ערעור על טסט

yonilevin1978

New member
ערעור על טסט

שלום, אני חדש בפורום, ומה שאני הולך לשאול בטח כבר נשאל קודם, אבל אני חושב שאצלי זה מקרה קיצוני... לפני שבוע נכשלתי פעם 6 בטסט... באיזור חיפה. הבעיה, שאני חושב ש-4 הפעמים האחרונות, הכשילו אותי בלי סיבה. אבל ממש! המציאו שקרים שלא היו ולא נבראו. המורה שלי מסכימה איתי (היא היתה בטסטים, יש לה מעל 10 שנות ניסיון, והגיבוי שלה הוא לא סתם כדי להיות נחמדה... היא נותנת יופי על הראש כשמגיע). אני חייב להדגיש שזה ממש קיצוני. ב- 2 מקרים הבוחן ממש המציא סיפור: כביכול הוא נאלץ לתת ברקס כי לא ראיתי הולך רגל (פעם 1) או מכונית (פעם 2). זה מטורף לגמרי - לא היה שום ברקס, ולא היה אפילו מקרה גבולי (נניח, הולך רגל קרוב עם מקום לספק). גם המורה שלי לא ראתה שום סימן לזה, וגם לא הנבחן השני שישב מאחור. אף אחד לא הרגיש ברקס, ולא שמע את הבוחן מעיר לי (הבוחן כתב שהעיר). אני חושד שהם קוראים את ההערות של הטסטים הקודמים, ומחליטים שאני מסוכן. עכשיו תראו: בטסט השני באמת הגיע לי להכשל - לא ראיתי ילד שיצא בין מכונית חונות (ויכולתי לראות אם הייתי עירני ). הבוחן הקצין את זה, וכתב שאני חסר זהירות ומתעלם בקביעות מהולכי רגל... לדעתי, הבוחנים האחרים קוראים את זה, מחליטים שאני סכנה לציבור, ועוד מוסיפים סיפורים משלהם... וככל שזה מצטבר, יורד הסיכוי שלי לעבור אי פעם. לגבי הילד שלא ראיתי, אני רוצה להדגיש - עשיתי טעות, אבל מאז ניסיתי ללמוד. אני לא מתכנן להיות נהג "טייס" ולעשות דאוונים. אני לא ממהר לשום מקום. בעצמי נבהלתי מאוד, ולקחתי כ-15 שיעורים (נוספים!) , ואני מאוד-מאוד נזהר. לא רק בשביל הטסט, אלא בגלל שאני מוקיר חיים. אני ממש מיואש מהכשלונות ומהשקרים, ולא יודע מה לעשות. המורה לא רוצה לערער, כי ממילא לא מחזירים את הכסף, והדבר היחיד שייצא מזה הוא להסית אותם נגדי. להורים נמאס לזרוק 400 שקל על כל טסט. ולי נמאס משקרים וההשפלה... במיוחד שהבנתי שאני לא היחיד (יש לי שכנה שאומרת שעברה אותו דבר). מה עושים ?

Nicolush

New member
עם ערעורים לא תשיג כלום , בדוק!

