עשיה ללא עשיה,

orli997

New member
עשיה ללא עשיה,

אחת הטעויות הנובעות מחוסר הבנה היא שאנשים פועלים על פי האמונה שאתה מקבל את מה שאתה רוצה בחיים על סמך מה שאתה עושה. או דרך הפעולות שאתה מבצע. רוב האנשים מאמינים שהעשייה או הפעולה היא שגורמת לדברים להתרחש. אולם, רוב הפעולות גורמות לך ליצור דווקא ברברס...הרשו לי להסביר. הסיבה שאנו שמים דגש רב על פעולות היא מפני שאנו לא מבינים את כוח המחשבה שלנו. אם תנתח זאת, 90% מהפעולות שאנשים עושים הן ניסיונות שבאים לתקן ולפצות על מחשבות שגויות. הפילוסוף הסיני לאו צ'ה אמר: "בתרגול של הדרך, כל יום משהו נשמט. פחות ופחות אתה צריך לכפות דברים עד שלבסוף אתה מגיע ל"אפס מעשה" כאשר שום דבר לא נעשה, לא נשאר דבר שצריך לתקן." מה שהוא מדבר עליו זה "עשייה ללא עשייה". הבעיה היא שרובנו עסוקים ב 'עשייה' . לרוע המזל רוב 'העשייה' שלנו מלווה בקשיים. בעולם המערבי אנו מותנים להיות בעלי אופי של מבצעי-פעולות, כך שאנו נותנים ערך רב לעשייה, אנו כלכך עסוקים בפעילות ולא שמים לב לכך שכל ה "לעשות" הזה גורם לנו ליצור דברים בצורה הפוכה - ברברס. רוב הפעולות שלנו מקורן בפחד, דאגה או ספק מפני שאנו מאמינים ששום דבר לא יקרה עד שלא נעשה משהו. במילים אחרות אנו מנסים לכפות את הרצונות שלנו במטרה להגשים אותן דרך פעולות. אם החלטתך לעשות הינה דומיננטית, אז אתה לא תתרכז במה שאתה רוצה להיות בהווה. זה יגרום לחוסר יצירה מפני שהוויה היא השלב החשוב ביותר בתהליך היצירה http://www.hasod.co.il/articles/DoingWithoutDoing.htm אני בטוחה שזה יעבוד מדי פעם, חחח עד שתתמיע את הפאנטה ותיתחכם לה, קיצור דרך? או בעצם הבנה חדשה אחרת על העשיה שלנו,? מה נראה לכם יש מצב להביא דברים אלי בלי לעשות עבורם?

עוד דרך למכור פנטזיות

פעם יצליח פעם לא ונגיד והצליח השגת את מה שרצית ואז מה? תגלה שזה לא מספק אותך? תשאר עם ריק הזה שכלום לא ממלא אותו? והופ אני רוצה משהו חדש.... and so crawling and the plant's face some insects called the human race lost in time and lost in space and in meaning

orli997

New member
תחשבו שניה על המשפט הזה, יש משהו?

רוב הפעולות שלנו מקורן בפחד, דאגה או ספק מפני שאנו מאמינים ששום דבר לא יקרה עד שלא נעשה משהו. במילים אחרות אנו מנסים לכפות את הרצונות שלנו במטרה להגשים אותן דרך פעולות.

פעולות שמקורן בפחד..../images/Emo126.gif

בטח שבוודאי.... דוגמא? אנשים עובדים במקצועות "מפוארים" משום שההורים רצו אותם כאלה, והלא כל אמא "פולניה" חולמת על בן רופא/עו"ד וכאלה, ויש הרבה שבחרו מקצוע שההורים אוהבים ולא הם.... בגיל או במצב מסוים, הם פתאום מגלים שהם לא ממש נהנים ממה שהם עושים, ועוברים הסבת מקצוע... כך מצאתי לא מעט עורכי דין שהפכו מטפלים אלטרנטיבים
הפחד לאכזב, הניע אותם במקרה זה. פחדים נוספים הם כאמור - פחד מהצלחה או כישלון, פחד מלהתמודד עם מצב שאין ערובה לתוצאה שלו, כל מיני כאלה. מה אתם חושבים? יש עוד ימבה פחדים... מישהו מוכן לשתף?

העשייה מבורכת בעיני../images/Emo13.gif

ואני גם מסכימה עם כתוב. מאידך - יש לנו את מי שיודע לספר לנו שרק בכוח המחשבה, אפשר להזיז דברים ולהגיע למחוז חפצנו. תמיד אמרתי שלמלמל מנטרות חיוביות, ולזמן לנו מציאות בכוח המחשבה, זה אחלה דבר, אבל זה לא עובד ככה. לחשוב חיובי זה סבבה, אבל ללא עשייה, זה לא עובד מבחינתי. וגם הפוך... לעשות ולעשות, ותוך כך לשכוח לעצור רגע ולחשוב מה אני רוצה בעצם, מרחיק אותי מעצמי... אז אני חושבת שה"סוד" הוא בעצם במציאת האיזון, בין לחשוב ולעשות. כבר אמרו פעם, הרבה לפני שמישהו חשב על ה"סוד": סוף מעשה במחשבה תחילה", לא?

למעלה