עשבייה בדשא

פ123

New member
עשבייה בדשא

בגינתי מדשאה מטיפוס דרבן. בקיץ הדשא היה פנטאסטי, אולם כעת בחורף צומחים עשבים שהם אומנם ירוקים, אבל מקלקלים את המראה היפה של הדשא. בגינה השכנה (אגב הזמנו יחד את הדשא מאותה המשתלה ויחד הנחנו את המרבדים) התופעה אינה קיימת. מה עושים? כיצד נפתרים מאותה עשבייה? תודה מראש על הייעוץ

פ123

New member
לא!

כיוון שמש כמו אצל השכן ובכל זאת.......העשבייה חוגגת.

ואין אצלך עצים הנותנים צל ?

אצלי, בחלק הקדמי, יש צל ושם יש עשבייה וחמציצים. בכל מקרה, במקום לרסס בכל מיני...רעילים למיניהם, אני ממתין להם שיגדלו, אז קל לעקור אותם, אך לפני שהם מפתחים פרחים וזרעים.

אלי ו.

New member
אצלי זה בדיוק המצב

בפינה הצפון מערבית הדשא ממש צהוב, אני מניח שזה בגלל שיש עץ מחוץ לשטח שלי שנותן צל על הפינה. נסיתי ביוקומפוסט וכל מה שקיבלתי זה המון עשבים שמחים. עכשיו אני מנסה תוספת ברזל ו"בונה מדשאה" פשוט בגלל שאני נואש. אשמח לקבל עוד רעיונות.

אני תופס אומץ פעם בשבועיים ומוריד

ענפים מהחומה שבנה השכן המטומטם - 7 ברושים לימוניים ב 6 מטר והם מגיעים לגובה של 5 מטר

אלי ו.

New member
כבר עשיתי את זה

מדובר בעץ נשיר (של העיריה) שכבר כמה חודשים לא מטיל צל אבל הדשא עדיין לא מתאושש.

כן ! בגינת הכניסה שלי יש "חומה"

שך 7 ברושים לימוניים בגובה 5 מטר של שכן מטומטם ! (חבל שהוא לא באינטרנט !) וכל האהבה שאני נותן לדשא לא עוזרת ! רק תלתן בר וחמציצים שלפחות משובבים את העין והחיך ! המנדרינה לא נתנה פירות מאז נעלמה לה השמש, לכן הרכבתי עליה ושינגטוניה. הזית הסורי, נתן בשנה הרביעית שלו 2 וחצי ליטר זיתים ועכשיו כלום ! רק בגלל חוסר האור !

חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית...

או שזה האויר של זכרון.... היכן שיש אור, הדשא מלבלב אחרי הביו קומפוסט. אולי עוד קצת סבלנות...

לראובן, המגרש שאתה גר

לראובן, המגרש שאתה גר אם כן הוא לאורכו בכיוון צפון-דרום? כי רק אם העצים מסתירים את הדשא שלך ממזרח אז הוא מוסתר מהשמש, תקן אותי אם אני טועה

אכן, החלקה ה'סובלת' מוסתרת לחלוטין

ממזרח ע"י אותם ברושים לימוניים. הגינה האחורית, שמש כולה. בבוקר ממזרח עד לצהריים המאוחרים. שמש על הדשא ועל הירקות.

כן ! השכנים כבר התחילו לקבל חסה.

(את הצנוניות, אני שומר לעצמי - אל תגלה להם !) ....מזל שהם לא רואים עדיין את הסלרי. (את הבצל ירוק, גם 'חיסלנו' לבד, נראה מה יהיה במחזור ב')

למעלה