עשיית נפשות ל Advanced Squad Leader

rnsh

New member
עשיית נפשות ל Advanced Squad Leader

שלום לכולם,

חלפו כמה שנים מאז שכתבתי בפורום בפעם האחרונה. אנחנו קבוצה קטנה שמשחקים כבר שנים את המשחק Advanced Squad Leader ברחובות ובירושלים, ונשמח להרחיב את השורות. למי שלא שמע, מדובר במשחק מלחמה ברמה הטקטית המשחזר קרבות יבשה ממלחמת העולם השנייה. מדובר במשחק מלחמה (יותר נכון במערכת משחק) מאד מציאותי, מדויק מבחינה היסטורית, ומפורט, אך יחד עם זאת גם מאד כבד מבחינת היקף הפירוט והיקף החוקים. למרות מורכבות החוקים, המשחק עצמו "זורם" ומותח מאד, ויש מעורבות של השחקנים בכל שלב ושלב. ישנה קהילה של אלפי שחקנים בעולם, ומתקיימות תחרויות רבות המוקדשות למשחק זה מדי שנה באירופה ובארה"ב (אני אישית השתתפתי ב- 4 תחרויות באירופה). המשחק מיועד לחובבים מושבעים של משחקי מלחמה ובעלי זיקה להיסטוריה צבאית, שרוצים להתנסות במשחק מציאותי ומגוון מאד ושמוכנים להשקיע זמן בלימוד החוקים.

ycyclop

New member
משחק מעולה

יש לו כמה יתרונות וכמה חסרונות
החסרון הבולט:
עקומת למידה די מטורפת חוברת חוקים בסיסית של 200 עמודים למרות שניתן להתחיל לשחק עם לימוד של כ-50 עמודים מתוך החוברת אבל צריך מישהו שמכיר את המשחק שיכול להגיד לכם מה באמת צריך ללמוד על מנת להתחיל. בשביל זה יש ASK starter kit #1,#2 על מנת לעזור ללמוד
היתרון הבולט:
כמות מדהימה של קרבות כך שמי שחובב משחקי מלחמה לאור כמות סוגי הרכיבים שיש במשחק יכול להיות שזה המשחק היחיד שתצטרכו.
מה שעוד יפה שישנם קרבות שניתן לסיים בשעה (בהנחה שלא נתחילים לחשוב עד זוב דם)

אייני

New member
בחיי, אני ממש סקרן

מי לעזאזל ראה חוברת של 200 עמודים מולו ואשכרה היה לו כוח להתחיל לקרוא וללמוד הכל?! כאילו, שיחקתי בwar of the ring, שיש לו חוברת שהיא 50 עמודים והייתי צריך לקרוא אותה כמה וכמה פעמים כדי לזכור (בכל זאת, 50 עמודים זה לא מעט), אז 200 עמודים?! איך בכלל היוצרים של המשחק העיזו לייצר דבר כזה?XDDDDDD

rnsh

New member
תתפלא, אלפי אנשים עשו זאת

לא מדובר במשחק שמשחקים פעם אחת או אולי חמש פעמים וזהו. למי שכבר נכנס לעניין, מדובר בתחביב בפני עצמו. יש מאות קרבות שניתן לשחק ע"פ אותה מערכת חוקים, בכל זירות הלחימה במלחמת העולם השניה, וכל קרב הוא משחק בפני עצמו. יש מעל 60 לוחות משחק שניתנים לסידור באינסוף קומבינציות כך שניתן לדמות כמעט כל תא שטח אפשרי. יוצרי המשחק ( במקור חברת Avalon Hill ז"ל) באו ממסורת של משחקי מלחמה "כבדים" כמו Third Reich, Squad Leader, סדרת Panzerbliz ועוד רבים וטובים, והמשחק הזה היה אמור להיות ספינת הדגל של החברה. כיום זכויות ההפצה של המשחק נמצאות בידי חברת mmp, שנוסדה ע"י חובבי המשחק כדי להמשיך להחזיקו ב"חיים" לאחר ש Avalon Hill הפסיקה להתקיים.

