עשיריות לפולין

Uranium

New member
עשיריות לפולין

שלום אנשים.. יש לי קצת מקרה מוזר פה ואני חייב שמישהו יעזור לי פה... רק רציתי לדעת משהו כזה... נכון לפולין יוצאים הילדים בעשיריות... אז רציתי לדעת אם מישהו יודע אם ניתן לפי החוק להוציא לידים באחד-עשיריות... כיאלו אם יש אפשרות נדירה כלשהי שנהיה 11 ילדים בקבוצה במקום 10... יש מצב לדעתכם?

Uranium

New member
נ.ב. -

האם המחיר של המשלחת לפולין (כפי שידוע לי זה 1500 דלור) הוא מחיר קבוע בכל הארץ? או שזה שונה בבתי ספר? ומישהו יודע כמה זה בדיוק עולה??

sivosh

New member
לא הבנתי כל כך מה זה אומר

אבל במשלחת שלנו, יצאנו 128 חבר'ה.. והמחיר לא זהה בכל הארץ, אני (ההורים וסבתא) שילמו 999 דולר! ומישהו שאני מכירה שיצא בשנה שבא אני יצאתי הם שילמו רק 800 דולר תלוי בבתי מלון במה מביאים בארץ כמה ימים ואם ממשיכים למדינה אחרת תלוי בהרבה גורמים...

מדריך1

New member
עשיריות לפולין

אורניום שלום היציאה לפולין אינה מותנית בעשיריות , אלא, בגודל הקבוצה כולה. על פי חוק,אוטובוס ליציאה חייב להיות לפחות 28 אנשים ולכל היותר 50 איש לאוטובוס. כאשר מספר המבוגרים היוצאים הינו מוגבל והינו יחסית למספר בני הנוער. כל מי שנוהג אחרת עובר על החוק. החודש יוצא חוזר מנכ"ל המיוחד כולו לפולין. שם נמצאות כל התשובות. המחיר המקסימלי , אשר , נקבע על ידי המדינה הינו 1087 דולר לבן נוער ואסור לגבות יותר. ניתן רק לרדת מסכום זה על ידי משא ומתן עם חברת הנסיעות. וגם כאן יש סייגים- אושרו רק 9 חברות הרשאיות להוציא בני נוער לפולין. המידע הזה נמצא בכל בית ספר.

Uranium

New member
הבעיה שלי היא -

שאני לא לומד בבצפר בארץ ואני רוצה להצטרף לקבוצה של בצפר כלשהו לטוס לפולין... האם זה אפשרי? כי אני מכיר חברים שלי שהצטרפו למשלחת של אותו בצפר והם היו מבצפר אחר... האם גם אני יכול? בוא נגיד את זה ככה - אני לומד וגר באוסטרליה וזה עולה המון המון כסף מפה... ואני מגיע במרץ אפריל לארץ והקבוצה של הבצפר הקודם שלי יוצאת לפולין באותו הזמן... חשבתי שאולי יש אפשרות שאני יצטרף אליהם למרות שאני לא איתם בבצפר...

מדריך1

New member
הצטרפות

פורמלית זה לא ניתן. מציע לך לפנות למנהל ביה"ס, ואם הוא יאשר את יציאתך עם המשלחת של בית ספרו , כדאי שהוא יבקש את אישור מטה פולין. קיימת כאן בעית ביטוח, ובעית אישור בטחון. מצד שני אולי כדאי שתצטרף למשלחות נוער היוצאות מאוסטרליה למצעד החיים בדרך כלל הם מגיעות אחר כך לארץ.

Uranium

New member
אבל...

למה צריך את אישור מטה פולין?? כשאני בארץ אני נחשב שאזרח ארצי לכל דבר... רק שאני לא הולך לבצפר... יש לי דרכון ישראלי וכל זה וחברה שלי שמצטרפת לבצפר שלא שלה אמרה שלא ביקשו ממנה שום אישור או אישור ביטוח כלשהו מהבצפר שהיא מנצאת בו... רק המנהלת הסכימה וההורים חתמו והכול טוב ויפה... לא"?

Uranium

New member
עוד שאלה עוד שאלה

נכון יש את ההדרכות והפעולות שעושים לפני הטיסה לפולין?? אז תגידו... זה חובה להיות בהן או שיש מצב נדיר כלשהו שתהיה אפשרות להעדר מהן?

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo9.gif

תשובות לשאלות שלך אין לי, מזל שיש לנו מדריך בפורום..

מדריך1

New member
הצטרפות

כל מערכת החינוך בארץ כפופה להוראות חוזר מנכ"ל. על פי הוראות היציאה לפולין, רשאי ביה"ס להוציא רק את תלמידי בית ספרו. באם תלמיד בי"ס אחר רוצה להצטרף, על-ההורים להסכים בכתב, על המנהל המקבל את התלמיד להסכים, על המנהל של התלמיד לכתוב למנהל המוציא שהוא מסכים ועל המנהל המוציא לאשר בכתב שהוא מקבל אחריות על התלמיד שלא שלו. מסובך, נכון וזה עוד לא הכל. בטוח תלמידים יש רק לתלמידי בתי ספר הלומדים כאן. מי שאינו תלמיד אין כל ביטוח. אני אם הייתי מנהל לא הייתי מוכן לקבל אחריות על מי שאין לו ביטוח. אין זה קשור לדרכון אלא למצב הסטטוטורי של התלמיד. מעבר לכך, יש חובת הכנה ליוצאים, כ-40 שעות הכנה לפחות. אלה החוקים וההוראות, מי שלא מבצאם עובר על החוק. מקוה שעשיו מצבך יותר ברור.

למעלה