עשיה / אי-עשיה

עשיה / אי-עשיה

המשך הדיון המרתק עם Wu-Wei... ובכן, יקירתי, אני אתאר קצת את שני הסוגים של אי-העשיה עליהם דיברנו. בעצם, מדובר בשני דברים שונים לחלוטין לא דומים אפילו שקראנו להם באותו שם: "אי עשיה". אני אפרק את הראשון ל-2 וכך יהיו לנו 3 אי-עשיות: אי עשיה (1) הדממת הטורף. ברגע שהטורף מנוטרל דומה כי אנחנו לא עושים כלום דומה כי אין מחשבות דומה כי אנחנו ריקים אבל למעשה אנחנו מלאים עד גדותינו. זוהי אי-עשיה אבל זוהי גם עשיה קולחת אמיתית היוצאת מתוכנו ללא התערבותן של מחשבות. אי עשיה (2) כאשר העושה והמעשה אינם שונים זה מזה כאשר אין פער בין העושה לבין הנעשה כאשר העשיה היא משהו שרואים מהצד אבל לא משהו שחווים כאשר ההוויה שלנו היא ההוויה שלנו ולפעמים היא עושה וזה לא ממש קשור אלינו אז אנחנו עושים מבלי לעשות פועלים מבלי לפעול מתאמצים ללא כל מאמץ... אי עשיה (3) כאשר אנחנו מפסיקים לברוא את העולם או לפחות חלק ממנו מופיעות אפשרויות חדשות. המציאות לא השתנתה אבל אנחנו מפסיקים ליצור ממנה את אותו עולם שקודם יצרנו ממנה. והתוצאה היא עולם חדש אפשרויות חדשות. אין גבול לכוחה של אי-העשיה הזאת. היא חזקה אפילו יותר מהשתיים הקודמות. **************************************************** אוהב, בן

wu-wei

New member
טוב, בנצ´וק, כמה דברים

קודם כל, לא קראתי את הקטעים בשירשורים על הטורף כך שאני מדברת על סמך מה שנראה לי שאתה מתכוון בשם זה(ונראה לי שיש לי מושג לא רע לגבי זה...). (בהמשך אולי אבדוק שירשורים אלה...) אולי אני צריכה שתפרט עוד, בעיקר לגבי האפשרות השלישית, בעיקר לגבי המשמעות המדוייקת והאופן המדוייק של בריאת העולם להם אתה מתכוון. אבל (ואני אומרת שעדיין לא ירדתי לחלוטין לסוף דעתו של עניין זה, כמה דברים עדיין לא לחלוטין נהירים לי עם עצמי) איפשהוא נראה לי שבסופו של דבר, בבסיס ובמהות אלה כן אותם דברים, זה כן אותו הדבר; אולי רק רמות שונות, רבדים שונים של דבר אחד. אי העשיה עליה אתה מדבר ב 1 ´עוסקת´ באי עשיה מכוונת. להפסיק לכפות עשיה שנובעת מחשיבה בלבד, או משהו דומה. לא לעשות עשיה שאינה נובעת מהדברים, עשיה מתוכננת מראש שאינה נובעת מ- ואינה קשובה ל- זרימה הטיבעית, הפנימית של הדברים, העולם וכו´. אפשרות 2 ´מתרחשת´ כאשר ´יישמנו´ את אפשרות 1, כאשר ה´עשיה´ שלנו נובעת מתוך, ושזורה בזריזה הטיבעית , ב´היעשות´ הטבעית של הדברים. אפשרות 3 היא הוויה ב´קשב´ עמוק יותר לעולם, לדאו, להתהוות; ´כניעה´ מוחלטת לאלה, להפסיק לחלוטין כל ´עשיה מכוונת, כל מחשבה קוגנטיבית מודעת, להיות ממורכז לחלוטין, לחלוטין חלק אחד, מאוחד עם ההוויה (לא מוצאת כרגע מילה טובה יותר). זה להיות´דומם´ לחלוטין בתוך הדברים, להיות ´אפל´, ´שקט´, ´חסר צורה´ [-כי רק אלה אינם תופשים מקום בעולם, אינם מגדירים דבר בעל גבולות; כי ברגש ש י ש משהו בהכרח א י ן משהו אחר, בהכרח זה תופש מקום של משהו אחר,] כך שבאופן ´הוויה´ (או אי-הוויה) כזה למעשה אני ´מאפשרת´ לכל האופציות להיתקיים בו זמנית, מאפשרת לכל האופציות להיתקיים. והמציאות נוצרת כל פעם מחדש באינסוף אפשרויות ברגע זה. התהוות מתמדת ואין סופית וחסרת גבולות. בשבילי זו פשוט דרגה עמוקה יותר, רחבה יותר כוללת יותר של אותו הדבר שבאופציה 2. אופציות 1, 2 אולי יותר נגישות לנו, או יותר נגישות מיידית (אולי), אך זה עדיין אותו עיקרון, אותו מקום. כמובן את כל זה אני כותבת מתוך ´עולם המושגים´ (הקוגנטיבים וה מ נ ט ל י י ם שלי), מתוך ההתנסויות שלי. אנחנו בערך (או בדיוק) על אותו גל?...... דבר איתי עוד על זה א ו ה ב ת

