ערער גין

funis

New member
ערער גין

ערער באימון שנתיים , ערער בן 10 שנעקר בגן ציבורי על ידי העיריה בעבודות תשתית את חומר ההלבנה ייצרתי לבד לפי הוראות שנמסרו לי על ידי אולמוס גובה הבונסאי בערך 45 ס"מ ןקוטר העציץ 20 ס"מ כרגע חסר לי עציץ מתאים מקווה לקבל סוף סוף עציץ במשלוח מסין בחוג הבונסאי. דרך אגב הוראות ביצוע LIME SULPHUR נכתבו ע"י DAN BARTON

התמונה צריכה עיבוד?

או שזה רק במחשב שלי? ניתן בקלות בכל תוכנה בסיסית להבהיר אותה - יותר עדיף לצלמה מחדש...

ערר עם שריי

זה יותר שריי מג'ין - שריי קילוף חלק מקליפת הגזע. קשה מאוד להתיחס לתמונה אחת מכוון אחד (דו ממדיות). לעניות דעתי יש מקום לשיפור העיצוב - הענף החי אמור להיות התחליף לגזע המת, ולכן עליו חלים הכללים של גזע - צמרת וכ'. אפשר וצריך לשפר זאת ע"י ליפוף וכוון שתילה שונה של העץ. בשלב זה העץ נראה, לפחות לפי התמונה, כשיח שבור עם ענף אחד...

לדעתי יש לעץ פוטנציאל.

צריך לבנות את את העץ נמוך ולהוריד חלק מהשרי. זאת אומרת להשאר בפרופורציות. עבודה יפה

אולמוס

New member
חומר גלם מענין

לדעתי החלק של ה"שארי" לא צריך ל"גנוב" את ההצגה, כדאי לשקול להוריד כשליש ממנו ולעצבו כ"גזע שבור". לחלק הירוק והחי כדאי לדעתי להעניק יותר "תנועה" לאחר דילול ענפים ומתן כיוון ע"י פיתול באמצעות ליפוף/קשירה. ראוי לשקול גם את נטיית הגזע ביחס למצע (לאו דווקא אנכי). צילומים מזויות אחרות כדי לקבל מימד נוסף היה עוזר יותר להתרשם מכוון העיצוב הרצוי/המומלץ.

funis

New member
ערער ג'ין

להלן תמונה מזוית שונה יש לי רק שני ערערים בצורת ג'ין אני לא מבצע בכוונה ג'ין כמו כמה ממעברי הביקורת בפורום ובחוג הבונסאי שאני מכיר הערער נאסף במצב קשה כשהחלק העליון היה יבש ולא ניתן היה להציל אותו לכן כרגע הענף היבש גבוה הערער השני במצב קשה יותר כשכול החלק העליון יבש ורק החלק התחתון מתחיל לצמוח הוא נרכש במשתלה בשרון תמורת סכום פעוט. התמונה הוצגה בפורום במטרה לקבל ביקורת בונה . שלום מיני לא ראיתי בחנות במיני ישראל בונסאים מיוחדים בעלי עיצוב מיוחד אולי תציג בפורום תמונות כדי שכול הפורום יוכל להתרשם. אולמוס כרמי וקליפורניה שלום קיבלתי את הצעתכם ואכן הערער יעבור שינוי תודה פוניס

דוגמא יפה

דוגמא יפה ומענינת לאיסוף צמח ב"טבע" שלנו - שטחים המיועדים לפיתוח בהם נעקרת צמחיה ומושלכת לרשות הרבים. לעיתים -מקור בהחלט ראוי לחומר גלם מענין לבונסאי...

הרחבת כבישים

אכן, לפני מספר חודשים אספתי 3 בוגנווליות שהושלכו בצד הדרך כתוצאה מהרחבת כביש - 2 נשארו בחיים שתיהן מדהימות - תמונות בקרוב.

למעלה