"ערפדות אנרגיה"

מלאווח

New member
"ערפדות אנרגיה"

"אנרגיה שיתופית", "אנרגיה גולמית", מפעם לפעם הסתננו כאן מושגים אלה. מישהו יכול להסביר אותם פעם אחת כמו שצריך, להצביע מאיפה הם נובעים, סימפטומים, סימני זיהוי ודרכי החלמה (אם מדובר במשהו הדורש ריפוי). אה, ועוד משהו, הפינאלה, איך כל זה קשור למדיטציה ? מלאווח

drall

New member
מבוא לאנרגיות

באופן יחסי לאדם ישנן שלושה סוגים של אנרגיות הסוג הראשון הוא אנרגיה גולמית. זאת האנרגיה הבסיסית של היקום . האנרגיה הזאת קיימת בכל החומר והחלל , היא בלתי מוגבלת היא בראה את כל הדברים והיא גם מאפשרת להם להתקיים. האנרגיה הזאת היא אינסופית ואינטלגנטית או בניסוח אחר ניתן לומר שהיא מייצגת תבונה ועוצמה בלתי מוגבלים. למרות חוסר המוגבלות שלה , האנרגיה הזאת כמעט ואינה מתגלה למודע האנושי. היא מגולמת בגוף האדם וגם פועלת על התת מודע שלו , אבל יכולת התפיסה האנושית בדרך כלל מוגבלת בכדי לזהות אותה ולהתחבר אליה. זה נובע מכך שדרך התפיסה של האדם מוגדרת ומוגבלת ואין לו את היכולת לתפוס את הבלתי מוגבל. בגלל שהאנרגיה הזאת היא מקור כל הדברים , היא גם יכולה לקבל כל צורה . רעיון , מצב רוח , חומר , חפץ , מעשה וכולי. ברגע שהאדם מתחבר לאנרגיה כזאת הוא יכול לעשות כמעט הכל. הסוג השני של האנרגיה הוא האנרגיה השיתופנית. בדרך כלל מה שמאפיין האנרגיה השיתופנית זה שאדם מקבל אותה מאנשים אחרים . למעשה ההגדרה המדוייקת של האנרגיה הזאת היא "אנרגיה שמגיעה מהמיינד ומאוכסנת באגו." האגו והמיינד קרובים מאוד אחד לשני והאנרגיה השיתופנית זורמת בין שניהם לשני הכיוונים. האנרגיה הזאת מוגבלת מאוד ומסודרת מאוד, לכן היא הרסנית. באופן עקרוני היא מתנגדת לצורה החופשית בה האנרגיה הגולמית זורמת וזה אומר שהיא למעשה מפנה את כוחות האנרגיה הגולמית נגד האדם. משל למה הדבר דומה? אדם בים סוער יכול לצוף עם הזרמים ובסופו של דבר לצאת מאזור הסערה. אם אותו אדם שנמצא במים גם קשור לצוק הרי הגלים ינסו לסחוף אותו והחבל ינסה למנוע מהם את זה ואז האדם יכול להקרע לגזרים. זאת הפעולה של האנרגיה השיתופנית . בגלל שהיא קבועה , היא קושרת את האדם לנקודה מסויימת וזה גורם לאנרגיה הגולמית לפעול נגד האדם , כאשר ברור שלאנרגיה הגולמית כמו לגלי הים , אין שום כוונות רעות. אנרגיה שיתופנית יכולה להתקבל מכל המגעים הבין אנושיים. עלבונות , מחמאות , רכילות ,פחדים,תקוות, כל אלו דוגמאות לאנרגיה שיתופנית. אבל אנרגיה שיתופנית יכולה להגיע גם ממקורות לא אנושיים כמו טלביזיה , ספרים ואפילו מהראי. המיינד מביא אותה אל האדם. אם נהיה מאוד מדוייקים נוכל להגיד כזה דבר: במקור כל האנרגיה היא גולמית , ברגע שהיא עוברת דרך המיינד היא הופכת לאנרגיה שיתופנית ואזהיא ממכרת, הורסת את האדם והיא לא יכולה לשנות צורה בחזרה לאנרגיה גולמית. ילדים קטנים מונחים על ידי אנרגיה גולמית עד שהמיינד שלהם הופך להיות המקור היחיד לאנרגיה ואז האנרגיה שהם מקבלים הופכת להיות שיתופנית בלבד. חוץ מהאנרגיה השיתופנית והאנרגיה הגולמית קיים עוד סוג של אנרגיה. זה סוג ביניים שבקבלה מכנים אותו "אור חוזר". האנרגיה הזאת מוגבלת , האדם צריך "להרוויח" אותה ובשני התכונות האלו היא דומה לאנרגיה השיתופנית. אבל היא לא מגיעה דרך המיינד, לכן הפעולה שלה אינה הרסנית ובמידה מסויימת היא דומה לאנרגיה הגולמית. אנרגיה כזאת האדם מקבל מכל מיני דברים שהוא עושה . לדוגמא ריקודים , שירה בציבור , טיולים ברגל , שחיה וכן הלאה. אין סיבה רציונלית לעובדה שאנשים עושים את הדברים הללו ואין הסבר שיכלי לעובדה שהם נהנים מהם. לכן האנרגיות הללו אינן שיתופניות והן גם יכולות לשנות צורה. הן לא עוצמתיות כמו האנרגיה הגולמית אבל הן בהחלט יכולות להוות השראה. עד כאן על סוגי האנרגיות. מכאן ברור שכל זמן שהאדם צורך אנרגיה שיתופנית , היא הורסת אותו. היא דומה לאבנים בכליה או לקליעים שננעצים בתוך רקמה חיה. בגלל שאי אפשר לשנות את האנרגיה השיתופנית , כדי להחלים ממנה צריך פשוט לא לצרוך אותה. זה אומר שאדם צריך להשתדל למצוא את הנאתו בדברים שהוא מקבל מהם "אור חוזר" כמו ריקוד ולא בדברים שהוא מקבל מהם אנרגיה שיתופנית כמו רכילות וצ´אטים. אין בעיה לזהות את האנרגיות כי כל הבעיות של האדם יכולות לנבוע רק מאנרגיה שיתופנית. כל הסיפור של המדיטציה מתמקד בעיקרון אחד. להתחבר לאנרגיה הגולמית. כאן הקשר , זאת הנקודה. והטכניקות השונות הן תעלולים בסך הכל , כדי להביא את האדם שיתנסה בקמצוץ מהאנרגיה הגולמית האדירה. אז יש מי שעושה את זה באלימות , כמו הדנאות הללו של עשרה ימים בשתיקה. ככה אתה מנתק את האדם מאנרגיה שיתופנית ויוצר מין "ואקום" אליו האנרגיה הגולמית נשאבת. שיטות יותר סימפטיות פשוט מוצאות דרכים אלגנטיות לשתק את המיינד , כמו ג´יבריש , סחרור וכן הלאה. ברגע שהאדם ער והמיינד שלו משותק (לא מודחק!!!!!) הסיכוי לפגוש באנרגיה הגולמית גובר. עד כאן? דרול