יקירתי,

אי העשיה הראשונה והשניה דומות, אך ממש אינן זהות, בשום פנים ואופן לא. למעשה הן שונות למדי, למרות הדמיון ביניהם. שתיהן חיוביות וטובות, לא ניתן לעשות אותן בצורה הרסנית. אי-העשיה השלישית שונה מהן לגמרי. היא לא טובה בהכרח, היא לא "מהותית", היא לא פעולה של הרוח (בניגוד לשתיים הראשונות) אלא היא פעולה טכנית יותר והיא בהחלט יכולה להתבצע בצורה שלילית (קרי, הרסנית). אוהב, בן

wu-wei

New member
טוב,

אז אולי תפנה אותי למקורות אוציטוטים או לינקים (או שירשורים) שמדברים על סוגי אי העשיה עליהם אתה מדבר ובעיקר על 3 - שדי לא מוכר לי. מן הסתם אנחנו מדברים על דברים שהם למעשה די שונים... XXX

אין כרגע, אבל אני אצור.

כבר שני דברים אני רוצה ליצור, אם כן: הודעה על קשב שני וקשב ראשון הודעה על עשיה ואי עשיה יגיע, יגיע... אגב, ראית את האתר ש"המתבוננת" העלתה לאוויר האינטרנט?!?!

wu-wei

New member
וואו!!! כמה נהדר

כלומר, האתר וגם ההודעות על עשיה ואי עשיה שתעלה לאוויר. דרך אגב, שני דברים: (אה, אני לומדת לכתוב מרווח...) 1. העשיה ואי העשיה בעיקר שעליהן אני מדברת ובהן אני ´מתעסקת´, אפשר לכנות אותן דאואיסטיות במהותן. מושגים (הן מילוליים והן מושגים על העולם) ששזורים ב- ונובעים מ- נקודת המבט/ההוויה הדאואיסטית על העולם (דאואיזם פילוסופי, לא דאואיזם דתי). אם יש עניין או רצון אני יכולה לנסות לנסח (בתימצות ובבהירות גדולים יותר מהאופן בו אני מתנסחת כאן בד"כ) את המהות, ה´עיקרון´ והמשמעויות וההשלכות של אי עשיה זו.... 2. אתה יודע מה המשמעות של הכינוי שלי??? (טוב, עכשיו בטח יהיה לך קל לדעת...) XXXOOOXXX (כלומר: נשיקה, נשיקה, נשיקה, חיבוק, חיבוק, חיבוק, נשיקה X3)

wu-wei יקירתי... אז ככה...