אייני

New member
זה ממש לא עניין של לשחק פעם אחת או חמש

יש לי הרבה מאוד משחקים שאני משחק בהם הרבה פעמים - אבל לכל משחק כזה, אפילו מהפופולריים ביותר שלי - יש תקופות של "שקט", שאין לך כוח אליו או שאתה לא מצליח לארגן אנשים, או שסתם אין זמן לשחק. והבעיה במשחק כמו שאתה מציע הוא שכל תקופת "שקט" הכי קטנה (נגיד חודש) - אתה והחברים שלך כבר תשכחו חלק מההוראות (בכל זאת, 200 עמודים!) ואז תצטרכו לעבור את הסיוט של לקרוא את כל החוברת מהתחלה...
ככה שהדרך היחידה באמת להנות מהמשחק הזה היא או לחרוש אותו בצורה מטורפת על ההתחלה וככה לקוות שתצליחו לזכור את ההוראות גם אחרי תקופות שקט, או להקפיד לשחק בו פעם בשבוע שבועיים, ואז זה כבר פחות מרגיש לי משחק לכיף ויותר מרגיש לי כמו אימון רציני כזה...

Geeks Israel

New member
200 עמודים? זה של טולסטוי או משהו?

זה צריך להיות המשחק הטוב בתבל בשביל שיהיה לי כוח לשבת לקרוא 200 עמודים של חוקים.

rnsh

New member
יותר ממאתיים עמודים

אם לוקחים בחשבון גם את החוקים המיוחדים למערכת סטלינגרד, או הקרב על הבליטה, או מערכות נוספות המיוצגות במשחק. אבל לא צריך ללמוד הכל בבת אחת. ריבוי החוקים דווקא מאפשר גמישות במשחק עצמו, כי החוקים מכסים כמעט כל פעולה אפשרית בשדה הקרב, כך שלשחקן יש מגוון עצום של פעולות שהוא יכול לבצע בכל רגע נתון, והוא לא מוגבל למספר קטן של פעולות שחוקים מצומצמים מאפשרים. וכן, יש רבים שסבורים שזה אכן המשחק הטוב בתבל, לפחות ככל שמדובר במשחקי מלחמה. אני לא מכיר הרבה משחקי לוח שקיימים מאז 1987, ועדיין מחזיקים קהילה פעילה של אלפי חובבים ברחבי העולם, שממשיכים לצרוך הרחבות חדשות של המשחק.

אייני

New member
לא צריך כמות כ"כ פסיכית של חוקים

בשביל גמישות במשחק... יש הרבה משחקים שיש לך הרבה מאוד אפשרויות לשחק בהם והם משתנים יפה יפה ממשחק למשחק - ואין בהם כזאת כמות פסיכית של חוקים.

(ובלי קשר, טליסמן יותר וותיק (מ83' אם אני זוכר נכון) ועדיין משחרר הרחבות חדשות ומחזיק קהילה גדולה, סביר להניח שאפילו יותר מהקהילה של המשחק הזה. וטליסמן זה חרא משחק. ככה שזה לא מדד מוצלח לטיב
)

ycyclop

New member
עוד קצת רקע לאנשים

בעבר היו שלושה משחקים:
squad leader
cross of iron
crescendo of doom
שיטת הלימוד היתה אחרי שלמדת את ה-15 עמודים הראשונים של SL אפשר היה להתחיל לשחק ואז כל scenario נוסף היו נוספים 2-3 עמודים (חוץ מחוקי הטנקים שהיו יותר). כאשר הוסיפו את שני המשחקים הנובפים התחילו לשנות עוד ועוד את חוקי הטנקים עד שהיה צריך לעשות ממש סדר והוציאו את את ASL אבל הורידו את היכולת של ללמוד את המשחק בצורה הדרגתית. בשביל אחרי כמה שנים הוציאו את ASL starter kit #1, #2, #3
קצת על המשחק: ישנם צבאות של ארה"ב, גרמניה, רוסיה. אילו הכוחות הבסיסיים אם אני זוכר נכון, אבל יש הרחבות שכוללים את הכוחות האטלקים, הצרפתים, היפנים שזה כמובן כולל את הטנקים, וכל סוגי כלי הנשק שכל צבא כלל (לדוגמא לביורים, לצבא הגרמני, רימונים, נשק קל, נשק אוטומטי, מטעני צד, מכשירי קשר, כל מה שרק תוכלו לחשוב עליו יש שם) ולכן המורכבות של המשחק. התנועה מורכבת כולל לקחת בחשבון כל סוג מחסה (בורות שנוצרו מאש ארטילריה, תנועה בביוב, תנועה מאחורי קירות, תנועה בבנינים עם יותר מקומה אחת.
המשחק כולל כמות אדירה של הרחבות ושל scenarios כך שבאמת ניתן לשחק משחקים קצרים וארוכים. לי לצערים כבר מזמן לא יצא לשחק והמשמעות היא שפשוט אחרי כמה שנים שוכחים את החוקים במשחק כזה מורכב. הרעיונות תמיד זוכרים, אבל הפרטים הקטנים, מתי מי מקבל +1 אבל אולי יום אחד אני אחזור אליו

למעלה