ידיד שלי נכשל טסט שני בגלל שדפק ברקס לעצמו כי פחד שהטסטר יביא לו ברקס . עכשיו הוא ערער על זה הוא טוען שהטסטר התחיל לרעוד לכן הוא הביא את הברקס וואלה אני לא הייתי לא ראיתי אז איני יודעת מה קרה שם ... אני יודעת הוא הגיש ערעור חודש ומשהו היה בלי טסט בלי שיעורים וואלה דברים נשכחים... כידוע .. ומה קיבל גורניש מילה שלו נגד מילת הטסטר ולפי דעתי טסטר רואה את הדברים שהתלמיד לא רואה נקודה ... והייתי במצבך ואני אישית עברתי רק טסט חמישי , ואני מכירה את הייאוש ולחשוב שזהו כולם נגדי אני גם לא פעם ולא פעמים קיללתי את הטסטרים ,אבל דעתי השתנתה מטסט חמישי שלי היה לי את אותו הטסטר שהיה איתי בטסט רביעי בטסט רביעי נגע לי בהגה בהתחלה כי עשיתי פניה צמודה למדרכה אז זהו מאז כל הטסט לטימיון ... ואני מה לא הייתי בסדר בקטע הזה ועוד אמרתי עליו דברם בכוונה נגע לי בהגה וזה אבל לעזאזל הריי נהגתי כל כך רעע בטסט עצמו אז לא היה נוגע בהגה גם ככה הייתי נכשלת ... ושהמורה שלי אמרה לי שני דקות לפני טסט שהבא הטסטר ההוא של הטסט הרביעי אני ממש התחלתי לבכות ... כי נהגתי כל כך רע בטסט רביעי תאמין לי יותר גרוע משיעורים הראשונים של הנהיגה על הפנים ... אז חשבתי זהו בטוח על בליינד מהזיכרון הרע שעשיתי לו בטסט הקודם יכשיל המורה אמרה לי :" די על תבכי .איזה שטויות את מדברת תנהגי טוב תעברי מה לו ואיך נהגת טסט קודם תנהגי טוב טסט הזה וזהו " טוב אני ניגבתי דמעות ואמרתי יאללה במילא נכשלתי ונלחצתי מאוד אבל כמו שאמרתי לעצמי:"במילא נכשלתי " הייתי יותר זהירה והכל אפילו הוא לחץ לי את היד בסוף הטסט ואמר לי על תדאגי הכל יהיה טוב נראה את בסוף תהי טסטרית וישר אמר למורתי שעברתי ... ובקשר לזה שלא היה ברקס בעיה כי הוא טוען שהיה אולי לא הרגשת גם את חברה שלי הכשילו טסט ראשון כי הטסטרית אמרה ששהיא נתנה לה ברקס במעבר חציה וחברתי טוענת עד עכשיו שלא ככה שאולי הטסטר רואה דברים שאתה לא ראית ויאללה לא להתייאש הכל יהיה טוב טסט הבא אתה עובר כמו גדול ואין דבר כזה קוראים מה היה טעויות כל טסט מעצמו תנהג טוב תקבל רישיון שיהיה לך בהצלחה סורי על המגילה ...

Laxir

New member
טסטים זה לא דבר הוגן, אם היו לך

פרוטקציות היו מעבירים אותך על הטסט הראשון, בטסט הבוחן עושה מה שבא לו, הטסטר הוא "אלוהים" ולך אין ברירה לקבל את החלטותיו.. לא כדאי לך לערער, ממה שהבנתי הערעורים הם בפני "רב-בוחן" והוא לא מתחשב ולא מבטל החלטות של טסטרים.. אין מה לעשות, אם אתה רוצה רישיון תצטרך לגשת לטסט שביעי ולקוות שתעבור.

Nicolush

New member
כן פרוטקציות זה הכי טוב ...

גם כם חלילה כמעט דורסים ילדים קטנים... או פוגעים במשאית ...ואז עוברים... ועושים את זה בלייב וואלה באמת טוב שיש פרוטקציה טסטר לא אלוהים טסטר הוא אדם שבא לראות עם אתה מספיק מוכן לתת לכביש את כל כולך ולדעת להתמודד עם הצרות והדברים שעורבים לך בכביש נקודה זה פשוט שטויות ... כלל מה שכתבת .. כמובן כמו בכל מקום יש טסטרים יוצאי דופן

yonilevin1978

New member
תודה על התגובות. ואני לא דורס...

קודם כל, תודה לשניכם על התשובות ועל הניסיון לעזור. אבל ל"nicolush", אני ממש חייב להדגיש שיש בעיה אמיתית עם הבוחנים. את צודקת שהבוחן יכול לראות יותר ממני, אבל בגלל זה הדגשתי כמה דברים: א. היתה שם גם מורה (מאוד מנוסה ומאוד קשוחה). ב. יש שקרים שהם ממש ברורים. מילא, אם הבוחן היה אומר "היה הולך רגל ולא ראית", אז אולי באמת לא ראיתי. אבל ברגע שהבוחן מוסיף סיפור על ברקס ועל זה שהוא צעק להזהיר אותי... אז באמת, זה לא מוזר ש- 3 אנשים ישבו באוטו ואף אחד לא הרגיש ברקס ולא שמע מילה ? ג. בבקשה אל תציגי את זה כאילו אני דורס ילדים... לפחות לא בלי להכיר אותי. אני "GEEK " שקט וחסר דאוונים, עושה פעילות התנדבותית (גם למען חיות וגם למען אנשים), ואפילו צמחוני. אני באמת מקדש חיים, ואחרי הטעות האחת הזו שילמתי הרבה כסף (טוב, בסיוע של הורים) על שיעורים כדי להיות בטוח שאני מוכן, ויודע לאן להסתכל, ושאני לא אפגע באף אחד, כי זה הפחיד אותי יותר ממה שמישהו יכול לדמיין.

