את השינויים שחלים בנו עם השנים. מעטים מקיימים את הכתוב מתוך מחוייבות עמוקה של עצמם, לעצמם. מעטים מכבדים את מה שכתבו. הדבר די דומה לשתי רכבות שיוצאות ביחד מאותה תחנה....... לא תמיד מגיעות שתיהן באותו זמן לאותו יעד....... שלא לדבר על אנשים.....

maxima

New member
מה שקורה ....

בדרך כלל זה לא שיש צמיחה משותפת אלא מלחמת כוחות ואגו. ואז כל השבועות נשכחות.

תמשיך לחפס במגרות זה נפלא...

אולי יש עוד הפתעות..... שיר באמת נפלא מדי פעם לפרסם שוב ושוב אולי זה יעזור.......... למצב שלנו היום

למעלה