מלאווח

New member
הדברים שאתה מדבר עליהם מזכירים לי

ספר שקראתי לפני כמה שנים ופתאום נזכרתי בו ("הנבואה השמימית"). האם אותה אנרגיה גולמית, היא בעצם האור\נוכחותו של הבורא ? האם זו אותה אנרגיה שניתנת לחוויה בקונדליני או בטאי-צי ? מתי אתה יודע שמיינד משותק או מודחק ? והשאלה האחרונה, ב"ה" הידיעה, האם יש בכלל צורך באינפורמציה הזו, מלבד עידוד או "דחיפה" לגלות את המדיטציה , אולי חשיבות האינפורמציה היא שכשמגיעים למצב "ערפדות", ניתן להיות מודעים לכך, להבין מאיפה הכל נובע ולתקן או שהעסק יותר מסובך ממה שזה נראה ...כי קשה לי לראות כאלו שמחוברים למעיין 24 שעות ביממה...

drall

New member
לא בדיוק אבל בערך

בים בם בום האנרגיה הגולמית היא האנרגיה האלוהית , אור האינסוף וכן הלאה. העניין הוא שההבדלה שקיימת אצל בני האדם לגבי האנרגיה אינה קיימת אצל האנרגיה בעצמה. כלומר , לגבי אלוהים , אין דבר שהוא מחוצה לו . מי שעושה את ההבדלה זה האדם. מה שאתה חווה בקונדוליני ובטאי צ´י זו בעיקר האנרגיה מהסוג השלישי , האור החוזר , וזה בגלל שסוג האנרגיה הזה הוא מה שאתה מזמון באורח אקטיבי. לעיתים קרובות , מצטרפת אל האנרגיה הזו גם אנרגיה גולמית שנובעת לא מהמעשה אלא מהמצב הנפשי "הכנוע" שהמעשה גורר. מי שיושב בויפאסנה לעומת זאת , יכול לקבל את האנרגיה הגולמית בלבד, וזה קורה לפעמים. המיינד מודחק כאשר מפסיקים את פעולתו מתוך עצמו. נניח במנטרה , נניח בלדמיין צבע מסויים וכן הלאה. ברגע שאתה מפסיק את פעולת המיינד באופן עקיף , על ידי מניפולציה מטאבולית כמו בקונדוליני , או על ידי בילבול כמו בסחרור , או על ידי אילחוש כמו החושך , המיינד עדיין יכול לעשות רוצה , אבל הוא בוחר לשתוק ואז הוא משותק. מדעי האנרגיות הם דבר מאוד מורכב ואישית אני סבור שהם שימושיים רק לאנשים שמתרגלים המון מדיטציה וכבר מאוד בקיאים בתחום. כאשר אני כותב את זה אני מקווה שהצוהר הקטן שפתחתי כאן ידרבן אותך ואחרים לתרגל יותר מדיטציה ולהיות מיומנים בה. המודעות לכל סוגי האנרגיות דורשת אימון , אבל אחרי שבסיס כזה קיים , האבחנה הופכת למאוד פשוטה וגם הבעיות נפתרות ממש בקלות. דרול