Nicolush

New member
לא התכוונתי אלייך התכוונתי בכללי

לכן כתבתי את זה למישהו אחר ולא לך וממש לא התכוונתי בשום צורה או ביטוי להציג אותך כ'דורס ילדים עם ככה ראית את זה אז סליחה אני מבינה יש מורה קשוחה וכל זה גם אצלי בטסט השני ישבה איתי מורתי שני שניות לפני שסיימתי את הטסט עקפה אותי משאית ואני לא ראיתי אותה וקיבלתי ברקס זהו כבר הייתי שניונת לפני החניה אז מה זה לא צודק ?... הריי כבר הייתי לקראת הסוף אבל הייתה טעות נקודה.. גם המורה שלי כעסה ואמרה שהוא יכל להבליג על זה אבל הייתה טעות וטסט שלישי אני הבאתי ברקס לפני הטסטר והוא לחץ איתי על הברקס אבל אמר שהוא לחץ לפני אבל בכל זאת לא הייתי אמורה להגיע למצב שהוא יבלום ביחד איתי או ירצה לבלום אין מה לעושת מטעויות לומדים טסט הבא תעבור שיהיה לך בהצלחה תאמין בעצמך תפגין ביטחון בכביש תראה שתעבור ... באמת מכל הלב מאחלת לך בהצלחה מותק ועל תהיה בבאסה יהיה טוב ...

זאת בעיה

לא יודע זה מוזר איזה סיבה יש למשרד הרישוי להכשיל אותך 4 פעמים בכוונה ? מה הם סימנו אותך ? בעצם מצד שני איזה טסטר כתב פה פעם שהוא רואה מישהו שהטופס שלו מלא נכשלים..אז הוא אומר לעצמו "וואללה הבן אדם הזה מסוכן " ואז הוא בודק אותו פי 100 יותר בחומרה...וזה מטופש במקום להחמיר עם תלמידי נהיגה שלחוצים בזמן טסט , שיחמירו עם כל עברייני התנועה , כל אלה שעברו טסט ראשון ועכשיו נוסעים על 130 ויעקלו להם את הרכבים הם חכמים על תלמידי נהיגה חח, על אנשים שנוסעים בטיל בכבישים ועושים עברות תנועה הם לא עושים כלום אם זה ככה וסימנו אותך אז תקח טופס ירוק חדש..שלא ידעו כמה פעמים נכשלת :) ברצינות , אי אפשר להלחם איתם אני כמעט לא מכיר מישהו אחד שהגיש ערעור והעבירו אותו אם אתה באמת נוהג טוב ושלם עם עצמך ב100 אחוז תגיש ערעור ותראה לרב בוחן שאתה יודע לנהוג כמו שצריך כי הוא הולך לבדוק אותך בקפדנות , אם לא פשוט קח עוד קצת שיעורים תרגע ותבוא לטסט השביעי יותר מאומן. חוץ מזה גם ערעור של טסטים זה בעיה , אם מקבלים את הערעור שלך ויעבירו אותך אז הוא בעצם מודה שהטסטר שלו שיקר והוא לא יעשה את זה תתייעץ עם המורה שלך

Superdror

New member
היו פה כמה מקרים שערעורים התקבלו.

אולם, לא היה מדובר במצב שתלמיד ערער והעבירו אותו טסט - אבל היו מקרים בהם תלמיד ניגש שוב לטסט ולא היה נדרש לשלם את האגרה שוב. אם הוא שילם שוב למורה, סביר להניח שכן. קיצר, ערעור אולי יכול לחסוך 116 שקל, למרות שבמקרה הנ"ל לא נראה לי שזה יקרה.

למעלה