נהדר! אני שמח שאת שמחה! פירוש הכינוי שלך נהיר לי מהרגע הראשון זאת אחת מהדרכים שבעזרתה עליתי על זהותך. אגב, אף פעם לא הצלחתי (ולא ניסיתי, למען האמת...) להסביר באמצעות מלים למישהו (בטח לא לעצמי...) את פירוש המונח "וו-ווי". זה קשה כמעט כמו להסביר מה זה "טאו" (טאו בכלל אי אפשר לתרגם ו/או להסביר, בעיניי). אני מכיר את זרימת הוו-ווי בחיי היומיום הכרות אינטימית מאוד אבל השכל שלי לא מבין כלל את הוו-ווי נכון לרגע זה. מקסימום, באופן קלוש כלשהו, יכול השכל שלי להגיד שזה קשור איכשהו להארה בחיי היומיום. אבל הוא מדבר שטויות - ואני יודע את זה. אז... אשמח לשמוע איך את מסבירה מה-זה "וו ווי"... הולך??? אני ממש סקרן!!! חוץ מזה, אם כבר מדברים על טאואיזם ועל הסבריו, קראי בבקשה את הודעתה של ציפור הנפש בנושא, את תגובתי הראשונה אליה ואת תגובתי הנוספת. איכשהו, ברור לי שיהיה לך מה להגיד... והרבה... לגבי ההסבר שהצעת לכתוב בפורום אני אשמח מאוד אם תכתבי אותו - ולדעתי שווה לעשות זאת בשרשור חדש שתפתחי. אוהב, בן

את תגובתך להודעה זו עדיף שתכתבי

בשרשור חדש, בצירוף קישור להודעה הקודמת. את יכולה לדעת כששרשור מסויים כבר לא קופץ, לפי זה שהוא בן יותר מ-72 שעות. שלך באהבה, בן

wu-wei

New member
יקירי (בן)

קראתי את תגובותיך להודעתה של ציפור הנפש ואני מסכימה עם כ ל מילה.!!! באחד השירשורים הקודמים הערתי הערה בנושא לגבי זה שמצב של ´הווייה´ (מילה גרועה, אך בחוסר ברירה...) בטאו, חיבור ´מודע´(?) אליו -הוא מצב, הוויה -יותר נכון, ב´מקום´ הפנימי (כמה מרכאות!!! זה בדיוק בגלל היעדר היכולת לבטא את הדאו במילים ) של שקט, דממה, אפלה, חוסר תנועה (מנטלית)וכו´ כי אלה כוללים בתוכם את הכל, או נכון יותר, מאפשרים להכל להתקיים בו"ז... אשמח לפתוח שירשור חדש בנושא, אני רק לא בטוחה שאני יודעת איך לעשות קישורים לשירשורים אחרים (אבדוק את זה כשאעשה זאת). אני פשוט צריכה ללכת עכשיו. אגב, המשמעות המילולית של WU WEI ,כלומר של המילים הכתובות היא: אי עשיה. WU=אי, היעדר, אין, WEI=עשיה. כנ"ל יש בכתבים הדאואיסטים את הWU YU, כש YU=רציה. אי רציה. כאשר אי רציה כלולה באי עשיה ויכולה להוות ´אמצעי´(???) בדרך אל אי עשיה (כי כל עשיה מכוונת , קודם לה רצון במשהו, שלשמו אנו עושים את מה שאנחנו עושים). [בסדר, בסדר, שירשור חדש... בסדר!!!) ולסיום, אני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד שמחה ש´עלית´ (עם ה או בלי?) על הזהות שלי גם בגלל הכינוי; שהרי זה מעיד שאני במהותי אכן כזו, אכן ´מיישמת´ את זה, -מה שאני יודעת עם עצמי על עצמי, אך שזה manifests itself(לא מוצאת ביטוי מתאים בעברית) באופן משמעותי (?) גם ´בחוץ´ ובאינטראקציות שלי עם אנשים אחרים. LOVE, LOVE, LOVE

למעלה