ערער נוסף לשבת

איתן...כמה שאלות ../images/Emo35.gif

דבר ראשון העץ מאוד מרשים בעייני, דבר שני: עלו כמה שאלות בראשי על העץ... כמה זמן נתון בידך העץ? שלבים: כמה זמן התמשך כל שלב... (עיצוב, אימון,וכו,) גילו העכשוי. וכמה שאלות שאני אעזר בהן בהמשך : מה הטיפול הנדרש לגידול מוצלך כזה? ( דישון: איזה דשן? טיפול בנוף: תלישה? גיזום: מדי כמה זמן? טיפול במצע? אם בכלל...מרכיבי המצע הנדרשים לגידול ערערים בכלל...) תודה רבה ושבת שלום ושוב!... העץ מ-ה-מ-ם!

איתן em

New member
כמה תשובות-שלום לך אדם

האמת שאין לי נוסחת קסם,העץ בערך כ-18 שנה עד כמה שזכור לי,גדל לו ללא הכוונה מיוחדת במשך הרבה שנים.היו לו שתי הסתעפויות מן הגזע,יום בהיר אחד החלטתי להוריד התפצלות אחת ואז נשאר מה שנראה עכשיו כפי שהוא. הסרת הענף השני בוצעה לפני כ-8 שנים.וההעתקה מעציץ אנמון לעציץ רדוד בוצעה לפני כ -6 או -7 -שנים.השמירה על הצורה של העץ נעשית ע"י קיטום מדי פעם בפעם,לעיתים גם בעזרת מספריים.העץ נמצא מרבית שעות היום בשמש מלאה,מקבל השקייה של שלוש פעמים ביום (בקיץ)ע"י טפטפת,כל השקייה נמשכת -10 דקות,כל שנתיים אני מחליף חלק מן המצע,לפי השיטה המקובלת בבונסאי,כשהמצע כולל דישון גרגרי בשחרור איטי.בערך פעם בחודש אני מתגבר בדישון נוזלי של 20 -20 -20.מדי שבוע בערך אני עובר עם צינור ושוטף את כל הצמחים בדוש ע"י הצפה על מנת לשטוף מלמעלה את המלחים. המצע שאני נותן לכל עצי הבונסאי אצלי,מכיל טוף של גרגרים 4-2 מ"מ ,לזה נוסף 10 %-או -5% הומוס, 20- % כבול נקי,מעט דשן בשחרור איטי וזה הכל. מקפיד על ניקוז טוב של העציצים. אני מקווה שלא שכחתי משהו לאחר הסיפור הארוך.להתראות איתן

איתן em

New member
../images/Emo52.gifאת הענף הנוסף שהסתעף

הסרתי רק לפני שנתיים או שלוש שנים

amihaye

New member
שלום איתן

כרגיל תענוג לראות את העצים היפים שלך. שתי שאלות לי ברשותך: האם ניסית פעם לתת פחות מ-10 דקות טפטוף בקיץ?ומה הספק הטפטפות שלך? תודה.

איתן em

New member
ערב טוב עמיחי-בקשר לטפטפות

למה לנסות להפחית את משך ההשקיה באם הצמחים לא מראים סימנים של סבל, כפי שציינתי המצע שאני מגדל בו את הצמחים הוא מאוד מנוקז,כך שאין הצטברות של עודף מים,כבר שנים שאני משקה באותה השיטה ואין לי בעיות או תקלות ,אז כמו שאומרים בלשון העם"סוס טוב לא מחליפים".הנסיון מוכיח את עצמו,אני מכיר אנשים שהפחיתו את כמות ההשקיה ועקב כך הלכו מספר צמחים לעולמם.בכלל יש לי דעה מסויימת על הרגלי השקייה של צמחים,ועשיתי מחקר בשיתוף פעולה עם אגרונום מסויים מן הצפון ,אבל זהו לא נושא לעכשיו. בקשר להספק הטפטפות,הרי שברב השתילים ישנן -2 טפטפות,כל טפטפת בהספק של שניים או שלושה ליטר לשעה,אני לא סבור שההבדל בינהן הוא משמעותי. בעציצים גדולים במיוחד שניצבים כל שעות היום בשמש מלאה,לפעמים משולבת טפטפת של -4 ליטר לשעה ,וזה כבר דורש מעקב נסיון ופיקוח. שנזכה להצלחות-איתן

Rockamora

New member
איפה אתם קונים את העציצים האלה

לבונסאי? הסתובבתי ב3 משתלות באיזור שלנו ואין להם..

יש כמה מקומות...

ניתן לרכוש דרך החוג אני לא יודע להסביר בדיוק איך זה הולך וכל כמה זמן מגיע משלוח של עציצים, אבל כשמגיע משלוח אז חברי החוג יכולים לקנות (לדעתי חברי החוג בלבד!)... וגם דרך מיני-גן שאלה לי אליך...: אתה מתכנן להגיע למפגש הקרוב???

Rockamora

New member
של החוג? אני לא חבר שם..

של הפורום? מתי הוא? אבל אני בספק..

אמממ.....

אני לא יודע בדיוק מתי יתקיים מפגש פורום נוסף....אני מקווה שאני יוכל להגיע כשיהיה. ומפגש החוג יתקיים ב5.8.02 אני חושב... אם אני לא טועה אז יש לך אפשרות לבוא לשתי מפגשי חוג לניסיון בחינם. אם ברצונך להצטרף אז זה כבר יעלה לך כסף..... (זול!) אנמי לא יודע עם אני האדם אנכון להסביר לך על החוג או המפגשים וכל זה... ואני אפילו לא יודע למי כדאי שתפנה....תעלה שאלה ויעזרו לך בקשר לחוג, אני אישית ממליץ לך להצטרף... מקווה שעזרתי... יום טוב

אם שאלת מתי המשלוח אז

אין לי מושג... אני חושב שסאן תאי יוכל לעזור לך בזה...אני ממש לא בטוח... אולי אולמוס יודע... אני לא חושב שהמשלוח הקרוב יהיה בזמן הקרוב... ואתה בטח לא צריך כבר כלי מתאים במיוחד לבונסאי כי זה די מפליא אם כבר תגיע למצב של צורך בכלי... אני עדיין לא השתמשתי בכלי הראשון... אבל יש לי תוכניות, לדעתי מוקדם מידי בשבילך להוציא כסף על כלים... ואם אתה רוצה בכל זאת תוכל להשיג במיני-גן אם תצטרך מידע תשאל וישר יעזרו לך בפורום

למעלה