מלאווח

New member
לא ברור לי

איך אתה עושה הבחנה בין זימון אנרגיה באופן אקטיבי ופסיבי. "בקונדוליני ובטאי צ´י זו בעיקר האנרגיה מהסוג השלישי , האור החוזר , וזה בגלל שסוג האנרגיה הזה הוא מה שאתה מזמון באורח אקטיבי" הרי העשייה כאן לא רלוונטית אלא מצב המודעות ! דבר נוסף, מה לגבי הטענה שהאדם כהוויה הוא ביטוי של אנרגיה מינית ותו לא, כלומר אתה (בדומה לעולם החי והצומח) נובע מאנרגיה מינית, ויכול לטרנספר אותה, למשהו אחר כמו אהבה, שחרור, אקסטזה ...

drall

New member
נורא פשוט

לגבי האנרגיה הגולמית חשוב רק מצב התודעה. אם מקבלים אותה , אין חשיבות לעשייה או לאי עשייה. אבל האנרגיה שמקבלים מקונדוליני ומטאי צ´י קשורה לעשייה ורק לעשייה (כי מקבלים אותה מקונדוליני וטאי צ´י ולא ממעשים או מחדלים אחרים) לעיתים בזמן התירגול (שהוא מעשה) מגיעה התודעה למצב שיכול לקבל אנרגיה גולמית. זה לא קורה תמיד ולא קורה בכל תרגול ובקיצור , אם יהיו לך חמש מאות שעות של מדיטציה אקטיבית , אתה כבר תדע מתי אתה מקבל אנרגיה גולמית ומתי אתה מקבל אור חוזר. אבל קודם כל צריך הרבה , הרבה , הרבה ועוד יותר מזה תרגול. לגבי אנרגיה מינית ושאר השטויות האלו. אני באמת חשבתי שאתה מעל השלב של קישקושי טנטרה פרוידיאנים מהסוג הזה. אבל אם אתה כל כך רוצה אני אתן לך הסבר. האנרגיה הגולמית זורמת במטבוליזם באופן טיבעי ורציף , מההצ´אקרה הראשונה כלפי מעלה. אם היא נעצרת בצ´אקרה השניה , היא מבטאת את עצמה באופן מיני. ככה זה אצל רוב בני האדם הבוגרים. מי שלא מבין באנרגיות ואפילו לא ביוגה, רייקי או ברפואה אלטרנטיבית אלמנטרית קורא לאנרגיה הזאת "אנרגיה מינית" למרות שהיא לא מינית ולא נעליים. אולי היא תקועה בצ´אקרת המין, זה הכל. דרול

drall

New member
בוא ננסח את זה ככה

כשהיא תגיע עד ללב שזה הצ´אקרה הרביעית בסך הכל , אתה כבר לא תצטרך לשאול אותי שאלות דרול

מלאווח

New member
אני חושב שכדאי

להעביר חלק מהרשום כשאן למאמרים (לפחות את ההודעה עם כותרת "מבוא לאנרגיות"). זה עשוי להתחיל לפזר ערפל שיש לאנשים שונים. בכל אופן, בינתיים, תודה על השיתוף !

drall

New member
מאה אחוז

חכה חכה , אני מתכוון לתת לך כאן פירוש שלי על הטאו טה צ´ינג שמשם ניתן להבין את כל סוגי האנרגיות והמשמעות שלהן. לאו צו לא התייחס למבנה הצ´אקרות ובכלל הנושא הזה לא קיים בספרות הטאואיסטית לכן ההתיחסות הפרטנית לצ´אקרות אינה מיוחסת לו. דרול

למעלה