ערער קומפרסה

valilit

New member
ערער קומפרסה

שלום, במשתלה צפונית מצאתי ערער בשם קומפרסה הוא בעל מחטים מאד קטנים צפופים. אתם מכירים את הזן? מה קצב הגידול? מבנה השורשים והענפים די מוצלח, רציתי לברר אם כדאי להמשיך איתו לכיוון הבונסאי... תודה

איתן em

New member
יש ערער קומפרסה?

משפחת הברושיים נקראת- cupressacae ,ומש"הערערים נקראת- juniperus . ישנה משפחה של צמחים הנקראת- coprosma (קופרוסמה) לא ערערים. וישנו ערער עם מחטים קטנות וצפופות הנקרא- procumbns .יתכן שקיים ערער קןמפרסה,אני בדרך כלל מקבל את השמות שהמשתלות נותנות לצמחים די בחשדנות, אבל אין זאת אומרת שלא קיים ערער כזה.אולי מישהו מכיר?

galiamos

New member
נכון גם לי יש את הערער הזה

והשם שנאמר לי הוא באמת קומפרסה.לא מצאתי שום חומר או צילומים של ערערזה.לדעתי, מן הסתם השם לא מושלם לכן אני לא מוצא.

איתן em

New member
ערער-compressa תודה על המידע

אולי מישהו מכם יכול להעלות תמונה שלו? אפילו אם הוא עדיין "פרה-בונסאי" או כשתיל באימון?

איתן em

New member
compressa juniper -מכל מלמדי השכלתי

עשית לי "חיים קלים" שגיא, שכחתי בכלל לחפש בגוגל ובאתרים אחרים, אין לי את הכלים מתמונות בלבד לדעת מה הפוטנציאל שלו לגבי העיצוב.אולי למישהו יש נסיון? תודה לכלם-איתן

galiamos

New member
walla .תודה שגיא ...בהמשך תמונות

של הערער כפרה בונסאי.

vinbe

New member
היי

אני חושב שהערער הזה הוא קומפרסה, ואים לא, אז הוא מהמשפחהץ דרך הגב, באחד האתרים זה מופיע תחת הכתרת "ערער מצוי" ובאמת הוא לא נדיר במשתלות. לא ממש קל לעיצוב ודי קוצני. ערב טוב מאורו

איתן em

New member
../images/Emo13.gifערעאר קומפרסה- compressa

הכי מצחיק שיש לי אותו ופשוט לא ידעתי את שמו.רק לאחר התמונה שמאורו שלח,הבנתי שמדובר בערער הנדון. מאורו לחיים על הבירה.

vinbe

New member
אני לא בטוח

לא רואים טוב מהתמונה, אבל הערער שלי הוא די אפור, כמו אלה שבתמונות של גוגל. יתכן ומדובר באותו עץ עם עלוה קצת שונה או עצים קרובים מאוד. אני חושב שהם כולם מהקבוצה של ערער הקוצים - NEEDLE JUNIPER

איתן em

New member
ערער קוממפרסה- compressa../images/Emo52.gif

בוקר -טוב לכלם,מסתבר שזהוי צמח הערער שהעליתי תחת השם compressma איננו נכון. הצילומים של מאורו ומישל אמרגי מעידים על-כך ללא ספק.לכן נכון לעכשיו חזרתי למצב שעדיין אינני יודע את שם הערער שצילמתי. ואכן הרבה תודה לשניהם שהושיטו את עזרתם.תבואו על הברכה-איתן.

valilit

New member
אכן זהו העץ

כך זה נראה גם אצלי, והוא די שונה מערערים אחרים קיוויתי שאוכל לקבל פה קצת אינפורמציה לא נורא, אולי אביא את זה למפגש החוג

valilit

New member
הכוונה לעץ ש GALIAMOS הציג

זה באמת כל כך נדיר לראות אותו? או שמא זה לא עץ כל כך מעניין.. בכל מקרה לאור ריבוי התגובות די הפתעתי :)

למעלה