ערער

jarnon

New member
ערער

צילום עבודה (לא לתערוכות!) של ערער אחד שהתעללתי בו היום אפשר להעיר, להאיר , לגזור, להדביק וכו' ביקורת תתקבל בשמחה יונתן

funis

New member
סגנון לא ברור

היתי מוריד את הענף הימני ניראה כאילו לא שייך לעץ . האם אפשר לצרף תמונה מהצד על רקע אחיד ללא נוף מהרקע.

ערער

בהתחשב במגבלות התמונה הדו מממדית והרקע שאינו אחיד: אכן הענף הימני נראה כלא שייך לעץ. אין מבנה ענפים מודגש, לא נראה הגזע ושלד הענפים של העץ, העלווה אינה בפרופורציה לענפים. לכאורה בונסאי בסגנון Boom, למעשה העץ אינו נראה כעץ מבוגר - בונסאי - אלא כשיח ערער מעוצב. בהתאם למגבלות הענפים, הבלתי נראים, אפשר לרווח ולדלל את העלווה ולהדגיש את הגזע ושלד הענפים, הן ע"י גיזום והן ע"י ליפוף הענפים וליפוף עדיין של העלווה וכיוונם.

galiamos

New member
ערער

בוקר טוב יונתן לדעתי אפשר לנסות קודם כל להסתכל על העץ ממש מהחזית ,ושנית לנסות לשתול בזוית מאד שונה מזוית השתילה הנוכחי כלומר לא להסיר את הענף ולהטות שמאלה את העץ.ניתן יהיה לקבל עץ אולי יותר נמוך אך יותר מעניין משה מישל אמרגי

vinbe

New member
ערער בסגנון מניפה?

בוקר טוב יונתן, הסיגנון Broom או מניפה הוא בעצם המגביל של הזקוף הפורמאלי בעצים לא מחטניים. בתוך שכזה, דורש עץ עם גזע מאוד ישר, מערכת שורשים מסודרת מאוד לכל הכוונים וענפים שיוצאים מהגזע מאוד קרובים אחד לשני, כמעת מאותה נקודה. העיצוב הסופי מאוד סימטרי. התכונות האלה נדירות בעצים מחטניים והעץ שלך אינו יוצא מן הכלל מבחינה זו. אני היתי הולך על משהוא אחר לגמרי, כמו בהדמיה המצורפת (מסכים עם שינוי זווית, בערך 30 מעלות) יום טוב ושבוע טוב

minigan

New member
ערער סוככני?

שלום לכולם. לעיתים נדמה כי אנו ממש מתאמצים לעצב "הפוך על הפוך" ובניגוד לאופיים הטבעי של העצים, מעצבים זית כאורן...וערער כשיטה סוככנית. אני סבור שההצעה של מאורו הכי מתאימה לערער הנ"ל. שבוע טוב...ושירד כבר גשם. יוסי

BIacKnight

New member
הדמיה שלי -

אני בעד ללכת "עם העץ" כלומר- לא להסיר את הענף הימני -שהוא יחסית עבה ונותן ענין.. אלה להטות את העץ ב30 מעלות דוקא לכוון השני ! ואז להשוות לו מראה של ערער טיפוסי .

elonliberman

New member
מראה של ערער טיפוסי ?

לא כל כך מראה של ערער טיפוסי אבלזו לא הבעיה. מראה העץ בהדמיה נותן תחושה של שיח ולא עץ וזו לדעתי היא הבעיה בעיצוב שהצעת אך זו היא רק דעתי. חג שמח

BIacKnight

New member
נכון אני מסכים איתך

אבל לדעתי עם גיזום נכון של העץ ,אפשר להשוות לו מראה של יותר עץ מאשר שיח.

למעלה