ער אציל

לִיאֲת

New member
ער אציל

(שממנו מקבלים עלה דפנה, כן?) האם יש לו תפוח הרכבה? יש לי שני ער אציל העציצים גדולים. כשמילאתי את העציצים באדמת עציצים עוד לא ידעתי שהאדמה "מתכווצת", והיום יש כ- 13 ס"מ בין שפת העציץ לאדמה. אני רוצה להוסיף אדמת עציצים, אבל אחרי שכבר שפכתי אדמה לעציץ ניזכרתי שבבסיס הגזע של הער יש מן תפיחה מעוגלת, שממנה יוצאים מידי פעם ענפונים חדשים (שאני קוטמת, כי אני מגדלת אותם על גזע). ועכשיו אני חוששת שמא אזיק לער אם אגביה את האדמה. מה אומרים?

תפוח הרכבה

ישנה אפשרות שתגרמי לריקבון צוואר השורש. לגבי עציצים ממליץ להוציא את הצמח מהעציץ(לא לעקור!!!)את הגוש להוסיף אדמה ולהחזיר את הגוש

לִיאֲת

New member
הדרך הקשה, אה? ידעתי

שזה יהיה הסוף... אתה יודע איזה משקל זה, להרים ולהפוך? אני לא מסוגלת לבד. והאיש רק מתחיל להתאושש מגב תפוס. זה כזה קריטי, הוספת 8-10 ס"מ אדמה?

צפנתי

New member
לדעתי לא, אין לצמח הזה נטייה

לריקבון לדעתי, הוא צומח בטבע במיפנים צפוניים. אם את חוששת שימי שביבי עץ ולא מצע שתילה. הם יותר מאוררים.

צפנתי

New member
ואני מקווה שאת הגב של האיש את

אוהבת עוד יותר. שימרו על הגב...(ממליצה על הקורס לחברי מכבי "בית ספר לגב" שניתן בחינם ופשוט חובה לכל מי שיש לו, היה לו, יהיה לו תפיסת גב (בקיצור, כולם)...

לִיאֲת

New member
אוהבת, בטח שאוהבת

הוא כאן לידי, מקבל דיווחים חיים. ותגובתו: "בית ספר לגב? אני הולך לזה!" לא ידענו, תודה שסיפרת.

צפנתי

New member
לדעתי לא, אין לצמח הזה נטייה

לריקבון לדעתי, הוא צומח בטבע במיפנים צפוניים. אם את חוששת שימי שבבי עץ ולא מצע שתילה. הם יותר מאוררים.

טסונמי1

New member
לדעתי ער הוא לא מורכב- את יכולה

להוסיף אדמה- צמח חזק מאוד רגיש לכנימות באזורינו

צפנתי

New member
לדעתי אין הרכבה.

הער הוא צמח בר ללא זנים ולא מאמינה שיש מוטבציה לעשות בכלל הרכבות.

Rebeccan

New member
../images/Emo45.gif צודקת

ואגב - בהזדמנות אשמח לקבל שתיל חדש מה שקבלתי ממך לפני כשנה ז"ל
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

צפנתי

New member
../images/Emo45.gifאכין לך עציץ מראש, וככה נוודא

קליטה עוד לפני שמגיע אלייך. (במסירות הקודמות הם נעקרו יום לפני...לדעתי אף אחד לא הצליח איתם...)

סודA

New member
ועוד דבר שכדאי שקחי בחשבון,

ככול שתוסיפי לו אדמה או תגדילי את נפח העציץ הוא ימהר למלא את המקום ולגדול. אצלי הוא שתול באדמה והגיע לגובה 5-6 מטר ויש לו נוף ענק, הרבה יותר ממה שתיכננתי. אז תזכרי, זה הקטן גדול יהיה.

למעלה