עשיות ותרגילים ליצירת גיבוש פנימי

• פותח הנושא o fri
  • פורסם בתאריך

o fri

New member
עשיות ותרגילים ליצירת גיבוש פנימי

ורציפות. אשמח לרעיונות. (בקרוב אוסיף גם משלי)

נלאם

New member
למשל:

לתרגל כל יום פעולה אחת זהה שאי אפשר לעשות אותה מתוך היסח הדעת (כתיבה למשל או כל סוג של מדיטציה) במשך זמן קבוע (10 דקות? שעתיים? תלוי כמה צפוף לך בחיים) על פני תקופה ארוכה מאוד (עדיף על פני כל החיים או לפחות שנה) משהו בטוח יתחיל לתתגבש בפנים...

kung fu

New member
את יכולה קצת לפרט?

לפרט על התוצאה שאת רוצה להגיע אליה...? את רוצה גיבוש בין קבוצות אניים? גיבוש של אניים מסוימים? גיבוש של כל חלקי היישות? רציפות...מאיזו בחינה? שיהיה מישהו רציף בתוכך שאחראי על הכל? לסיכום, לא רשמתי תרגילים, כי לא הבנתי עדיין לאיזה תוצאות את רוצה להגיע

נלאם

New member
"אניים"

נראה לי שהכוונה לסוגי ה"אני" השונים. יש "אני" שרוצה להתפתח ולהתגבש, יש "אני" שרוצה לרבוץ בשמש, יש "אני" שרוצה למשל לצאת לריצה קלה בחוץ, ויש "אני" אחר שמייד מבטל אותו ונשאר בבית מול הרדיאטור וככה רצונות שונים מושכים לכיוונים שונים מה שמפזר את כוח הרצון לחלקיקים לא יעילים.

kung fu

New member
זה נועד רק עבור עופרי (התשובה שלי)

אני לא רוצה לכתוב פה הסברים על זה, כי זה רק יכול לתת מידע מוטעה ושגוי.

o fri

New member
אני רוצה לפתח

יציבות, יכולת התקבעות והתנגדות.

o fri

New member
אני רוצה למצוא

איזשהו חלק או משהו שהוא קבוע, ולהיות יכולה להתחבר לשם באופן קבוע ורציף.

במציאות אים שום דבר "קבוע" חוץ מ-

המוות. זה הדבר הוודאי היחידי ביקום. כל דבר אחר הוא תוצר של תירגום, אשליה, דעות קמודות (כל הדעות הם קדומות). לחיות עם מודעות למוות ו"להתייעץ עם המוות" זה כנראה מה שאת מחפשת... אבל אני חייב להזהיר אותך שזה לא תרגיל, זו דרך חיים.

charlila

New member
הפתיעי את עצמך, בפרקי זמן לא קבועים

ולא מוחלטים מראש, בעשיית פעולה בלתי צפוייה לחלוטין וכש"תתקדמי" קצת, בחרי דברים יותר פרועים - "מסוכנים" (כל הסכנה שיראו אותך ומה הם יחשבו... אבל אל תזלזלי!)

kung fu

New member
אשמח לנסות לעזור לך בזה

פנים מול פנים, לפני או אחרי שיעור. יהיה לי בהרבה יותר קל ופשוט
(עוד לא הבנתי מה את רוצה לפתח, אז פנים מול פנים יהיה לי קל להבין, וגם לעזור לך בזה)

למעלה